Lauantai, 22. heinäkuu 2017
Leena

Millaisen Mikkelin sinä haluat - nyt asukkaat itse suunnittelemaan tai tule edes kahville

09.02.201615:15
12
  • Mikkelin tori. Torikahvila.Torimyyjä.

    Millaisen Mikkelin sinä haluat? Kuva: Taru Hokkanen

Kaupungin tehtävät kokevat myllerryksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa. Mistä on kyse, mikä muuttuu, mikä säilyy? Miten käy asukkaiden osallistumisen, hyvinvoinnnin ja yhteisöjen?

Ainakin näihin kysymyksiin etsitään mikkeliläisten vastauksia kaupungintalolla viikon päästä.

Virastotalon Lounashuoneen työpaja on tarkoitettu kaikille asukkaille sekä järjestöjen ja muiden yhteistyökumppaneiden edustajille.

Ohjelmassa on kaupunginjohtaja Timo Halosen alustus ja vapaamuotoista keskustelua ja työpajatyöskentelyä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja arpajaiset kaikkien osallistuvien kesken.

Työpaja virastotalon Lounashuoneella tiistaina 16.2. klo 17.30 – 19.30.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vähän offtopiccina, mutta mitäs kuuluu Sataman alueen kehittämiselle? Siitähän järjestettiin iso (ja kallis) arkkitehtikilpailu, mutta pahemmin ei ole satamassa mitään tapahtunut....miksi sitä suunnitelmaa ei hyödynnetty Asuntomessuja varten? Sataman alueestakin kysyttiin kansalaisilta mutta tärkeämpi taisi olla, että sai järjestää kilpailun...toimitus voisi vaikka tehdä jutun ko. tilanteesta?

Lähettänyt käyttäjä taxman (kirjautumaton)
Kaupungissa on vhreät lähiöt ja on aktiivisia kaupunginosaseuroja. Kehitystä ei pidä jättää keskustaan, vaan viihtyvyyttä tulisi parantaa myös lähiöitä kehittämällä ja yhdessä seurojen kanssa strategioita luomalla. Isot kysymykset odottavat vanhojen kerrostalojen peruskorjausten lähestyessä. Ratkaisu ei ole uusien kerrostalojen rakentaminen keskustan tuntumaan. Vanhusten olisi pystyttävä asumaan kotona kestävästi ilman suurta korjausvelkaa tai asuntolainaa niskassa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Minkä vuoksi taas kysellään. Eihän siitä ole kuin pari vuotta, kun Naisvuoritalollakin oli pari kertaa kuulemistiöaisuuksia ja se Satamalahtikin sai suunnitelmansa. Mitäpä näitä kuulemistilaisuuksia jatkuvasti pitämään, kun ne eivät näytä johtavan mihinkään. Jos kysellään, niin sitten pitää myös huomioida kuultuja toiveita ja mielipiteitä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eiköhän se sataman kehittäminen ole edelleen to-do-listalla. Järjestyshän oli seuraava: keskustan kehittäminen, ohikulkutien parannus, asuntomessut, sataman kehittäminen. Mikä olisi hyvä seuraava kohde? Teollisuuden koulutuspaikkoja muuten Mikkeliin. Saadaan tänne lisää vientiteollisuutta jos on koulutettua henkilöstöä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkeliä on muuallakin kuin torin ympärillä ja satamassa. Kaikki kehittäminen on keskittynyt tuolle alueelle. Mikkeli on Suomen suurin mökkikunta; olisiko viimein aika panostaa kunnolla pitäjien kehittämiseen ja viihtyvyyteen missä mökit, mökkiläiset ja irtain raha liikkuu. Siellä on mahdollisuus erottua muista - keskusta kauppoineen on samanlainen harmaavarpunen kuin kaikki muutkin pikkukaupungit Suomessa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä