Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Mikkelin Ruokapiiri Lipstikka toivottaa uudet aktiiviset jäsenet tervetulleeksi

22.03.201606:45
6
  • Ruokapiiri Lipstikan jakotapahtuma vanhalla Sotkulla.

    Ruokapiiri Lipstikan jäsenet ovat vuorollaan jakoapuna. Vanhalla Sotkulla tuotteita järjestivät keskiviikkona Pertti Lehikoinen ja Marja Närhi. Kuva: Taru Hokkanen

Lähiruokaa tekisi mieli, mutta mistä sitä Mikkelissä löytäisi? Yksi vaihtoehto on Ruokapiiri Lipstikka, jonka kautta voi tilata pääasiassa eteläsavolaisten tuottajien antimia.
Tuottajia on mukana noin 30, kertoo ruokapiirin jäsen Hanna Lamminen. Tuotevalikoima on runsas.
Tarjolla on muun muassa viljatuotteita, porkkanaa, perunaa, sipulia, valkosipulia, hunajaa, kananmunia, yrttejä, mehuja, marjoja ja lihaa.
Tuotteiden jakelu tapahtuu kerran kuussa Vanhalla sotilaskodilla eli Sotkulla Mikkelin Jääkärinkadulla.


Jäseniä ruokapiirissä on viitisenkymmentä. Uusiakin mahtuu mukaan, ja erityisen tervetulleita ovat ruokapiiriaktiivit.
Jos liittyminen ruokapiiriin kiinnostaa, yhteyden saa Lipstikan verkkosivujen kautta osoitteesta http://luomupiirilipstikka.fi/. Toinen vaihtoehto on lähettää sähköpostia osoitteeseen mikkelin.ruokapiiri@gmail.com.


Ruokapiirissä on pieni jäsenmaksu, jolla katetaan Sotkun vuokra. Yhdistys toivoo myös, että kukin jäsen olisi pari kertaa vuodessa jakoapuna.
—Pari tuntia menee, kun otetaan tuottajilta tuotteet vastaan, laitetaan ne pöytiin, ja autetaan ihmisiä etsimään oikeat tuotteet.

 

 

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
On ihan ok asia. Se, mitä kuluttaja ei taida tietää, on esimerkiksi se, että luomutuotteissakin on lisäaineita. esimerkiksi kermassa ja margariineissa on karrageenia. Ja luomu ei ole synonyymi sanalle terveellinen. Kun lehmä sairastuu, sille annetaan antibiootteja jne..... Lähiruokayrittäjien tulee myös kitkeä pois se harmaan talouden epäilys ympäriltään. Muutoin kannatan asiaa, sillä ei ole mitään pa'kempaa kuin saada tehotuotannon lisäainekokkauspöperöä pöytään. Jos kuluttajat haluatte esimerkiksi Lidlin halpaa saksalaista....niin lukekaa hieman tuotemerkintöjä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Lähiruokayrittäjien tulee myös kitkeä pois se harmaan talouden epäilys ympäriltään." Voitko kertoa lisää näistä epäilyksistä lähiruokayrittäjien harmaasta taloudesta? Kuulin asiasta ensimmäistä kertaa. Tuottajia pidetään vielä rikollisina, sen lisäksi että netti on täynnä heidän morkkaamistaan tuilla loisimisesta? No, mites nämä epäilykset poistetaan? Tuodaan kirjanpito nähtäväksi aina jakopaikalle mukana? Lipstikassa maksut kulkevat sähköisenä, eikä näin ollen harmaalle taloudelle jää sijaa. Tai sitten pitää olla todella typerä ihminen, koska ennemmin tai myöhemmin tulee varmasti jäämään kiinni. Ei harmaata, vaan mustaa taloutta on tämä nykyinen, jossa suuryrityksillä on nykyään käytännössä verovapaus, ja rankkaa työtä tekeviä tuottajia poljetaan joka suunnasta, edes tukia ei enää makseta ajallaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nyt jäi kyllä vähän paha maku tuosta lähiruokayrittäjien syyttämisestä harmaasta taloudesta. Se on helppoa käydä anonyyminä netissä laukomassa mitä sylki suuhun. Olisin mieluusti kuunnellut, että mihin nämä epäilykset perustuvat. Tuottajan ulosantiin? Konkreettiseen tietoon, että on tapahtunut pimeää myyntiä? Kommentoijan omassa päässä kehittämään mielikuvaan? Kun ei viitsitä tulla vastaamaan mitään tälläisiin syytöksiin, niin mitä jos tulevaisuudessa ei enää heitellä tälläisiä syytöksiä ilmoille noin vain? Varsinkaan ruokapiiriin liittyvän uutisen kommenttiosiossa, koska jotkut lukijat saattavat tästä saada negatiivisen ja virheellisen kuvan toiminnasta / muodostaa sellaisen päässään. Kuten aiemmin tuossa sanoin, ruokapiiritoimimnnassa ei ole sijaa harmaalle taloudelle, koska maksut liikkuvat sähköisenä. Jos epäilyttää harmaa talous, niin mitäpä jos tulevaisuudessa otat tämän puheeksi epäilemäsi lähiruokayrittäjän kanssa kasvokkain, tai sitten ihan vaan otat yhteyttä poliisiin, kuten tapana on? Poliisi sitten tutkii, ja oikeuslaitos asettaa liiketoimintakieltoon, jos näkee sille tarvetta. Ei tule sitten turhaan kunnollisia yrittäjiä siinä sivussa mustamaalattua ja heidän työtään entisestään vaikeutettua.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut