Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Pieksämäki on edelleen raskaasti lainavetoinen - näin paljon kaupungilla on velkaa!

14.03.201612:01
6
  • Pieksämäki

    Alustavien tilinpäätöstietojen mukaan Pieksämäki veti viime vuonna itsensä taloudellisesti kuiville. Kuva: Risto Hämäläinen

Alustavien tilinpäätöstietojen mukaan Pieksämäki veti viime vuonna itsensä taloudellisesti kuiville.

Hurraamisen aihetta ei kuitenkaan ole, sillä rakenteellinen alijäämä ei korjaantunut. Kirjanpidollisesti tilanteen pelasti vesilaitoksen yhtiöittäminen, mitä ilman viime vuoden tilinpäätös paukkuisi pakkasella.

Vesilaitoksen yhtiöittämisestä kirjattiin 6,9 miljoonaa euroa satunnaista myyntituloa, jonka kanssa tilinpäätökseen kertyi kolme miljoonaa euroa ylijäämää.

Tilannetta hieman helpotti verotulojen ja valtionosuuksien edellistä vuotta parempi kasvu.

Kaupunki on raskaasti lainavetoinen. Viime vuoden lopussa lainamäärä oli 71,5 miljoonaa euroa, ja kasvua vuodesta 2014 tuli noin neljä miljoonaa euroa. Asukaskohtainen 3 800 euron lainamäärä on huomattavasti korkeampi kuin maan kuntien noin 2 700 euron keskiarvo.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Veturitalleista 12 miljoonaa lisää velkaa. Uudesta yläkoulusta vähintään toiset 12 miljoonaa lisää velkaa. Menee sadan miljoonan . numeroina 100 000 000 € - velkaraja rikki aika pian eikä loppua lisävelkaantumiselle näy. Samaan aikaan työikäinen väestö verotuloineen muuttaa kaupungista muualle kiihtyvällä tahdilla ja asuntojen hinnat putoavat nopeimmin koko Suomessa. Ja vielä kaupan päälle kaupunginvaltuusto on niin riitainen, että käytännössä minkäänlaisia päätöksiä ei ole saatu tehtyä aikoihin. Pieksämäki on talouden kriisikunta, jos mitään ei tehdä ja todennäköisesti vaikka tehtäisiinkin, ja silloin tulee ministeriö toteuttamaan talouden tasapainottamisen. Jos nyt on vaikeaa, niin silloin on kyyti todella kylmää.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eipä tästä suosta marisemalla nousta... Jos mihinkään ei panosteta, ei kaupungilla ole mitään mahdollisuuksia tästä nousta. Koulut yms. on oltava turvallisia ja niihin on panostettava, vaikka sitten velkarahalla. Arvostelijoita aina löytyy, mutta vaihtoehtojen tuojia keskusteluun on vähän.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kunnan pitää sopeuttaa palvelut, eikä kukkua ja retostella. Ei yrityksetkään voi ajaa tietoisesti karille. Tai kai ne voi, mutta silloin menee omat rahat. Kunnalla menee kaikkien meitin rahat.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Panostuksia" on tehty siinä määrin, että olisi noustu jo, mikäli se siitä olisi kiinni!!! Ikävä kyllä, ne panostukset on vaan tehty vääriin kohteisiin. Rahaa on palanut joutavaan, peruspalvelujen kustannuksella.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut