Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Miksi Klaaran nimi vaihtui Kiiraksi? — Päivystävä meteorologi vastaa

13.08.201716:19
7
  • Klaara eli Kiira lähestyy.

Lauantaisesta rajuilmasta käytettiin ennakkoon nimeä Klaara, mutta tänään se onkin ollut Kiira. Päivystävä meteorologi Jari Tuovinen sanoo, että media hieman hätäili rajuilman nimeämisen kanssa.

Hän käyttää lauantain myräkästä nimenomaan nimitystä rajuilma, ei myrsky.

— Rajuilmat ja myrskyt nimetään silloin, jos ne aiheuttavat vahinkoja. Käytäntö on, että silloin otetaan käyttöön päivän nimipäivistä esimmäinen eli tässä tapauksessa Kiira.

Tuovisen mukaan Ilmatieteen laitos nimeää vahinkoja aiheuttavat säätilat yleensä vasta jälkikäteen, jotta nähdään, aiheuttavatko ne todella vahinkoja.

Tällä kertaa media ennakoi jo paria päivää ennen tapahtumia ja nimesi tulevan rajuilman Klaaraksi. Ilmatieteen laitos puolestaan otti käytäntönsä mukaisesti Kiira-nimen käyttöön, kun rajuilman rajuus oli selvillä.

Kumpi sinun mielestäsi on parempi nimi rajuilmalle? Vastaa kyselyyn!

Kumpi on parempi rajuilman nimi?


Kiira0%
Klaara0%
Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Sisseli (kirjautumaton)
Kiira on Suomen joillakin alueilla tunnettu paha uskomusolento, joka pihapiiriin asetuttuaan kannatti ajaa pois loitsuilla ja taioilla (Wikipedia), joten Kiira sopi tämän ukkosmyrskyn nimeksi hyvin, kun se aiheutti melkoista tuhoa ainakin Helsingin seudulla. Täälläkin ukonilma oli todella kova, kun joka puolella salamoi ja jyrisi niin, etten muista moista ukonilmaa olleen vuosiin. Eli Kiira-myrsky on sopiva nimi tälle kesäukkoselle.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hevosmiäs, eli siis mitä muutakin mietittävää, vanhustenhuoltoa, viinanjuonnista aiheutuvia haittoja, ihmisten ylivelkaantumista, liikennekuolemia, vai mitä mietittävää? Eiköhän tämä nimiasia ole juurikin sitä, mitä esimerkiksi säätieteilijöiden on mietittävä, sillä kun noilla ilmiöillä on nimet, niin jokainen voi hahmottaa, siis jos nyt on kiinnostunut, sinä et ole, aikaisempien vuosien myrskyt ja niistä ehkä koituneita vahinkoja tai muuta vastaavaa. Miksi muuten sinäkin sitten aloit pohdiskella nimeä ja päädyit ihan hölmöön nimeen. Niin tai eihän tuo Finnair mikään hölmö nimi ole, mutta kun koska tällaiset luonnonilmiöt nimetään kalenterissa olevien ihmisten nimien mukaan, niin silloin jokin Finnair olisi ollut tässä tapauksessa ihan huono nimi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Joku kommentoija kirjoitti tänään aamulla vai oliko eilen illalla ”Klaara Kotko on Heluna Ammun sukulainen - Aku Ankassa”. Jostakin kumman syystä kommentti poistettiin kun kirjoitin seuraavanlaisen vastakommentin: - Ei ole. Klaara ei ole Helunan sukulainen. Klaara on Iineksen ystävätär yhteisen naisyhdistystoiminnan kautta. Ja jokainenhan tietää, että Iines puolestaan on Akun tyttöystävä. Heluna taasen on Polle Poninkauluksen tyttöystävä, ja Polle Mikki Hiiren parhaita kavereita Hessu Hopon ohella, jonka kanssa Heluna puolestaan myöskin on aikanaan seurustellut. Aku Ankan isän nimi on Aaron Ankka ja tämän puoliso Hortensia MacAnkka, joka puolestaan on Roope Ankkana tunnetun (Roopen sukunimi on todellisuudessa MacAnkka) kitupiikin sisko. Hortensialla ja Aaronilla on Akun lisäksi Della-tytär, jonka ”yksinäiset” lapset (”yksinäiset” siksi, koska lasten isää ei ole missään koskaan mainittu), kaikki kolme poikia, ovat Tupu, Hupu ja Lupu. No Hannu Hanhi taasen sitten on Akun serkku, koska Hannun isä Hjalmar Hanhi meni aikanaan naimisiin Dora Ankan kanssa, joka puolestaan on Aaronin sisko. Aaronin ja Doran isän nimi on Hipsu Ankka ja hänen puolisonsa, Mummo Ankkana tunnettu, Kaino-Vieno Ankanpää, joka puolestaan on Olga ja Kornelius Ankanpään tytär. Korneliuksen isä puolestaan on Julle Ankanpää, joka on Ankkalinnan perustaja. Ja sitten… hetkinen… mitäs ihmettä minun oikein piti kertoakaan…? Ai niin joo, ei se Klaara Kotko ole Heluna Ammun sukulainen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Hesassa kaatui muutama puu ja hirmunen älämölö.” - Montako puuta kaatui sinun tontiltasi tai metsästäsi? Ja muuten, en minä ainakaan mitään hirmuista älämölöä Helsingissä (sinulle Hesa) kaatuneiden puiden osalta kuullut vaikka seuraan aika montaa mediaa. No toisaalta, jokainen tuntee hirmuista tai vähemmän hirmuista älämölöä ihan oman arvostelu- tai arviointikykynsä mukaisesti. Toisille jokin on ”hirmuista”, toisille ei mitään.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut