Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Mikkeliin syntyi 114 ja Puumalaan 0 vauvaa alkuvuoden aikana — väestö vähenee Etelä-Savossa kiihtyvällä tahdilla

10.06.201715:43
22
  • Synnytys. Raskaus. Synnytysosasto. Mikkelin keskussairaala. Vastasyntynyt. Vauva.

    Hirvensalmelle syntyi 1, Kangasniemelle 7, Mikkeliin 114, Mäntyharjuun 8, Pertunmaalle 4, Puumalaan 0, Joroisiin 8, Juvalle 3 ja Pieksämäelle 33 vauvaa tammi-maaliskuussa 2017. Kuva: Taru Hokkanen

Väestö vähenee Etelä-Savossa kiihtyvällä tahdilla. Tilastokeskuksen väestönmuutosten ennakkotietojen mukaan alkuvuonna väestö on vähentynyt enemmän kuin lähivuosina vastaavaan aikaan.

Tammi-maaliskuussa muutos oli Etelä-Savossa yhteensä 375 henkilön verran miinuksella. Samaan aikaan viime vuonna väestönmuutos oli miinuksella 334 henkilön verran.

Tänä vuonna tammi-maaliskuussa väestö vähentyi kaikissa muissa Etelä-Savon kunnissa paitsi Kangasniemellä, jossa väestö lisääntyi kahdella.

Väkilukuun suhteutettuna vain Pohjois-Karjalassa olivat hiukan suuremmat väestötappiot kuin Etelä-Savossa.

Etelä-Savon ennakkoväkiluku maaliskuun lopussa 148 600. 

Vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Etelä-Savoon syntyi 239 lasta. Kuolleita oli 588.

Hirvensalmelle syntyi 1, Kangasniemelle 7, Mikkeliin 114, Mäntyharjuun 8, Pertunmaalle 4, Puumalaan 0, Joroisiin 8, Juvalle 3 ja Pieksämäelle 33 vauvaa tammi-maaliskuussa.

Muuttoliike eli maassamuutto ja siirtolaisuus oli Etelä-Savossa maaliskuussa 11 henkilön verran positiivinen, mutta vuoden alusta laskien luku oli 26 henkilön verran negatiivinen.

Suomen ennakkoväkiluku oli maaliskuun lopussa 5 504 913.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Homeiset päiväkodit kannattaa sulkea sitä mukaa kun uusia ongelmia tulee esille. Mikkelissä ei tarvita parin vuoden kuluttua montaakaan päiväkotia. Veronmaksajat säästää kun kaupunki etupainotteisesti vähentää paikkoja tulevan tarpeen mukaiseksi.

Lähettänyt käyttäjä Sinkkumama (kirjautumaton)
No. Kesä ja alkava nousukausi. Seuraavat kymmenen vuotta ainakin menee taas lujaa ja työtä tiedossa. Mikkelissä erinomaiset vauva- ja lapsipalvelut, lasten tekeminen on helppoa ja todellakin elämä menee ihan ykkösluokassa kun on lapsiperheellinen Mikkelissä. Ainakin yksi kannattaa jokaisen tehdä, vaikka sitten muumimukimenetelmällä tai kaverin kanssa jos loppuelämän elämänkumppania ei ajoissa löydy.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Turha meidän on miettiä asiaa. Päättäjät ei edes halua tänne lapsia. Lapsilisiä pienennetään, hoitomaksuja suurennetaan, lasten koulutus maksaa valtiolle yms. Pakko perheiden on ajatella myös rahaa, jotta on katto päänpäällä ja ruokaa pöydässä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Korkea aika tehdä ne lapset nyt jos on lastenteko iässä ja jäi ne tuossa matalasuhdanteessa tekemättä. Ehtii vielä tähän noususuhdanteeseen mukaan vaikka pitää heti alussa mammaloman, pitää vaikka vähän lyhyempänä jos työpaikka on uusi tai on etenemismahdollisuudet juuri käsillä. Helpommin saa työtäkin kun on tehnyt matalasuhdanteessa työttömänä lapset ja lähtee sitten hakemaan työtä. Jos taas on vastavalmistunut niin kannattaa varmaankin suunnata ensin työhön ja tehdä sitten seuraavassa matalasuhdanteessa tai muuten työkokemuksen ja asuntolainan maksun tai varallisuuden karttumisen jälkeen ne lapset. Ihan persaukisena ei lapsia kannata tehdä, sitten vasta kun on niin vakaa talous ettei noilla tukien leikkaamisilla ole suuremmin merkitystä eli n. kolmekymppisenä, viimeistään ennen neljääkymmentä. Yhden lapsen tietysti pystyy elättämään ihan tuloillaan jos on vakituinen työ ja vaikkei olisi vielä kertynyttä varallisuuttakaan ja jos molemmat vanhemmat ovat lapseen sitoutuneita myös taloudellisesti. Ei ole olemassa mitään yhtä elämänvaihetta, jolloin lapset kannattaa tehdä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut