Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Mikkeliläinen Savonlinja aloittaa liikennöinnin pääkaupunkiseudulla — sata kuljettajaa ja 45 uutta autoa

10.08.201714:44
17
  • Savonlinja laajentaa länteen. Kai Honkanen kertoo

    Voitto tarkoitti Savonlinjalle mittavia, liki sadan kuljettajan rekrytointeja sekä 45 uuden auton hankintaa, liiketoimintajohtaja Harri Leskinen kertoo. Kuva: Jaakko Avikainen

Mikkeliläinen bussiyhtiö Savonlinja kertoo aloittavansa liikennöinnin pääkaupunkiseudulla. Savonlinja-yhtiöihin kuuluva Etelä-Suomen Linjaliikenne voitti 42 auton arkiliikenteen tarjouskilpailun.

Tarjouskilpailuun sisältyi Helsingin ja Vantaan sisäisiä linjoja sekä seutulinjoja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Useat mukana olleet linjat sisältyvät HSL:n hallituksen hyväksymään Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaan.

— Voitto tarkoitti Savonlinjalle mittavia, liki sadan kuljettajan rekrytointeja sekä 45 uuden auton hankintaa, liiketoimintajohtaja Harri Leskinen toteaa tiedotteessa.

— Kalustohankinta Volvolta on Savonlinjan historian suurin yksittäinen investointi ja merkittävä myös Volvolle, Leskinen kertoo.  

Maanantaista alkaen Savonlinjan bussit ajavat linjoilla 79B, 506, 73, 73N, 74, 74N, 611 ja 611B.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hienoa jos hankinnat tehdään uusien autojen muodossa, eikä käytettynä Keski-Euroopasta, mikä on ollut trendinä jo vuosia monellakin yhtiöllä. Ehkä uudet saastemääräykset hillitsevät käytettyjen linja-autojen tuontia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hyvin surullista, että oman maakunnan busseja ei haluttu näille seudulle joukkoliikenteeseen. Näin siinä käy, kun valitaan monesti halvempi ( ja huonompi ) . Olin vuosia 100 % tyytyväinen Savonlinjan paikallisliikenteeseen - nyt ei voi paikallisliikenteen asioista sanoa samaa. Miksi käyttäjiltä ei kysytty, kun Mikkeli kilpailutti ?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä ne varmaan siellä pääkaupunkiseudulla nyt porua vääntävät, että miksei sinne hankittu oman maakunnan busseja joukkoliikenteeseen. Todennäköisesti olivat myös kysyneet käyttäjiltä että mikä firma se on valittava. :)

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Miksi käyttäjiltä ei kysytty, kun Mikkeli kilpailutti ?” ja ”Täällä Mikkelissä ei kelpuutettu ajamaan lähiliikennettä.” -kommentoijat, perehtykää lainsäädäntöön, joka säätelee kunnan hankintojen tekoa. Ja muuten, ”Täällä Mikkelissä ei kelpuutettu ajamaan lähiliikennettä.” -kommentoija, jos Savonlinja olisi ”kelpuutettu” ajamaan lähiliikennettä vastoin hankintasäädöksiä, niin silloinhan kyseessä olisi voinut olla asialla tuo sinun ”hyvä-veliverkostosi”, koska väen väkisin ajot olisi kammettu oman alueen yritykselle välittämättä laeista tai muista asiaa säätelevistä määräyksistä. Ja muuten, jos oikeasti ajattelet noin, että aina pitää kaikki hankinnat suorittaa oman alueen yrityksiltä tai toimijoilta, niin nopeasti ajateltuna olet korruption kannattaja.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut