Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Norppalähettiläät kiertävät kouluissa keväällä - ensin Savonlinnan seudulla ja sitten Mikkelissä

14.03.201606:35
7
  • Kolmasluokkalaisille esitellään saimaannorpan elämää ja Saimaan luontoa. Kuva: Soila Puurtinen

Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät kiertävät Saimaan alueen alakouluissa Etelä-Savossa keväällä.
Lapsille esitellään saimaannorpan elämää ja Saimaan luontoa.

Vierailut on kohdistettu ensisijassa kolmasluokkalaisille, mutta pienissä kouluissa viestiä saatetaan viedä useammallekin luokka-asteelle.

Lähettiläät kiertävät kouluja Savonlinnasta käsin, ensin Savonlinnan seudulla ja myöhemmin keväällä Mikkelin alueella.

Koululähettiläät kertovat ja esittelevät saimaannorpan elämää ja suojelua monin eri tavoin. Samalla kerätään lasten kokemuksia ja ajatuksia Saimaasta ja sen omasta norpasta. Kouluille jätetään myös materiaalia ja vinkkejä, joiden avulla aihetta voidaan käsitellä vierailujen jälkeenkin.

— Oppitunneilla ajatuksena on sukeltaa saimaannorpan jännittävään elämään. Lapsilla on mahdollisuus esimerkiksi kuunnella norpan ääntelyä. Me taas mielellään kuulemme lasten kokemuksia Saimaasta ja norpasta, norppalähettiläät Susanna Hagman ja Mia Silvennoinen kertovat.

Norppalähettiläiden vierailut ovat kouluille maksuttomia.
Kunnat, joiden kouluissa lähettiläät kiertävät ovat Savonlinna, Mikkeli, Enonkoski, Rantasalmi, Juva, Joroinen, Puumala ja Sulkava.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kriitikko (kirjautumaton)
Jos tuon norpan ympärillä olevan energian ja rahat käyttäisi johonkin hyödylliseen, olisi maamme paljon paremmalla tolalla. "Norppaoppitunnit"voisi hyvin korvata vaikka ulkoliikunnalla, jota ruutuaika vie pois koululaisilta. Kekkosen sanoja lainatakseni: "Kaikki syyt mitkä estävät kuntoliikunnan, ovat tekosyitä". Suhtautumiseen tähän norppasoppaan kannattaa käyttää ns. talonpoikaisjärkeä ja unohtaa urbaani city-vihreys, joka vastustaa kaikkea järvien ja metsien hyötykäyttöä ihmisten tarpeisiin. Tauno Matomäki totesi jo aikoinaan: "Liian paljon on metsiä ja järviä pyhitetty laululle ja leikille".

Lähettänyt käyttäjä ahvenna (kirjautumaton)
Milloin kutsutaan verkkokalastajat kertomaan koululaisille terveellisestä puhtaan Saimaan kalasta? Kala kasvaa järvessä omine aikoineen, eikä kalaruuasta jää kummoista hiilijalanjälkeä, tuskin evällistäkään tahraamaan maailman tulevaisuutta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Toivottavasti kertovat myös miten utelias norppa on. Että tykkää mm uida lasten seurassa ja miten tätä ymmärtääkseni yritetään suojelulla vähentää. Täytyy nyt tutustua norppaan luonnossa, kohta ei varmaan anneta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miten ihmiset etsivät heti tästäkin uutisesta vain negatiivista. Kriitikko: ehkä nuo ovatkin pois ruutuajasta ja hyötyliikunta aon muutenkin ahvenna: Terveellisestä saimaan kalasta kerrotaan kyllä jatkuvasti vaikka Saimaan kalat eivät mitenkään erityisen puhtaita edes ole ja parempiakin vaihtoehtoja on.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä