Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Ortodoksiseurakunta jakaa EU:n ruoka-apua Mikkelissä — tarjolla muun muassa lihasäilykkeitä ja makaronia

03.05.201708:03
12
  • 2ruokajono

    Ruoka-avun jakaminen on Suomessa jo vakiintunut käytäntö. Kuvassa EU:n ruokakasseja Mikkelissä vuonna 1999. Kuva: Teuvo Karjalainen

Saimaan ortodoksinen seurakunta jakaa Mikkelissä EU:n ruoka-apua kolmena toukokuun tiistaina. 

Apu on tarkoitettu vähävaraisille, joilla on talousvaikeuksia työttömyyden, sairauden tai muun yllättävän elämäntilanteen takia.

Suomen ortodoksinen kirkko organisoi keskitetysti EU-ruoka-avun jakoa seurakuntien kautta, Saimaan ortodoksinen seurakunta kertoo tiedotteessaan.

Mikkelissä EU-ruokaa on jaossa noin 1600 kiloa. Lähetys sisältää lihasäilykkeitä, hernekeittoa, hapankorppuja, pastaa, makaroneja, mysliä, puuroryynejä, maitojauhetta  sekä sämpylä- ja vehnäjauhoja.

 

Ruoka-apukassit jaetaan tiistaisin 9., 16. ja 23. toukokuuta kello 13—15 Mikkelissä ortodoksisen seurakunnan tiloissa, osoitteessa Paavalinkatu 4.

 

 

 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Siis tätä kirkon ruoka-apuahan on jaettu 90-luvulta asti. Ev.lut. kirkko on jakanut apua jo 20 vuotta. Että ei tämä mikään tämän nykyisen hallituksen juttu ole, vaan kyllä tuohon ajanjaksoon kuuluu myös demarihallitukset.

Lähettänyt käyttäjä ruoka-apu (kirjautumaton)
Tässä nähdään Sipiän hallituksen parannukset! Ei muuta kun vähäosaisten oloja edelleen huononnetaan ja ruokajonot kasvaa aina vaan. Kirkkojenkin pitää alkaa jakaa jo ruokakasseja. Kyllä olis syytä Sipilän jo alkaa kurittaa parempituloisiakin.

Lähettänyt käyttäjä Tarkkailija (kirjautumaton)
Ruokajonot pitenee myös koska kynnys ilmaisen ruoan hakemiseen on madaltunut. Samaten sossunluukulla vieraillaan varmaan herkemmin kuin n. 20-30 v. sitten. Silloin oli "häpeä" antautua "köyhäinavun" varaan, ennemmin purtiin hammasta ja selvittiin vähän vähemmällä. En sano etteikö oikeita avuntarvitsijoita olisi, heille kuuluu kyllä kaikki saatavilla oleva apu.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tarjonta luo kysyntää. Näinhän se menee. Mutta on niitä oikeitakin tarvitsijoita, en sitä sano. Mielestäni kuitenkaan ruoka-avun hakijan ei kuuluisi esim. polttaa. tupakkaan menee silloin vuodessa helposti 3000-4000 euroa. Plus tietenkin lisääntynyt sairastavuus, ja menot sitä kautta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut