Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

Mikkelin taivaalla on tällä viikolla vilkasta – käynnissä yölentokoulutus

15.03.201619:52
6
  • Lentokoneita

    Neljätoista kazakstanilaista opiskelee tällä ja ensi viikolla lentämistä Mikkelissä. Kuva: Jaakko Avikainen

Mikkelin yötaivaalla voi havaita tällä ja ensi viikolla tavallista vilkkaampaa liikennettä. Menossa on lentokoulutusorganisaatio Patria Pilot Trainingin järjestämä yölentokoulutus.
Koulutukseen osallistuu 14 Kazakstanin siviili-ilmailuakatemian oppilasta, joiden ammattilentäjän koulutuksen akatemia on ostanut Patria Pilot Trainingiltä. 
Kyseessä on jo toinen Mikkelin lentoasemalla yölentoja harjoitteleva kazakstanilaisryhmä. Edellinen leiri järjestettiin viime vuoden keväällä.

Tämänkertaiset harjoitukset alkoivat Mikkelin lentoasemalla tiistain vastaisena yönä. Suurin osa lennoista toteutetaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä, viiden kilometrin säteellä.
Vaikka Mikkelin-jakson pääasiallinen syy ovat yölennot, päiväaikaakaan ei heitetä hukkaan.
—Koska olemme siirtäneet oppilaat, opettajat ja koneet Mikkeliin, haluamme, että konekalustoa käytetään tehokkaasti, kertoo yhtiön koulutuspäällikkö Juhani Haapamäki.
Päiväaikaiset matkalennot voivat suuntautua esimerkiksi Joensuuhun, Lappeenrantaan tai Tampereelle, mutta myös päivisin osa opetuksesta tapahtuu lentoaseman ympäristössä.

Patria Pilot Trainingin järjestämä kaikkiaan kaksivuotinen ammattilentäjäkoulutus tapahtuu pääasiassa Helsingin Malmin lentokentältä käsin.
Viisituntinen yölentokoulutusosio on opintokokonaisuudesta pieni, mutta pakollinen osa. 


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hitto kun on mukava ikkunasta seurailla taloni yli ajavia lentokoneita värivaloineen. Ainoa harmi on ettei niiden lähestymistä kuule. Nyt joutuu kytistämään aina seuraavan tuloa. Vaikka laitoin tv:n äänet pois niin ei kuulu mitään. Kun menin pihalle kuulin silloin vasta matalan hurinan, vaikka kone lensi taloni yläpuolella!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jopa on äänettömiä lentokoneita. En tiedä onko minulla huono kuulo vai onko Tusku-seuran nimissä valittajilla parempi kuulo kuin minulla, mutta uutisista vasta huomasin, että taivaalla lentää lentsikoita.

Lähettänyt käyttäjä Lentäjänpoika (kirjautumaton)
Minä en ymmärrä valituksia siitä, että tuo lentomelu häiritsisi lentokentän lähistön asukkaita?! Eihän koneita edes kuule... Koitin itse seistä paikallani koneen lentäessä ylitse, eikä minua ainakaan moinen vaimea hurina häiritsisi. Päinvastoin minusta on mukavaa kun valot välkkyvät öisellä taivaalla ja kentällä on toimintaa. Melua siitä tulee varmaan silloin kun konetta kaihtimien välistä oikein vahtaamalla vahtaa ja mumisee mielessään "Sieltä se tihulainen taas tulloo!"...

Lähettänyt käyttäjä alle kilometri (kirjautumaton)
Asun alle kilometrin päässä lentokentästä ja en todellakaan kuullut noita ennen kuin satuin tiistai-iltana käväisemään ulkona aika myöhään...Todella hiljaisia koneita. Tervetuloa tänne Mikkeliin!

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä