Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Osuuspankit aikovat tukea Savonlinnan kampusta

01.03.201612:51
26
  • Itä-Savon Yliopistosäätiö on päättänyt aloittaa varainhankintakampanjan Savonlinnan kampuksen puolesta. Kuva: Soila Puurtinen

Suur-Savon OP-liiton osuuspankit suunnittelevat lähtevänsä mukaan Itä-Savon Yliopistosäätiön varainhankintakampanjaan, jonka tarkoituksena on hankkia rahaa Savonlinnan yliopistokampukselle.
Osuuspankkien suunnitelmissa on, että liiton pankit sitoutuisivat rahoittamaan kampusta yhteensä 150 000 eurolla.

Yliopistosäätiön kampanjassa rahoitus on ehdollinen. Lahjoittaja rahoittaa kampusta siis vain, jos kampus päätetään säilyttää.
— Teemme rahoituskampanjaan osallistumisesta erillisen päätöksen vielä sitten, kun kampuksen tulevaisuudesta on tehty ratkaisu, kertoo Suur-Savon Osuuspankin hallintojohtaja Risto Rouhiainen.

Rouhiaisen mukaan varainhankintakampanjaan osallistuminen sopii hyvin osuuspankkien strategiaan, johon kuuluu keskeisenä osana pankkien asiakkaiden ja toimintaympäristön taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen.
Rouhiainen kertoo osuuspankkien pitävän yliopistoa hyvin tärkeänä koko maakunnan kehittämisen kannalta.

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry:n hallitus on päättänyt lähteä mukaan varainhankintakampanjaan 500 eurolla. Yhdistys myös kannustaa jäseniään lähtemään mukaan kampanjaan.
Myös Savonlinnan Seudun Yrittäjät ry lähtee mukaan Yliopistosäätiön varainhankintakampanjaan, lupaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Eero Piiroinen.
Hänen mukaansa Savonlinnan Seudun Yrittäjien hallitus käsittelee lähiaikoina tarkemmin sitä, millä tavalla yrittäjäyhdistys tulee kampanjaan mukaan.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Liisaa (kirjautumaton)
Tätä projektia kannattaa harkita tarkasti. Mitä valitun tien varrelta jatkossa mahtaa löytyä. Missä raja, mihin hyviin hankkeisiin rahaa sijoitetaan. Kuinka moni asiakas ilahtuu tästä linjauksesta. Kun Nordea ilmoitti lakkauttavansa Suomesta itsenäisen pankin päätin vaihtaa pankikseni suomalaisen Osuuspankin. Nyt tämä päätös meni vakavaan harkintaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksi rahaa löytyy aina tällaisiin hankkeisiin joista ei lopulta hyödy kukaan mitään? Nostetaanko palvelumaksuja vielä lisää? Eikö olisi viisainta jakaa ylimääräistä rahaa vaikka köyhimmille asiakkaille ja poistaa heiltä kuukausimaksut?

Lähettänyt käyttäjä saarelainen (kirjautumaton)
Siitä lähtien kun Savonlinna yritti muutama vuosi sitten joukon puumalalaisien kätyrien avustuksella ryöstää kunnan itselleen en ole hyväksynyt minkäänlaista tukea sinnepäin . En myöskään oman pankkini tukea nytkään .

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kannattaa huomata, että mm. Joensuussa ja Kuopiossa erilaiset maakuntaan sitoutuneet yritykset, säätiöt ja henkilöt ovat rahoittaneet erittäin suurilla summilla Itä-Suomen yliopiston toimintaa. Etelä-Savon on reagoitava yliopiston rahoitukseen ja ylläpitoon myös tällä tavalla, vaikka meillä ei olekaan yhtä monta rikasta rahoittajaa kuin pohjoisemmissa maakunnissa. Hienoa, että OP lähtee mukaan tukemaan.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut