Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Päättäjät pitivät linjansa - taksilaskut selvitetään Mäntyharjussa

Päivitetty: 11.01.201721:30
9
  • Mikkelin Ulataksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Haatainen

    Taksiautoilijat ovat laskuttaneet vammaispalvelukuljetuksia väärin Mäntyharjussa. Perusturvalautakunta haluaa selvittää, millaisia väärinkäytöksiä on tapahtunut. Kuva: Risto Hämäläinen

Mäntyharjun perusturvalautakunta haluaa selvityksen vammaispalvelukuljetusten taksilaskuista, joissa on todettu väärinkäytöksiä.
Lautakunta päätti selvitystyön käynnistämisestä keskiviikkona reilun kahden ja puolen tunnin kokouksen jälkeen. Lautakunta piti linjansa, sillä päättäjät olivat samaa mieltä jo joulukuussa.
Asia käsiteltiin uudelleen, koska edellinen päätös ei ollut kokousteknisistä syistä toimeenpanokelpoinen.

Päätös vaati kuitenkin äänestystä. Lautakunnan puheenjohtaja Raimo Leppäkumpu (kesk.) ja Mauri Taipale (kok.) toivoivat talous- ja hallintojohtaja Tuomo Penttisen esityksen mukaisesti, että ennen varsinaista selvityspäätöstä hankitaan lisää taustatietoa.
Enemmistö oli toista mieltä ja äänestystuloksella 2 – 4 lautakunta päätti, että taksilaskutusta tutkitaan mahdollisimman tarkasti.
— Lautakunta haluaa selvittää, paljonko ja millaisia väärinkäytöksiä on ollut. Se on iso kokonaisuus, joten en osaa vielä sanoa, mihin selvitykset rajataan, Leppäkumpu vahvistaa.

Selvitystyön aloittaminen tarkoittaa, että asiaan liittyvät asiakirjat pysyvät salassapidon piirissä. Asia myös käsiteltiin salaisena sosiaalihuollon asiakaslakiin ja julkisuuslakiin vedoten. 
Raimo Leppäkummun mukaan salassapidon argumentit ovat olemassa. 
— Selvityksessä voi tulla esille henkilötietoja, joita ei voi julkistaa. Jos asia etenee oikeusasteisiin saakka, on oltava varma, ettei julkistamalla tietoja heikennetä kunnan asemaa, Leppäkumpu sanoo.

Ongelmana on enää raha, sillä Mäntyharjun perusturvalautakunnalla ei ole enää omaa talousarviota.
Hintaa selvitystyölle tulee arvioiden mukaan 10 000 euroa.
— Kunnanhallituksen on osoitettava rahaa ja päätettävä, miten selvitystyö käytännössä tehdään, Leppäkumpu sanoo.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kun uutisessa todetaan että väärinkäytöksiä havaittu, niin käsittääkseni väärinkäytökset tutkii tuolloin poliisi ja syyttäjä tarvittaessa syyttää jos tutkimusten perusteella aihetta. Jos väärinkäytöksiä kerran on ollut, on se poliisiasia jonka PUOLUEETON TAHO tutkii, ei organisaatio itse. Uutisoinnin perusteella ei selviä, missä päässä väärinkäytökset ovat tapahtuneet. Lienee mahdollista, että kunnan päässä on tapahtunut myös väärinkäytöksiä ja tuolloin ei kunta itse voi tutkia itseään (käytännössä voi muttei tutkimuksella ole mitään merkitystä). Erikoiselta vaikuttaa, että julkisessa organisaatiossa täytyy äänestää, aletaanko selvittämään väärinkäytösepäilyjä - kaiken toiminnan tulee muutenkin olla läpinäkyvää, joten arveluttavalta vaikuttaa etteivät jotkin tahot haluaisi selvittää asiaa. Kyseessä kuitenkin verorahoilla pyörivä toiminta, jonka aina tulee olla lainmukaista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kun perusturvalautakunta puhuu, että Mäntyharjun taksiautoilijat ovat menetelleet laskuissa väärin, niin eikö pitäisi esittää, että lukumäärisesti moniko on tehnyt väärin. Ovatko kaikki paikkakunnan taksit toimineet noin?. Voiko kaikkia taksiyrittäjiä leimata väärinkäyttäjiksi ? Kun nimet tulee julki niin, ei niihin takseihin moni nouse.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Selvityspyyntö taksiyhdistyksen puolelta annettu jo 2014 , mitään ei kunnan puolelta ole tapahtunut ennenkuin nyt. Eikö silloin virkaatekevät ole vastuussa omalta osaltaan. Nytkin asia haluttiin painaa villaisella mutta kiitos Länsi-Savon, asiasta tulikin julkinen niin asialle oli pakko alkaa tehdä jotain. Kunta pelkää joutuvansa leivättömän pöydän ääreen ja kenties joidenkin jakkaran jalat alkaa olla heiluvaiset.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kepulaiset jyrää: kommenttiketjusta poistettiin alta aikayksikön kommentti, jossa arvioitiin tässä artikkelissa mainittujen ”kunnanisien” tietotaitoa. Länsi-Savoakin näköjään ohjailee tämä kepuloiden-kokoomuslaisten lierojen klikki. Heistä ei saa edes kommenttipalstoilla kirjoittaa. Mistä moinen johtuu? Ehkäpä uudesta päätoimittajasta, ehkäpä jonkun moderaattorin mielenlaadusta. No, ihan sama, Länsi-Savo kuitenkin on näköjään juurikin tällaisten kuntalaisilta tietoa pimittävien lierojen äänenkannattaja. Todellinen sitoutumaton julkaisu, justiinsa. Samalla tavoin muuten poistettiin myös Anne Bernerin väylähankkeita käsittelevästä kommentoinnista kommentti, jossa lukijoita kehotettiin perehtymään myös yhteen Iltalehden artikkeliin, jossa arvioitiin kepulaisen pääministerin ja hänen yritysjohtajatuttavansa mahdollisia kytkykauppoja autoihin mahdollisesti määrättävistä ”mustista laatikoista”. Kommentti ei ollut luettavana kuin muutaman hetken kun se poistettiin. Eli jälleen, kepulaiset jyrää. Hieno on, ja täysin puolueeton lehti tämä Länsi-Savo.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut