Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Mikkeliläiset vihjasivat viime vuonna 99 verovilpistä

02.02.201610:55
6
  • raha, vero, talous, euro,

    Verovilpistä vihjaaminen on kiinnostanut suomalaisia enemmän kuin Verohallinto uskoi. Verohallinto käyttää vihjeitä taustatietona, verotarkastuksen aloittamiseen ei koskaan riitä pelkkä vihje. Kuva: Jaakko Avikainen

Mikkeliläiset vihjasivat viime vuonna Verohallinnolle 99 verovilpistä.

Verohallinnon sähköinen vihjetietolomake on ollut käytössä vuoden ajan. Vihjeitä tuli vuonna 2015 tasaisesti eri puolilta Suomea yhteensä yli 10 000. Verohallinnon mukaan kansalaisten antamat vihjeet ovat olleet hyödyllistä verovalvonnan taustatietoa, eikä vihjeitä ole annettu kiusaamistarkoituksella.

Vihjeitä on tullut enemmän kuin Verohallinto etukäteen osasi odottaa.

Annetut vihjeet koskivat noin 9 500 yritystä tai henkilöä. 

Vihjeiden määrä korreloi paikkakunnan asukasluvun kanssa. Esimerkiksi Helsingistä vihjeitä tuli 1810 ja Jyväskylästä 219.

Pienistä kaupungeista ja maaseutukunnista Verohallinto sai vihjeitä muutamasta kappaleesta muutamaan kymmeneen. Tunnistettavuusriskien takia lukuja ei julkaista.

Koko maassa vihjeistä puolet koski yhtiömuotoisia yrityksiä ja yhdistyksiä, yksi neljäsosa liikkeen- ja ammatinharjoittajia ja yksi neljäsosa maa- ja metsätalouden harjoittajia.
Yritystoimintaa koskevista vihjeistä 80 prosenttia koski pienyrityksiä, joiden liikevaihto on alle miljoona euroa.

Henkilöihin kohdistuvat vihjeet painottuivat palkka- ja vuokratuloihin sekä netin välityksellä tapahtuvaan tavaroiden ja palveluiden myyntiin.

Verohallinnon mukaan niin sanottu naapurikateus ei vihjeissä näy.

- Valtaosa koskee havaintoja, joihin vihjeen antaja on henkilökohtaisesti törmännyt asioidessaan yrityksen kanssa, tarkastuspäällikkö Heimo Säkkinen kertoo.

Kaikkiaan 1213 kohteessa, josta Verohallinto sai vihjeen, harkittiin verotarkastuksen aloittamista. Lisäksi 426 tapauksessa harkittiin kuitin tarjoamisvelvollisuuden tarkastusta. Verohallinnon mukaan toimenpiteeksi usein riittää se, että asiakasta ohjataan verotusasioiden hoitamisessa.
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Suattaa ollakki... (kirjautumaton)
Verotarkastuksen aloittamiseen ei "koskaan" riitä pelkkä vihje ?? Loppuosassa uutista >>>> kaikkiaan 1213 kohteessa, josta Verohallinto sai vihjeen, harkittiin verotarkastuksen aloittamista. Verohallinnossa ei nyt osata päättää aloitetaanko tutkinta vai ei.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Myös nämä luvut kertovat hienosti sen, miten rehellistä porukkaa noissa yrittäjissä on. Ja nämäkin luvut ovat vain pikku riikkinen pisara siitä todellisuudesta, mikä on todellinen käytäntö esimerkiksi verojen maksussa. Ja mikä huvittavinta, tai oikeammin surkuhupaisinta, yhteiskunta on kautta aikain hyysännyt tällaisia mistään mitään, paitsi tietysti itsestään, piittaamattomia ”yrittäjiä”.

Lähettänyt käyttäjä Nimettömät ilmi... (kirjautumaton)
Kuinka paljon on mukana tuota savolaista kateutta. Hyvä esimerkki oli juuri iltalehdessä, kun oli vihjattu yrittäjän toiminnoista, niin yrittäjä ja toinenkin saivat kateellisen harmiksi veronpalautuksia kun asiat oli hoidettu liiankin tarkasti, maksettu veroja joita ei olisi tarvinnut maksaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut