Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Palomestari vetoaa: Nyt tiet puhtaaksi ja vauhti pois! Pelti on rytissyt Etelä-Savossa aamulla

22.02.201610:45
5
  • Etelä-Savon pelastuslaitos. Paloauto.

    Palomestari toivoo, että kolat laitettaisiin nyt hyötyliikunnan kannalta heilumaan ja kaikki koneet töihin. Kuva: Taru Hokkanen

Etelä-Savossa on maanantaiaamuna tapahtunut jo muutamia kolareita. 

- Meidän alueella on ollut kolme kolarointia, jossa osasyynä on ollut liukkaus ja ajoradan kapeus, palomestari Markku Mäkelä kertoo. 

Isoin onnettomuus tapahtui Mikkelin ja Kangasniemen välillä. Lisäksi kaksi ajoneuvoa kolaroi Mikkelin Parkkilassa ja Otavassa oli ulosajo. 

- Näkyviä henkilövahinkoja ei ole onneksi sattunut. 

Mäkelä toivoo, että liikenteessä muistettaisiin nyt maltti. 

- Jossain olisi jo koulut kiinni ja ulkonaliikkumiskielto näillä keleillä. Näillä leveyspiireillä kun asutaan, niin nyt pitäisi ottaa liikenteessä aikaa sekä putsata lumi ja jää autosta kunnolla pois. Siellä ei ole kesäkeli. 

Etelä-Savon pelastuslaitoksen Facebook-sivulla Mäkelä vetosi sen puolesta, että lumenpoisto olisi nyt tehokasta, jotta pelastustiet ja -väylät olisi ajettavissa myös isommilla ajoneuvoilla.

- Lunta on tullut ja kaikkia lumitöitä ei ole ehditty tekemään. En syyttele, vaan vetoan kaikkiin, että pitäkää paikat auki. Tämä on ihmisten hyväksi vilpitön toive, Mäkelä sanoo. 

Esimerkiksi kerrotalojen pelastustiet saattavat nyt olla hyvin kapeita ja jopa tukossa. 

- Lumi ja autot täyttävät väylät, niin siihen on isolla autolla vaikea mahtua, jos jollain on hätä. 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ajelin aamulla töihin normaalissa talvikelissä. Kahvitunnilla lukaisin netistä, että liikenteessä olikin aamulla "maharoton keli". Onneksi en lukenut uutista aamulla ennen töihin lähtöä, tiedä olisinko lainkaan uskaltanut tien päälle... Oikeasti jotain tolkkua näihin "uutisiin" - talvella sataa Suomessa lunta ja on liukasta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
22. helmikuu 2016 - 17:45 kommentoineelle: Kuten huomaat, he ovat teiden herrasmiehiä ja todellisia kuljetusalan ammattilaisia. Ja saavat he tehdä noin kuinka kuvaat tapahtuman. Heillä on oikeus siihen, koska, kuten tosirahtarit niin kertovat, he pyörittävät tätä yhteiskuntaa ja ilman heitä et sinä tai kukaan muukaan esimerkiksi saa huoltoasemalta polttoainetta tai kaupasta ruokaa. Eli sinun, minun ja kaikkien muidenkin tielläliikkuvien on oltava iloinen heidän autoilustaan ja sen käsittelytavasta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut