Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Mikkeliläisestä Veli Liikasesta tuli vihreiden varapuheenjohtaja – "Olen todella onnellinen ja ylpeä"

18.06.201723:00
3
  • 20170618, Tampere
Vihreiden puoluekokous Tampereella
3. varaapuheenjohtaja Veli Liikanen
Jarno Kuusinen / All Over Press

    Vihreiden uudeksi varapuheenjohtajaksi valittu Veli Liikanen uskoo, että hänen sunnuntaina pitämällään linjapuheella oli merkitystä tuloksen kannalta. — Sain puheesta paljon positiivista palautetta salissa.

Mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu Veli Liikanen valittiin sunnuntaina vihreiden puoluekokouksessa puolueen varapuheenjohtajaksi.
— Olen todella onnellinen ja ylpeä. Tämä on hieno tulos, eikä se olisi onnistunut ilman monia tukena olevia ihmisiä ympäri Suomea, Liikanen kommentoi vaalituloksen selvittyä.
Vihreiden varapuheenjohtajiksi nimettiin Liikasen ohella myös kalajokelainen kansanedustaja Hanna Halmeenpää ja helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Maria Ohisalo, joka sai varapuheenjohtajavaalissa eniten ääniä.
Varapuheenjohtajien paikoista kilpaili kaikkiaan viisi ehdokasta.

Liikanen on 38-vuotias nuorisotutkija, joka työskentelee tutkijana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän tutkii vammaisten nuorten osallisuutta liikuntaharrastuksissa.
 Liikasen mukaan hallituksen leikkauspolitiikka uhkaa syrjäyttää heikoimmassa asemassa olevat nuoret ja koulutusleikkaukset vaikuttavat koko sukupolven työuriin. Liikanen haluaa varapuheenjohtajana puolustaa koulutusta ja nuorisotyötä.
— Hallitusohjelmassa tavoitellaan yhteiskunnallisen luottamuksen kasvattamista. Nyt tilanne on se, että kansalaiset eivät luota hallitukseen, eivätkä hallituspuolueet luota toisiinsa, Liikanen sanoo tiedotteessa.

Viimeisten neljän vuoden aikana Liikanen on edustanut Kaakkois-Suomea vihreiden puoluehallituksessa. Mikkelissä hän on toiminut paitsi kaupunginvaltuutettuna, myös kaupunginhallituksen jäsenenä ja maakuntavaltuutettuna.
— Varapuheenjohtajana tavoitteenani on tukea vihreitä verkostoja niin, että eri kunnissa vaikuttavat vihreät saavat tukea toistensa osaamisesta. Varapuheenjohtajuuteni vahvistaa tietenkin myös Kaakkois-Suomen näkyvyyttä ja vaikutusmahdollisuuksia valtakunnan politiikassa.
Lauantaina vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Touko Aalto. Liikanen on tyytyväinen vihreiden puheenjohtajiston uuteen kokoonpanoon, vaikka hän itse toivoi puheenjohtajaksi Emma Karia.
— Puheenjohtajisto on hieno, taitavista ihmisistä koostuva tiimi, joka näyttää, että olemme koko maan puolue ja vedämme yhtä köyttä, Liikanen sanoo.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vihreät taisi lähteä pakoon edellisestä hallituksesta, kun tuli "vastúunkannon" paikka. Edellinnen puheenjohtaja puhui hienoja lauseita ja oli "verbaalisesti" hyvä, mutta sanoma ei seljennyt minulle kuulijalle, miten leipäjonot ja köyhyys poistettaisiin Suomesta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Vihreät taisi lähteä pakoon edellisestä hallituksesta, kun tuli "vastúunkannon" paikka.”, väittää yksi, joka ei oikein ymmärrä, miksi Vihreät todellisuudessa lähti hallituksesta. Kyseessä ei todellakaan ollut mikään vastuunpakoilu, vaan juurikin vastuunkanto siitä, mitä äänestäjille olivat luvanneet. Vihreät ilmoitti suoraselkäisesti lähtevänsä pois hallituksesta, koska ydinvoima-asia oli puolueelle niin sanottu kynnyskysymys. Puolue siis toimi todella mallikkaasti omien ja äänestäjiensä arvojen mukaisesti. Ihan siis päinvastoin kuin esimerkiksi tämä yksi, uutta vaihtoehtoa, sinistä tulevaisuutta, poliittisen kotinsa poroksi polttanutta, täydellisen hajonnutta puoluetta jne. edustava joukkio, ja sitä edeltävä porukka, jolle milloin mikäkin asia hallitustyöskentelyssä oli kynnyskysymys, mutta takkia kääntäen lökäpöksyisesti antoivat ja antavat nyt edelleen kahden muun hallituspuolueen viedä kuin sitä vanhaa ja kuuluisaa litran mittaa. Tästä voidaan hyvin päätellä, mikä tuollaiselle porukalle on tärkeintä, oman puolueen arvot ja kynnyskysymykset vai Audin takapenkki. Vastuunkannostahan tuossa ei ole millään lailla kysymys, vaan omasta vallankäytöstä ja vallanhimosta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä