Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Päiväkodin hiekkalaatikkoon katos ja tokaluokalle yksi opettaja lisää - sitoutumattomat huolestui lapsista Mäntyharjussa

20.04.201715:00
5
  • Sitoutumattomat vaatii valtuustoaloitteella päiväkoti Mustikkatassun lasten leikkipihan hiekkalaatikolle katosta. Kuva: Tanja Rihu

Mäntyharjun sitoutumattomien valtuustoryhmä kantaa kahdella aloitteella huolta lapsien hyvinvoinnista.

Ryhmä vaatii yhden Mäntyharjun yhtenäiskoulun luokan jakamista kahdeksi ryhmäksi ja esittää yhden uuden opettajan palkkaamista syksyllä 2017.
Kyseessä on kakkosluokka, jolla on tällä hetkellä 27 oppilasta ja vain yksi opettaja.

Toisessa aloitteessa sitoutumattomat haluaa päiväkoti Mustikkatassun lasten leikkipihan hiekkalaatikolle katosta. Aloitteen mukaan lapset eivät voi kesällä leikkiä hiekkalaatikolla, johon paistaa aurinko.
Talvisin hiekkalaatikon kattaminen vähentää lumimäärää ja aikaistaa hiekkaleikkejä keväisin.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkelissäkin paistaa kesällä hiekkalaatikolle kuuma keskipäivän aurinko ja pihalla ei kunnon varjopaikkoja ole ollenkaan lapsilla. Hiekkalaatikkossa ainakin kolmen vuodet vanhat hiekat, mitä nyt jäljellä on. Uutta odottaessa...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miten onkin ennen pärjätty, kun ei ole ollut katoksia hiekkalaatikoilla. Ihme, että itsekin selvinnyt hengissä vaikka tuntikausia aurinkoisilla hiekkalaatikoilla on tullut vietettyä lapsuudessa. (psst siihen lumimäärään hiekkalaatikolla auttaa lapio. N. 1000x halvempi vaihtoehto)

Lähettänyt käyttäjä Kari 5 (kirjautumaton)
Kyllä meidän pihalla lapset voi leikkiä hiekkalaatikolla satoi tai paistoi. Liikaa hyysäävät penskoja, tehdään kaikki liian hyväksi jo lapsesta saakka. Mitenköhän nykyajan katoksessa kasvaneet pärjäisi jos sota syttyisi? Itku saattaisi tulla. Sillon ei olisi kattoa suojana, kun murkulaa tippuu niskaan. Eli leikkiköön penskat laatikollaan ja jos tulee kuuma niin menköön varjoon. Monilla maailman lapsilla ei ole edes hiekkalaatikkoakaan, niin täällä pitäisi jo rakentaa kattoakin vielä päälle, huh huh.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Juu, kyllä 20. huhtikuu 2017 - 19:03 kommentoinut ja nimimerkki Kari 5, ovat oikeassa. Ei ollut ennen lapsilla mitään hiekkalaatikoita saati mitään aurinkokatoksia. Kouluunkin piti hiihtää, oli sitten suojakeli tai pakkasta 45 astetta, ja paljain käsin, eikä tuntunut missään. Ja koko matka oli mennen tullen pelkkää ylämäkeä. Mutta ei valitettu, meillä sitä oli, ja on, tahtoa ja mielenlaatua, ettäs tiedätte. Kyllä, kyllä ovat nämä nykyajan lapset ja aikuiset ja kaikki sellaista porukkaa, että jos sota syttyisi, niin ei siitä sodasta tulisi yhtään mitään, varmasti hävittäisiin, se on varma. Toista se oli viime sodissa, ei itketty vaikka smurkulaa tuli niin että morkoonit soi. Ja eikä ollut katosta minkä alle suojautua, siinä vaan montussa maattiin. Jos olisi tämä nykyajan porukka ollut siellä niin niinhän oltaisiin hävitty koko sota ja itkien ja nyyhkyttäen tultu pois. Ja kyllä se niin on, että täällä on turha itkeä ja kitistä mistään hiekkalaatikoista, sillä esimerkiksi Bangladeshissä, tai vaikkapa Itä-Timorissa, ei ole yhtään hiekkalaatikkoa lapsilla. Kun siellä ei ole hiekkalaatikoita, niin miksi täällä pitäisi olla? Kertokaa, miksi. Ja sitä paitsi, mistä tosin tässä artikkelissa ei puhuttu mitään, mutta kun monissa maissa ei koululaisilla ole edes ruokaa, niin miksi sitä ruokaa täällä Suomessa pitäisi antaa koululaisille? Ajatelkaa, joillakin ei ole ruokaa lainkaan ja täällä sitä vaan mässäillään päivästä toiseen joka ikisessä koulussa, huh huh. Eikä monessa maassa ole edes vessoja kouluissa, ja kun kerran näin on, niin kyllä suomalaisellekin lapselle pitää riittää samanlaiset olot. Elikkä kuoppa vaan metsänreunaan ja jokainen käy toimittamassa vessa-asiansa siellä. Kyllä, kyllä eivät ihmiset tajua mistään mitään, kaikenlaisia esityksiä ja ehdotuksia vaan tehdään joistakin hiekkalaatikoista sun muista välittämättä muiden maiden kouluoloista tuon taivaallista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kari 5, miljoonat maailman ihmiset tekevät koko elämänsä ajan kaikki matkansa kävellen tai enintään kamelilla tai muulilla ratsastaen. Heidän käyttämänsä tiet ovat mitä pahimpia kinttupolkuja. Miksi sinulle pitää rakentaa ja ylläpitää asvalttiteitä jotta pääsisit suhaamaan autollasi nopeasti paikasta toiseen? Minäkin sanon kuten sinä että huh huh.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut