Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Naisvuoritalo pantiin myyntiin - Työväenyhdistyksellä ei ole varaa talon ylläpitoon

Päivitetty: 10.03.201618:00
32
  • töpäri, naisvuoritalo, naisvuori

    Mikkelin Työväenyhdistys on pannut Mikkelin vanhan työväentalon julkiseen myyntiin. Kuva: Vesa Vuorela

Mikkelin Työväenyhdistys on pannut Mikkelin vanhan työväentalon julkiseen myyntiin.
Naisvuoritalon nimellä nykyisin tunnettu iso puurakenteinen kiinteistö sijaitsee Mikkelin keskustan tuntumassa Mikonkadun pohjoispäässä.

Rakennuksen omistaa Mikkelin Työväentalo Oy, joka on työväenyhdistyksen kokonaan omistama yhtiö. Tontin omistaa yhdistys.
Työväentalo Oy:n toimitusjohtaja Leena Penttinen sanoo myynnin syyksi sen, että yhdistyksellä ei ole varaa ylläpitää kiinteistöä eikä pyörittää talossa toimintaa.

— Talon käyttökustannuksiin, sähköön, lämmitykseen ja veteen, menee vuodessa noin 20 000 euroa. Meillä ei ole siihen varaa, sanoo Penttinen.

Penttisen mukaan rakennus on herättänyt yllättävän hyvin kiinnostusta.
— Monenlaista kyselyä on ollut, sijoittajista yksityisiin ihmisiin.

Hienoista keskustelua on herättänyt hinta. Vajaan 700 neliön talosta tontteineen pyydetään 100 000 euroa.
— Hinta on kiinteistövälittäjän arvio. Yhtiö ja yhdistys lähtevät siitä, että pääsemme eroon talon ylläpitovastuusta, pohtii Penttinen.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Hienoista keskustelua on herättänyt hinta. Vajaan 700 neliön talosta tontteineen pyydetään 100 000 euroa." Johan pelkkä tontti on arvokkaampi keskustan parhaimmalla paikalla? Onkohan kyseessä sama kiinteistövälittäjä, joka arvioi taloni 50 000€ alakanttiin alle toteutuneen myyntihinnan vai onko kyse sisäpiirin kaupoista?

Lähettänyt käyttäjä Jone (kirjautumaton)
Hinta 100.000 euroa. Aika edullinen. Kuka ehtii ensimmäisenä on voittaja. Hienoa että on julkisessa myynnissä ja lehtikin tuo sen esiin. Ei ole kähmintää ja salassa sovittua, se on hyvä. Missä tämä on myynnissä? Minne voi tehdä tarjouksen? Kohteesta syntyy tuolla hinnalla helposti tarjouskilpailu ylöspäin. Onko jossain netissä kuvia ja tietoja myyntikohteesta?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Myynnissä koska ei tuollaiselle rakennukselle ole käyttöä. Ei ole tiloihin tulossa vuokralaisia, ei ole tuottoisa, jos etsii vuokrayrittäjää. Puhumattakaan vanhan rakennuksen kuntoonlaittamisesta. Kallista enemmän kuin uuden rakentaminen. Hurjat riskit, kuka ottaisi edes ilmaiseksi?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut