Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Pieksämäen veturitallit hiljenee — ravintola Paalupaikkakin lopettaa: ”Ilman kauppakeskusta toiminta ei kannata”

14.07.201711:42
19
  • Veturitallit, Pieksämäki,

    Terassi Pieksämäen veturitalleilla on tyhjillään. Kahvilan lisäksi sekä ravintola lopettaa toimintansa. Kuva: Mari Koukkula

Ravintola Paalupaikka Pieksämäen veturitalleilla sulkee ovensa.
Ravintolapäällikkö Riitta Utriainen vahvistaa, että muutamaa heinäkuun loppuun ja elokuun alkuun varattua tapahtumaa lukuunottamatta ovet eivät enää avaudu.

Ravintolalla on veturitallien alakerrassa 565 neliön tilat, joissa on marraskuusta 2015 lähtien tarjottu lounasta sekä toiminut yökerho. Alkuperäinen liikeidea oli perustaa ruokaravintola tulevan kauppakeskuksen asiakkaille.
Kesäkuussa selvisi, että lukuisien erikoisliikkeiden ja kaupunkilaisten olohuoneen sijaan veturitallien viereen rakennetaan vain Prisma.
- Ilman kauppakeskusta ruokaravintolan toiminta ei kannata emmekä halua jatkaa nykyisellä toimintaidealla,  Utriainen sanoo.

Veturitallialueen lähihistoria on synkkä. Pieksämäen kaupunki on tavoitellut keskustan viereen 60 000 neliön kauppakeskusta, mutta suunnitelma ei ole edennyt. Tällä hetkellä tulossa on vain 6000 neliön Prisma etuliikkeineen.
Veturitallit ja yleisötapahtumille suunniteltu veturitori peruskorjattiin kaupungin rahoilla ja niistä piti tulla osa kauppakeskusta.

Veturitallien vuokrattaviin liiketiloihin tuli valmistumisen jälkeen muitakin yrityksiä, jotka ovat yksi kerrallaan lopettaneet toimintansa.
Kahvila Unelma sulki ovensa jo viime vuonna ja puutarhamyymälä Bompeli kesäkuun lopussa. Paalupaikan hiljenemisen jälkeen rakennukseen jää pysyväksi yritykseksi vain Kunnonkeskus, joka tarjoaa fysioterapiaa sekä kuntoutus- ja liikuntapalveluja.

Veturitorilla järjestetään satunnaisia yleisötapahtumia, kuten messuja ja myyjäisiä. Lisäksi torilla pyörivät talvisin tanssit.

Pieksämäen kaupungin tekninen johtaja Tapani Mähönen on saanut Paalupaikan vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen ja vahvistaa, että Kunnonkeskus jää ainoaksi vuokralaiseksi.
— En ole huolissani tilanteesta. Kun Prisma tulee, tilat täyttyvät, Mähönen uskoo.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Läheltä seuraava (kirjautumaton)
Mitä tekee Pieksämäen elinkeinotoimi? Vastaus on ei yhtään mitään, heillä on suuri kiire pohtia, joulukuussa tapahtuvan joulunavaus ilotulituksen suunnittelua, minkä värinen raketti sopii punaisen raketin jälkeen, tätä pohditaan oikein suuremmalla joukolla ja kahvia ja pullaa kuluu.

Lähettänyt käyttäjä Yhteistyöllä et... (kirjautumaton)
Tansseista jos halusi ravintolan puolelle käymään, niin eikun kiertämään rakennusta ulkokautta. Olisi tietty voinut edistää ravintolan toimintaa yhteistyöllä, mutta ei... niin pieksämäkeläistä toimintaa...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Länsi-savo sai taas jutun aihetta, painopiste on pitkään ollut negatiivisissa Pieksämäki-uutisissa. Jos tavoite on ala carte-ravintolan pyörittäminen, olisi varmaan kannattanut tarjota niitä ala carte-annoksia. Nyt niitä saatiin turhaan odotella.

Lähettänyt käyttäjä Petetyt yrittäjät (kirjautumaton)
Kaupungin katteettomia lupauksia. Jos Veturitori kestää 30 vuotta kuten kaupungin muutkin rakennukset ennen purkua niin ehtiikö edes lainan korot tulla vuokrilla tienattua.

Lähettänyt käyttäjä Pena (kirjautumaton)
Eihän tiloihin voi tulla ulkopuolinen toimia koska vuokrat ovat jyväskylän tasoa. Tyhjiä liike tiloja kaupunki täynnä. Vuokrat kohdilléen muuten koko kylä kuihtuu. Herätkää kaupungin päättäjät

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jo alunperin ihmettelin ko. yrityksen liikeideaa, verraten aikaisempiin hankkeisiin paikkakunnalla. Toivottavasti Suur-Savo ottaa kopin, ja perustaan kunnon ruokaravintolan tuohon. Edelleen mijöö on aivan loistava, ja tuleva Prisma tuo kyllä asiakkaita.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä