Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Notkuitko teininä Rantakylän koulun sisäpihalla? Kohta koulun keskiötä ei enää ole

03.02.201618:30
3
  • Rantakylän koulu on saanut rahat peruskorjaukseen.

    Rantakylän yhtenäiskoulussa on kärsitty sisäilmaongelmista. Rehtori Eija Tynkkynen kantaakin huolta, että uuden rakentaminen tehdään nyt huolella. – On niin monta huonoa esimerkkiä. Tulee paljon kalliimmaksi, jos koulu rakennetaan pariin kolmeen kertaan, Tynkkynen toteaa. Kuva: Jaakko Avikainen

Rantakylän keskustassa näyttää ensi kesänä merkittävästi erilaiselta. Iso osa koulusta, eli punatiilinen u-kirjaimen muotoinen rakennus puretaan kesäkuussa. 
Samalle paikalle Vanhamäentien suuntaisesti rakentuu vuoteen 2018 mennessä uusi osa yhtenäiskoulua. 

Koulua peruskorjataan ja uudistetaan tulevina vuosina 9,9 miljoonalla eurolla. Lisäksi kalustamiseen ja opetusvälineistöön on varattu noin miljoona. 
Kaupunginvaltuusto siunasi pitkään muokatun suunnitelman tammikuussa.
Rehtori Eija Tynkkynen toteaa, että hieman jännityksellä hän edelleen odottaa, mitä viime kädessä tapahtuu. 
– Olen piirustuksiin tyytyväinen. Tämä on nyt paras, mitä voitiin saada. Suunnitelma on niin tingitty kuin voi olla. 
Vuosi sitten tehtiin jo päätös, että koulua muokataan 9,1 miljoonalla ja erilaisella suunnitelmalla. 
– Oli tarkoitus, että 1960-luvulla rakennettu osa puretaan vain osin. Kävi ilmi, että koko tämä rakennuksen osa kannattaa purkaa. Näin pienennetään riskiä sisäilmaongelmiin,  tekninen johtaja Jouni Riihelä toteaa. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Katsotaan mitä tuleman pitää? Urakoiden viipaloiminen,ketjuuttaminen tulee jatkumaan kuten ennenkin julkisessa rakentamisessa. Lopputulos on ettei kukaan kannna mitään vastuuta. Ei rakentaja ketju kuin ei myöskään rakennuttaja. Näiltä osin sosialistinen järjestelmä toimii kuten itänaapurissa. Muutaman vuoden kuluttua Rantakylän koulun home ja kosteus ongelmat tulee uudelleen esille Sitä vain hämillään ihmettelee kenen on vastuu, kun tämän tästä joku koulu, päiväkoti on kohta rakentamisen jälkeen sisäilma ongelmissa ja ihmiset sairastuu, Mitä virkaa on rakennusvalvonnalla jos valvonta ei toimi? Ongelma on vastuukadossa. Virkamies ei toimi virkavastuullaan eikä ota vastuuta työstään. Voi kumpa tulevaisuuden lapset saisivat käydä päiväkotia ja koulua terveinä

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut