Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Mikkelissä sanotaan tänään Ei rasismille — kirjaston tapahtumassa runsaasti ohjelmaa

20.03.201708:46
6
  • Mikkelin kirjasto,

    Rasisminvastainen tapahtuma pidetään maanantaina Mikkelin pääkirjastossa. Kuva: Mari Koukkula

Mikkelin pääkirjastossa on maanantaina 20. maaliskuuta tarjolla monipuolinen kattaus rasismin vastaisen päivän kunniaksi. 
Perheen pienimmille on satuliikuntaa ja sormivärimaalausta. Lisäksi ohjelmassa on kehumispiste-rintanappipaja, makuja maailmalta, sudanilaista kulttuuria, elävää musiikkia, ensiapunäytöksiä sekä kansainvälinen International cafe keskustelupöytineen. 
Tapahtumassa esitetään myös Elina Hirvosen Kiehumispiste-elokuva.

Tapahtumaa tekemässä ovat Mikkelin seudun maahanmuuttajatyön tuki, Mimosa ry:n monikulttuurikeskus Mimosa, sudanilais- ja etelä-sudanilainen kulttuuriryhmä, SPR ja Suonsaaren vastaanottokeskus, Otavan Opisto, Kansainvälinen Mikkeli ry, Vesaiset ry, Savon Martat ry, Omega ry, XAMK sekä Mikkelin kaupungin eri toimijat: ESLI ja Hyvinvoinnin virtaa -hanke, Mikkelin kaupunginkirjasto ja Ernod-hanke sekä Ohjaamo Olkkari. Musiikkia esittävät Elisa de Boer ja Janne Blomerus & co. 

Ei rasismille! — Yhdessä rasismia vastaan -tapahtuma Mikkelin kaupungin pääkirjastossa maanantaina 20. maaliskuuta kello 15—19.


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hyvä että tällaista päivää vietetään. Rasismi käsitteenä on nykyään aika epäselvä. Rasistiksi leimataan helposti ihmisiä jotka eivät sitä ole. Itsekin hyväksyn täysin toisista kansallisuuksista peräisin olevat maahanmuuttajat, kiintiöpakolaiset ja työperäisen maahanmuuton vuoksi maahamme tulleet. Kritiikkiä saavat esim. Irakista tulleet nuoret miehet jotka ovat tulleet väärin perustein. Mikkeliinkin tulleista yli 90 % ei ole saanut Länsi-Savon uutisen mukaan myönteistä päätöstä. He ovat suuri ongelma, niin taloudellisesti kuin yleisen asenteen muokkautumisenkin kannalta. Eniten kärsivät ne oikeat, apua tarvitsevat pakolaiset jotka jäävät näihin tulijoihin käytettävien resurssien vuoksi ilman apua.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kuka tämän lystin maksaa? Nykyisin tuota rasismi-sanaa käytetään kovin heppoisesti varsinkin jos sattuu kritisoimaan hallituksen turvapaikkapolitiikkaa, jossa rahaa käytetään valtavat määrät sellaisten ihmisten kotouttamiseen, joiden turvapaikkahakemus on vielä kesken ja samalla Libanonissa, Italiassa ja Kreikassa on valtava määrä pakolaislapsia ja vanhuksia asuu jopa kaduilla ja moni joutuisi näkemään nälkää, ellei hyväntekeväisyysjärjestöt auttaisi. Helsingin Rautatien tori on täynnä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita nuoria miehiä, jotka vaativat tukijoidensa avulla jopa käteistä rahaa, vaikka heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty.

Lähettänyt käyttäjä toope (kirjautumaton)
Lystin maksaa kantasuomalaiset veronmaksajat. Näistä elintasonperässä juoksevista ns. tp-hakijoista 90% ei ole tarkoituskaan työllistyä, vaan elää elättinä kantasuomalaisten laskuun.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Etelä-Savolaisista valtuustoehdokkaista vaalikoneen mukaan suurin osa ei halua, että heidän kuntaan tulee maahanmuuttajia. Tämä on sitä rasismia. 7 kuntaa Eteäl-Savosta ei ole ottanut yhtään pakolaista.Tämäkin on rasismia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
9.4.2017 vietetään sitten mm. Suomen maahanmuuttopolitiikan vastaista päivää. Vaalien aikaan on hyvä miettiä saataisiinko maahanmuuttopolitiikkaan vihdoin jotain järkeä. En ole minäkään maahanmuuttajia vastaan, he ovat syyttömiä välikappaleita, tänne houkuteltuja, jopa rahantekokoneita jollekin.

Lähettänyt käyttäjä Elias Intomieli (kirjautumaton)
Kyllä tässä on tarkoituksena myös tehdä edelleen esim. (Mimosa ry kalustoon kuuluvaksi) suojatyöpaikaksi yhteiskuntaamme. Nämä henkilöt jotka sitten ovat työskentelevinään Suomen etujen mukaisesti, toimivat lähinnä omaa aatepohjaa ja talouttaan vahvistaen. Näitä vastaavia mimosoja on sitten luotu Suomeen ilmeisesti jo varsin useita eri paikkakunnille, kuten sanonta kuuluu (tilaisuus tekee varkaan). Rahaautomaattiyhdistys RAY tukee näitä taloudellisesti, kunhan ensin ovat ottaneet varat eläkeläisiltä jotka ovat joutuneet rahapelien koukkuun marketeissa ja muissa pikku kasinoissa, joissa näitä rahapeliautomaatteja on seinät väärällään.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut