Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Otto Mannisen koulun lakkauttamisesta äänestys Kangasniemellä

23.02.201620:53
11

Kangasniemen sivistyslautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että Otto Mannisen koulu Hokassa lakkautetaan 1.8.2017.

Äänestyksessä sivistystoimenjohtaja Annukka Hukarin esityksen taakse asettuivat Hannu Tiihonen, Kimmo Harjula, Hannu Tiusanen ja Paula Kuitunen.

Koulun lakkauttamista vastustivat Raija Vinkola, Jaana Laukkarinen ja Tuula Paavilainen.

Koulussa on tällä hetkellä 18 oppilasta, joista 11 oppilaalle koulu on lähikoulu.

Kunnanhallitus käsittelee koulun lakkauttamista kahden viikon kuluttua kokouksessaan.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kahtokeehan tosiasioita ei ole mitään järkeä ylläpitää 11 oppilalle kiinteistöä yllä, kuskata ruokaa, kinteistöhuoltoa ja kaksi opettajaa. Tulee siinä kulua per oppilas, Kun kylät muuttuu eläkeläisten asuttamaksi ei kouluja siellä tarvita.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kahtoohan vuan ensin tos asijoeta. Kyseisellä koululla on 18 oppilasta ja päivähoito kyläläisten omana toimena. Kyllä se kalliiksi tulee kuljettaa erityistä tukea tarvitsevat kirkolta Mikkeliin, jos kyläkoulut lakkaa. Sillä rahalla mitä koulukyyti konsulttiin menee, pidetään hyvin kouluja yllä. Ja eihän eläkeläiset pysty kylillä asumaan, kun kotihoitokin on keskitetty kirkolle.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Samat päättäjät ovat ennenkin tehneet päätöksiä, missä keskitetään asioita taajamaan ja samalla toisaalla puhuvat maaseudun kehittämisestä, varsinkin vaalien alla. Kun kaksinaismoralismi on noin läpinäkyvää, voi vain kysyä, ovatko nuo päättäjät sinut itsensä kanssa ? Ainakin on tiedossa, ketä äänestää, kun Kangasniemellä tulee seuraavat vaalit ja haluamme elinvoimaa KOKO kuntaan.

Lähettänyt käyttäjä Kokonaiskustann... (kirjautumaton)
Onko tästä puolueetonra faktaa, eli paljonko on kokonaiskustannukset per vuosi per oppilas kyläkoulussa, ja paljonko keskustan koulussa? Tällaiset luvuthan pitäisi löytyä helposti. Sitten voi verrata paremmin, ja erikseen arvioida muuden muuttujien merkittstä ja rahallista arvoa.

Lähettänyt käyttäjä Maaltamuuttaja (kirjautumaton)
Kannattaa tarkastella Kangasniemeä kokonaisuutena. Syntyvyys on noin 40-45 vuodessa. Se on ilman muuttamista noin kaksi luokkaa ikäkautta kohden. Läpi koko kouluajan, jos ammatilliseen siirtymistä ei tapahdu. Ei sillä perusteella, että joku on jonkun koulun rakentanut ja sattumalta on nimekäs kangasniemeläinen, rakennusta käytetä. Vaikkapa kouluna. Kunnollisena tilana sellainen toimii hyvin kyläläisten toiminnallisena keskuksena. Ainakin oman aikansa. Lasten kohdalla pitää aina ajatella kauas eteen päin. Aikuisen itsekkyys ei saa estää eikä rajoittaa lasten kehitysmahdollisuuksia.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut