Lauantai, 22. heinäkuu 2017
Leena

Nuorten yrittäjyyspajaan kaivataan osallistujia Mikkelissä

10.02.201614:04
5

Mikkelin Nuorten yrittäjyyspajan toteutuksen koko aikataulua on myöhennetty. 
Haku päättyy 14.2., paja alkaa 22.2. ja lähijakso päättyy 19.4.

Nuorten yrittäjyyspaja kutsuu suomalaisia oppimaan lisää yrittäjyyden maailmasta käytönnönläheisesti. Yrittää voi osa-aikaisesti tai päätoimisesti ja eri yhtiömuodoilla. Pääkohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat työttömät tai työttömyysuhan alaiset nuoret. Hakea voi Mol.fi/koulutushaku -sivulla. 

Koulutus sopii yritysideaansa synnyttävän tai muokkaavan nuoren lisäksi myös uraansa suunnittelevalle nuorelle, jolle yrittäjyys ei ole tullut vielä mieleen vaihtoehtona. 

Lisätietoa Nuorten Yrittäjyyspajasta (NYP) antaa alueen TE-toimisto. Mikkelin aloituksesta voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta sari.torniainen@te-toimisto.fi

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Koko hommassa on koukutuksen maku. Mollin yllytyksestä yrittäjäksi ja työttömyystilastotietojen pelastajaksi? Mieti kaksi kertaa ennenkuin alat. Mikäli takaa ei löydy omaa pääomaa niin olet koko ikäsi verottajan, pankin, takuurahoituslaitoksen ja muiden pakollisten sidosryhmien koukussa. Yksityisyrittäjänä riskeeraat koko oman omaisuutesi ja osakeyhtiönä olet helposti käräjillä purkamattoman osakeyhtiön kanssa. Joka tapauksessa menetät luottotietosi, vapaa-aikasi ja rahasi hyvin vaivattomasti. Kukaan ei myy kultakaivostaan ja uusien innovaatioiden kehittely uuden yhtiön muodossa vaatii enemmän kuin työttömän resurssit antavat myötä. Karua todellisuutta jota kannattanee varmasti kokeilla.

Käyttäjän Anssi Mikkola kuva
Lähettänyt käyttäjä Anssi Mikkola
Yksikään yritys ei ole putkahtanut maailmaan satojen tai tuhansien työntekijöiden kanssa yhtäkkiä. Kaikki ovat alkaneet pienestä, jopa yhden pienen ihmisen liiketoimintaideasta. Ilman yrittäjiä Suomessa ei olisi yhtään työpaikkaa, ei edes julkista sektoria. Nuorten yrittäjyyspajalle menevät eivät varmasti allekirjoita mitään orjasopimusta. Pajalla voi pienellä liikevaihdolla ja pienellä riskillä kokeilla siipiään yrittäjänä. Hautomoita mikkeliläisillekin yrittäjille varmaan löytyy, vaikka PYK vaikuttaakin valitettavasti hiipuvan ainakin nykyisestään. Turhahan sellaisia toisaalta on järjestääkään, jos ei haudottavia löydy. Yrittäjyysoppi sinällään ei mene hukkaan, vaikkei pajalainen koskaan yritystä perustaisi. Sisäinen yrittäjyys olisi meille jokaiselle tärkeä ominaisuus.

Lähettänyt käyttäjä pohdiskelija (kirjautumaton)
On PYKiä ynnä muuta. Mutta paljonko on laitettu haisemaan yhteiskunnan rahoja erilaisiin yrittäjyyshankkeisiin. Jos nuokin varat olisi ohjattu suoraan alkaviin yrityksiin, ei Suomessa olisi pulaa yrittäjistä. Helposti ajatellaan, että saatiin EU hanke, vaan samoja verorahoja ne ovat nekin hankerahat. Samat organisaatiot pyörittävät samoja hankkeita vuodesta toiseen ja tuloksena on vain hankehirmujen palkkaus. No onhan sekin tulos.

Lähettänyt käyttäjä Juureskanto (kirjautumaton)
Sopii vaan kysyä mistä ne liiketoimintaideat Suomeen ovat aikoinaan tulleet. Nimekkäät yhtiöt suurelta osin juontavat juurensa ulkomailta ja sinne myös melkoinen osa sitä uuttakin innovaatiota päätyy joko suorien kauppojen tai osakesijoitusten kautta. Esimerkkejä löytyy puuteollisuudesta, pankkisektorilta, kaivosteollisuudesta, lannoiteteollisuudesta, ydinvoimalatekniikasta, autoteollisuudesta, data- ja puhelinliikenteestä, sähkönsiirrosta, vain muutamia mainitakseni. Viimeisintä huutoa on sijoittaa tukirahaa tuulivoimaan tai metsänsä tuhonneiden kiinalaisten avulla biotekniikkaan. Siinä pienen ihmisen ideat jäävät jalkoihin ja se pieni riski voi osoittautua henkilökohtaiseksi katastrofiksi. Kuka osaa, se tekee ja kuka ei osaa, se konsultoi - kumpikin tienaa. Yrityksen käynnistykseen löytyy viisaita pilvin pimein mutta toiminnan käynnistyttyä olet yrittäjänä kylmään lampeen heitetty. Apua saa toki ja se maksaa. Sitä tähtitieteellistä rahaa ei useinkaan aloittavan yrittäjän kassasta löydy verottajan vakuutteluista huolimatta. Työtön on kuin oljenkorteen tarttuva hukkuva ja unohdetaan, että tämän hetken poliittinen ohjaus ja ilmapiiri ei millään tavoin kannusta yrittämiseen. Yksi asiaton ilmiantokin verottajalle riittää jo kaatamaan halut yrittämiseen - näin esimerkkinä. Yrittäjästä Suomessa luotu kuva muistuttaa lähinnä rikollista. "Ei pidä ryhtyä yrittäjäksi, jos ei ole rahaa" on myös tuttua puhetta tinkivältä asiakkaalta. Politiikka jopa suosii keskinäistä kateutta. Tietenkin mustia lampaita on joka laumassa, niin sysissä kuin savessa. Pelkällä kokeilulla on tänä päivänä turha haaveilla yrittämisestä. Alkuun tarvitaan parinsadantuhannen euron velattoman pääoman panostus, että on edes jonkinlaisia reaalisia mahdollisuuksia lähteä liikkeelle koska lähes kaikki ideat on jo keksitty. Se on yhden työpaikan hinta ja työntekijähän se yrittäjäkin on. Toivottavasti pajassa autetaan myös sen velattoman alkupääoman saannissa. Pankki joka tapauksessa sanoo, että lainaa ei teille myönnetä, kun teillä ei ole noita tuloja - oli liiketoimintasuunnitelma kuinka loistavasti tahansa laadittu. Vanhan neuvo työttömälle on, että mikäli aikoo yrittäjäksi niin pidä nyt olemassa oleva työpaikka ja rakentele siinä sivussa ideaasi. Muuten olet monen monta vuotta ohhoon päällä ja rahasi vievät loppujen lopuksi konsultit, pankit, verottaja, tarkastajat. En halua pelotella perheen hajoamisella, velkakierteellä, veroveloilla enkä unettomilla öillä.

Käyttäjän Anssi Mikkola kuva
Lähettänyt käyttäjä Anssi Mikkola
"Yrittäjyyspajaan voit hakea, jos olet alle 30 -vuotias, kiinnostunut yrittäjyydestä ja motivoitunut oman liiketoiminnan suunnitteluun tai olet kiinnostunut jatkamaan jo olemassa olevaa yritystä omistajanvaihdoksen kautta. Sinulta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa, sillä pajassa työskennellään suomen kielellä." (http://www.mol.fi/koulutushaku/). Missään ei mainita, että pitää olla työtön. Jos käytte tutustumassa vastaavaan kuvioon koulumaailmassa, http://nuoriyrittajyys.fi, huomaatte ettei tuo ole yhtään pöllömpi ohimenevä rahanhaaskausjuttu.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä