Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Mikkeliin uusi aasialaisravintola Porrassalmenkadun Angelan tilalle — kevätkääryleitä aamuviiteen

09.01.201708:00
14
  • Aasialaista ruokakauppaa pitävä Thaimaasta lähtöisin oleva Sara Tiainen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Kokki Sureechay Halinen on niin ikään Thaimaasta. Kuva: Mikko Kääriäinen

Thaimaasta lähtöisin oleva Sara Tiainen aikoo avata aasialaisen ravintolan, joka tulee Porrassalmenkadulla toimineen ravintola Angelan tiloihin. Mikonkadulla oleva Angela jatkaa toimintaansa normaalisti.

Tiaisen aasialaisessa ravintolassa tarjoillaan kiinalaista, vietnamilaista ja thaimaalaista ruokaa. Nimeksi tulee Saran Asia Restaurant.
— Avajaiset ovat 20. tammikuuta, aloitteleva ravintoloitsija kertoo.

Aasialaista ruokaa Tiainen tarjoaa arkisin buffet-lounaan muodossa. Suunnitelmissa ovat myös à la carte -annokset ja aukiolon venyttäminen aamuviiteen perjantaisin ja lauantaisin. Muina päivinä ravintola on auki iltayhdeksään.
— Ravintolaan tulee myös kotiinkuljetus, Tiainen sanoo.
Ravintola sisustetaan Thaimaasta tilatuilla kalusteilla. Saran Asia Restaurant tarjoilee Tiaisen mukaan esimerkiksi paistettua riisiä, kevätkääryleitä ja aasialaiseen tyyliin tehtyjä täytettyjä patonkeja.

Ravintolan avaaminen on Tiaiselle luonteva askel, sillä hän pitää jo Raatihuoneenkadulla aasialaista ruokakauppaa.
— Saan raaka-aineet omasta kaupastani, Tiainen hymyilee.

Raatihuoneenkadun ruokakauppa Saran Asia Store pysyy myös jatkossa auki tuttuun tapaan.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tämä konsepti voi vaikka toimiakkin. Jos ruoka pidetään Thai ruokana niin asiakkaita riittää, mutta jos tehdään sekaisin muiden kulttuuriruokien kanssa niin lyhytaikaiseksi tulee jäämään yritys. Angelan toisen liikkeen poistuma on luonnollinen, ei pitsa ja kebab ravintoloita mahdu kaupunkiin mahdottomasti, varsinkin kun alalla on raju kilpailu vähäisistä asiakkaista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kummatkin Vuorikadulla toimivat kinkkipaikat ovat lähteneet syöttämään ihimisille jotakin mössöjä, joten Thai ruualle on tilausta. Toivottavsti heille tulee myös Take Way annoksetkin. Me otettiin ennen aika usein kinkeiltä annoksia kotiin, mutta sitten annokset muuttuivat mössöksi, ja siihen muuten loppui. Äänestimme heidän kohdallaan niin sanotusti jaloilla, ja ne jalat eivät enää koskaan sinne takaisin vie.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eipä näy viime aikoina maahamme tunkeutuneita perustamassa ravintoloita ja elättämässä itseään. Tämä kirjoitus pitää julkaista sananvapauden merkeissä, aikaisemmassa kirjoituksessa on moitittu kantasuomalaisia kaljankittaajiksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Eipä näy viime aikoina maahamme tunkeutuneita perustamassa ravintoloita ja elättämässä itseään.”, kirjoittaa yksi, joka ei tiedä mistään mitään. Hänen kannattaisi perehtyä asiaan, ennen kuin alkaa vinkua muille omia pienessä pääkopassa syntyneitä tuulesta temmattuja ajatuksia. Todella moni nykyisistäkin pakolaisista on jo muun muassa perustanut ravintolan ja sadat jonkin pienyrityksen. Myös tuhannet pakolaiset ovat joko palkkatyössä tai vapaaehtoisessa palkattomassa työssä. Tällaiset kommentoijat eivät itse saa mitään aikaiseksi, eivät edes sitä ravintolaa, jota tämäkin on pakolaisilta peräämässä, saati mitään muutakaan. Itkeä ja volista osataan ja siihen kaikki sitten jääkin. Tämäkin kommentti muuten pitää julkaista sananvapauden merkeissä aivan kuten tuon saamattoman volisijan kommenttikin.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä