Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Nuorten toive toteutuu - Mäntyharjuun tulossa parkour-puisto

13.09.201620:35
1
  • Parkour-puistolle yksi sopiva paikka olisi entisen kenkätehtaan naapuritontilla. Kuvassa mäntyharjulaisnuoret Jesse Rovio, Kasper Toikka ja Miira Tiilikainen. Kuva: Tanja Rihu

Mäntyharjun nuorten pitkäaikainen toive parkour-puistosta on yllättäen toteutumassa pikavauhdilla.
Homma lähti todenteolla liikkeelle, kun paikallinen Lions Club otti yhteyttä kuntaan ja ilmoittautui uuden harrastepaikan veturiksi.
Nuorisotoimessa uutinen otettiin ilolla vastaan, koska parkour-innostus on kovaa Mäntyharjussa. Myös nuorisovaltuusto on vahvistanut, että puisto on odotettu juttu.

Lions Club Mäntyharjun tuore presidentti Markku Kivisaari vahvistaa, että parkour-puistoon osallistumisesta on sovittu hallituksessa.
- Me keräämme rahaa, jotta voimme tukea paikallista toimintaa. Parkour-puisto on nuorten toive, joten haluamme antaa siihen sekä rahaa että työpanosta, Kivisaari kertoo.

Leijonien lisäksi puiston rakentamiseen on lähdössä mukaan muitakin paikallisia yhteistyökumppaneita, joita haetaan vielä mukaan lisääkin. Seuraavaksi aiotaan tutustua muutamiin valmiisiin puistoihin ja miettiä, mitä juuri Mäntyharjuun rakennetaan.

Edessä ovat vielä myös viralliset neuvottelut kunnan kanssa parkour-puiston sijainnista.
Nuorisotoimen mukaan ihannepaikka olisi nuorisotila Askeleen eli entisen Kenkätehtaan naapurissa tyhjällä tontilla.
Tavoitteena on, että parkour-puisto valmistuu mahdollisimman pian eli viimeistään ensi keväänä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Jenny M. (kirjautumaton)
Olisiko mahdollista saada myös näköalatorni mäntyharjun keskustan tuntumaan, esim. Kisalalle? Tiedän että eräässä toisessa kunnassa Lions club on tälläisen projektin tehnyt ja yritykset ja kuntalaiset saivat ostaa siihen näköalatorniin vaikka oman hirren. Meillä kun on täällä niin kauniit maisemat, niin olisi se paikallisten ja vieraidenkin kiva nähdä!

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut