Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Pelastuslaitos luopuu vanhasta kalustosta - museoauton kohtalo kysymysmerkki

25.02.201612:10
2
  • Esko Hurrin mielestä Mikkelin vapaapalokunnan nelivetoisella museoautolla on iso historiallinen arvo. Hän toivoo, että auto jäisi Mikkeliin. Kuva: Mikko Kääriäinen

Etelä-Savon pelastuslautakunta päätti tiistaisessa kokouksessaan vanhentuneen irtaimen omaisuuden myymisestä. Mukana listalla on museorekisteröity nelivetoinen vuoden 1966 Ford 602 sammutusauto.

Mikkelin vapaapalokunnan veteraaniosastossa vaikuttava Esko Hurri tuntee auton historian tarkalleen.
— Kaupunki osti sen Mikkelin VPK:lle uutena. Palosuojelurahasto makosi osan. Meidän käytössä se on ollut koko ajan.

Hurri toivoo, että auto jäisi Mikkeliin, sillä sen historiallinen arvo on suuri.

Mikkelin VPK:n museoauton lisäksi listalla ovat Puumalassa säilytyksessä olevat Sisu sammutusauto ja Scania säiliöauto, Finnspeed moottorivene ja Mitsubishi-merkkinen maastoauto sekä Masa 750 peräkärry. Kalusto on 70–80-luvulta.

Vanhentunut kalusto myydään nettihuutokaupassa, kuten Etelä-Savon pelastuslaitoksella on viime vuosina ollut käytäntönä. 
— Voi olla että museoautoa ei myydä, jos sille löytyy säädyllinen sijoituspaikka, sanoo pelastusjohtaja Seppo Lokka.

Katso video, jolla Esko Hurri esittelee autoa Mikkelin VPK:n tiloissa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Upeita muistoja tuosta autosta! Ekon mainitsemalla Visulahden kartanon keikalla oltiin mukana. Matkaan lähdettiin sellaisella vauhdilla että peräovetkaan eivät olleet vielä kiinni. No, auto seis kamat kyytiin, ovet kiinni ja matka jatkui! Oli mieleenpainuva näky kun lähestyimme kohdetta. Taivas näytti yhdeltä tuli- ja kipinämereltä. Oli sankka lumisade ja jokainen lumihiutalekin näytti hohtavalta kipinältä. Rotat juoksenteli pitkin hankea karkuun palavasta kartanosta... Tuo auto täytyy säilyä täällä Mikkelissä! Kiitos LS ja Hurrin Eko mukavasta videosta. Sidi

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut