Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Mikkeliläisyritykselle 50 000 euroa EU-tukea — MHG Systems suunnitteli sovelluksen etämetsänomistajille

06.04.201719:21
7
  • metsätalous, metsänhakkuu, metsänkorjuu, hakkuutyömaa, monitoimikone, moto, metsäkone, metsäautotie

    Palvelun avulla tiedot metsävaroista arvioituine myyntihintoineen ja tarvittavine toimenpiteineen ovat omistajan saatavilla älylaitteen näytöltä milloin ja missä tahansa. Kuva: Tuija Pauhu

Mikkeläisyrityksen etämetsänomistajille suunnittelema palvelu saa 50 000 euron avustuksen EU:lta. Suomesta rahoitusta saa kaksi pk-yritystä toteutettavuustutkimuksiin.

MHG Systemsin pilvipalvelupohjainen sovellus auttaa metsistään kaukana asuvia metsänomistajia metsien hoidossa. .

Euroopan metsistä 60 prosenttia on yksityishenkilöiden omistuksessa. Omistajista suurin osa asuu kaupungeissa ilman suoraa kontaktia omistamaansa metsään.

MGH Systemsin palvelu tarjoaa helpon tavan seurata metsävarojen kehitystä ja suunnitella niille ympäristön kannalta kestävää ja taloudellisesti tuottavaa jatkokehitystä.

 

EU:n Horisontti 2020 -tutkimuspuiteohjelmassa on myönnetty rahoitusta 28 maahan 184 pienelle ja keskisuurelle yritykselle.

Toinen rahoitusta saava suomalaisyritys on helsinkiläinen D&A Experiences. Tukea saaville yrityksille on tarjolla myös kolme päivää ilmaista yritysvalmennusta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Menninkäinen (kirjautumaton)
Hienoa, että osaamista arvostetaan ja annetaan pääkallonpaikalta asti avustusta kehitystyöhön. Jos sovellus toimii ja sen saan kännykkään, niin en varmaan käy senkään vertaa kuin aiemmin katsastamassa metsiäni. Piittamattomuus metsääni kohtaan siis oikeastaan lisääntyy. Sitäköhän tuo Mhg systeemi haluaa?

Lähettänyt käyttäjä MHG Systems - W... (kirjautumaton)
Omat metsätilat voi ladata palveluun ja kännykkään ilmaiseksi osoitteessa www.wuudis.com. Palvelussa metsänomistaja voi kilpailuttaa metsänhoitotyöt ja puukaupat ilmaiseksi. Komission maksaa tarjouskilpailun voittanut. Metsäomaisuudensa etähoidosta kiinnostuneille metsänomistajille on tarjolla edullinen vuosilisenssi samoin kuin parempaan asiakaspalveluun pyrkiville metsäpalveluyrityksille osoitteessa: www.wuudis.com, josta löytyy runsaasti myös opastusmateriaalia metsänhoidon digiaikaan siirtymiseksi.

Lähettänyt käyttäjä Metsänomistaja (kirjautumaton)
Hyvä ja onnittelut. Ajantasainen metsäsuunnitelma onlinena pc:llä/mobiililla on aina mukana (kuviotiedot, toimenpiteet, talous). Tietojen pohjana voi ilmeisesti käyttään metsään.fi aineistoa ja muokata tarpeen mukaan tai käyttää sellaisenaan (varsinainen metsäsuunnitelmahan se metsäkeskuksen metsään.fi aineisto ei ole) jakaa myös muille toimijoille. Tiedot on itsellä aina mukana maastossa tai kahvipöytä- tai puhelinpalaverissa. Tämä ei lisää välinpitämättömyyttä metsää kohtaan, vaan lisää tietoisuutta omista metsistä, tiedonjakamista, linkittymistä ja yleensä mahdollisuuksia. Probleema on aktivoida hälläväliä metsänomistajat - se voi olla taistelua heidän yleistä elämänasennetta vastaan:D. Itse työt on metsässä sitten oikeasti tehtävä kuhan tekee. Hieno juttu:)

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut