Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Pertunmaan valtuusto hyppäsi jarrulle - ”Näen ensimmäistä kertaa mustaa valkoisella koko palvelukylästä”

19.12.201622:55
3
  • Esko Kilpinen kannatti aikalisää palvelukylän rakentamiseen. Kuva: Tanja Rihu

  • Tuomas Paasonen ja Heikki Kapanen moittivat valmistelua. Kuva: Tanja Rihu

Pertunmaan kunnanvaltuuston enemmistö halusi ottaa aikalisän Pertunmaan palvelukylän rakentamisessa.
Kunnanhallituksessa aiemmin hyväksytty yhteistyösopimus, jossa ovat osapuolina kunta ja Pertunmaan tukikoti ry, tuotiin valtuustolle tiedoksi.

Tuomas Paasonen (sit.) esitti heti, että koko asia palautetaan takaisin valmisteluun. Paasonen perusteli kannatettua esitystään liian vähillä tiedoilla.
- Meillä valtuutetuilla ei ole kustannusarviota eikä rakennuskuvia eikä oikeastaan mitään. Vähän piilossa on valmistelua tehty, Paasonen sanoi.
Ryhmäkaveri Heikki Kapanen kannatti esitystä.
- Tämä on ensimmäinen kerta, kun näen virallisesti mitään mustaa valkoisella koko palvelukylästä. Kaikki laskelmat puuttuvat, Kapanen kritisoi.

Jo hallituksessa palvelukylän yhteistyösopimusta vastustanut Raimo Mattila (kesk.) piti vääränä, että perityt metsätilat myydään ja rahat laitetaan palvelukylän rakentamiseen. Mattilan mukaan rahaa pitää jäädä palveluihin.
- Ja eikö Essoten kanssa pitäisi olla jonkinlainen sopimus, Mattila kyseli. 
Esko Kilpinen (kesk.) oli samoilla linjoilla.
- Hurjalta tuntuu, että tuhlataan palvelukylään satoja hehtaareja metsää ja kymmeniä tontteja, Kilpinen perusteli.

Kunnanjohtaja Juha Torniainen muistutti, että Tuovi Rinteen perintö on myönnetty Pertunmaan kunnalle nimenomaan Palvelukylän rakentamiseen.
Se ei valtuustoa vakuuttanut, sillä äänestyksessä pöydälle jättäminen voitti selvästi 11-3.
Valtuuston puheenjohtaja Jari Leppä tarkensi vielä äänestyksen jälkeen, että palvelukylää ei ole tyrmätty vaan valmistelua jatkuu aikalisän jälkeen.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Harmillisen hyvä esimerkki kuinka asioita ei pidä valmistella. Pieni porukka on keskenään suunnitellut asiaa ja tilannut ilmeisesti suunnitelmankin ilman kilpailutuksia. Sitten tuodaan vain tiedoksi, että näin toimitaan. Tuskin asianosaiset edes ymmärtävät kuinka huonosti ovat toimineet, saatikka että pahoittelisivat tapahtunutta ja osaisivat ottaa opiksi. Asia olisi pitänyt nostaa ponnekkaasti esille jo aiemmin, mutta hyvä että edes viime hetkellä herättiin kyselemään. Palvelukylä-idea sinänsä on ihan kannatettava asia.

Lähettänyt käyttäjä The Pertunmaa (kirjautumaton)
Miltäs kuulostaa salassa valmisteltu laajakaista-asennus-tilaus-hanke haja-asutusalueille yksityisteiden varsille, muutamalle, ani harvalle, mökkiläisille, jotka ovat vapaa-ajanasukkaita? Faktaa tästä on tukuttain, samoin kuin on lähes jokaisesta Pertunmaan kunnan (lue: hyvävelikerholaiset) tekemästä investointihankkeesta. Tätä taustaa vasten, oli suorastaann irvokasta lukea "kultamitalisateesta", jota eräille päättäjille on ansiokkaasta työstä myönnetty eilen. Laatu on määrää tärkeämpi. Jos ymmärrätte.Ja vielä. Onko tämä vaalipeliä, kun luottamushenkilöt nyt havahtuvat kyseenalaistamaan asioita? Vastaus on, on se,

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Kunnanjohtaja Juha Torniainen muistutti, että Tuovi Rinteen perintö on myönnetty Pertunmaan kunnalle nimenomaan Palvelukylän rakentamiseen." Jos näin on, siitä on mustaa valkoisella. Jos Tuovi Rinne on myöntäjä, asia on testamentissa. Jos taas joku muu, se on myös asiakirjatason myöntö. Suomalaiset ovat omituisia, mutta eivät sentään tyhmiä. Tornaisen kopiokone laulamaan.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut