Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Mopoista valtava määrä valvontapyyntöjä poliisille

19.06.201711:40
9
  • Kaakkois-Suomen polisii, vanhempi konstaapeli Henri Maikkula, tutka, ajonopeus, ylinopeus, tehovalvonta, ratsia

    Etelä-Savossa kirjoitettiin viime viikon valvontaiskujen yhteydessä kymmenkunta ylinopeussakkoa. Kuva: Matias Lövberg

Poliisille saapuvien valvontapyyntöjen määrä on perinteiseen tapaan noussut kelien parantuessa. Komisario Pekka Koistisen mukaan erityistä päänvaivaa poliisille aiheuttavat mopoista tehtävät valvontapyynnöt.
— Mopojen häiritsevä ajo ilta- ja yöaikaan on yleisin syy valvontapyynnön tekemiseen.

Viime viikon valvontaiskujen yhteydessä Etelä-Savossa puhallutettiin toistasataa autoilijaa, moottoripyöräilijää ja mopoilijaa. Lisäksi kirjoitettiin kymmenkunta sakkoa ylinopeuksista. Suurin osa poliisille tulevista valvontapyynnöistä liittyy juurikin ihmisten liikennekäyttäytymiseen.
— Meitä pyydetään esimerkiksi valvomaan tieosuutta, jos vauhdit ovat ilmoittajan mielestä siellä kasvaneet, Koistinen kertoo.
Kaikkiin valvontapyyntöihin poliisi ei pysty millään vastaamaan. Siksi monista pyynnöistä pyritään valitsemaan kaikkein akuuteimmat.
— Jos joltakin alueelta tulee samasta asiasta useita pyyntöjä, niin silloin on syytä puuttua asiaan.
Yksittäiset liikennerikkeet eivät vielä välttämättä johda valvonnan lisääntymiseen alueella. Yksittäistä autoa koskevat asiat pyritään hoitamaan vaikkapa soiton kautta.

Itä-Suomen poliisilaitokselle tulee viikoittain valtava määrä valvontapyyntöjä. Yksittäisen pyynnön esittäjille poliisi ei ehdi vastaamaan henkilökohtaisesti. Kysymystä nykyisten resurssien riittämisestä Koistinen pitää hankalana.
— Me teemme sen, mitä näillä resursseilla ehdimme.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hyvä, sillä sanottavaa riittää !!! Mistään eivät välitä, ei vanhempansa eivätkä rääväsuiset kuskit itse ! Ps. On muutamia poikkeuksia onneksi. Ei tarvitsisi montaa yötä valvoa revittelyn vuoksi tai olla noiden kanssa viikkoja liikenteessä, kun nämä " antaa mopopoikien olla poikia" ja " eikö parempaa tekemistä poliisilla " - kitisijät olisivat itse ensimmäisenä soittamassa poliisille. Nuorena opitaan vastuu itsestä ja muista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Seuratkaa pyöräilijöitä! ja mm miten he tulevat yhtäkkiä risteykseen auton eteen tuosta vaan ja useimmiten naamasta näkee et miten heillä on siihen oikeus. Todella vaarallista! Ja liikenteen seassa polkiessaan ei osata liikennesääntöjä, "ai niin autonhan pitää aina väistää", jos pyörä sattuu vaikka vaihtamaankin tiellä ajaessaan ja punaisen valon kohdalle osuessa ajolinjaa siitä vaan varoittamatta koukkaamalla jostain autojen välistä kävelijöiden sekaan suojatielle mistä pääsee nopeammin vihreän palaessa. Eikö heilläkin pitäisi olla säännöt? osalla toki onkin. Kävelytiet voisi jakaa 2/3 kävelijät, 1/3 pyörät.

Lähettänyt käyttäjä Pekka62 (kirjautumaton)
Hyvä juttu että koitetaan valvoa mutta tuskin asialle mitään voitaan. Taannoinkin joku mopoilija meinasi ajaa päälle kun tuli etupyörä ilmassa vastaan niin että ei eteensä nähnyt, no onneksi kerkisin väistää.

Lähettänyt käyttäjä O. Kujanpää (kirjautumaton)
Kiitos poliisit että jaksatte turvata yhteiskuntarauhaa. Olette apu monelle ja tietysti niitä harmittaa, joiden oikeuksiin puututte. Olen saanut poliisilta aina hyvää kohtelua. Arvostan teitä.

Lähettänyt käyttäjä Suzuki PV (kirjautumaton)
Jos mopo keulii se on viritetty... Entisaikojen puolustukseksi voi sanoa, että silloin piti oikeasti öljytä kätösensä, jos halusi mopon kulkevan kovempaa. Monelle siitä urkeni aikanaan työurakin myöhemmin. Onhan se mopojen 45km/h nopeusrajoitus keinotekoinen ja liian alhainen. Sen pitäisi olla 60 km/h jotta mopolla pysyisi turvallisesti nykyliikenteen vauhdissa. Laillisesti.

Lähettänyt käyttäjä Nykyaikaa (kirjautumaton)
Moposta sentään kuulee kun se tulee. Nämä sähköpyörät sen sijaan, ulkomailtahan saa tilattua jopa 1000W moottorilla varustettuja vehkeitä - ilman nopeusrajoittimia, tietenkin. Rakkine kulkee kevyesti 50 km/h polkematta, ja suhahtaa pyörätiellä takaasi äänettä. Ulkoiluta vaikka koiraa siinä. Näitä sankareita kannattaisi poliisinkin katsastella.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut