Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Pietarinpirtistä jo yksi rikosilmoitus - Essote odottaa ratkaisua toimintaedellytyksistä

12.06.201718:30
85
  • pietarinpirtti, hoivakoti, pietarinkatu,

    Pietarinpirtin kulunvalvonnassa on ollut puutteita. Monia ikäihmisiä on päässyt talosta omille teilleen. Kuva: Vesa Vuorela

Pietarinpirtin toimintaa on tutkitaan monella taholla ja monesta muustakin syystä kuin työntekijän epäillyn häirinnän vuoksi.
Pietarinpirtistä on poliisin tutkinnassa jo yksi rikosilmoitus. Se on jätetty viime vuoden joulukuussa ja sen on allekirjoittanut Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen johtaja Markku Rautio.
Mikkelin poliisista kerrotaan, että asiassa on suoritettu rikosperusteinen esitutkinta ja kuulusteltu useampia henkilöitä. Myöhemmin selviää, käynnistetäänkö asiassa varsinainen rikostutkinta. Jos näin käy, voi rikosnimike olla työturvallisuusrikos.

Palvelutaloon tehtiin myös toinen työsuojelutarkastus joulukuussa 2016. Siinä tarkastettiin lähinnä työturvallisuuteen liittyviä asioita. Nämä valvontatoimet ovat päättyneet annettuihin toimintaohjeisiin.
Ohjeissa kehotettiin työnantajaa muun muassa selvittämään työhön liittyvät psykososiaaliset tekijät sekä tekemään kemiallisten riskien arvioinnin työpaikalla. Tarkastuksessa käytiin läpi myös muun muassa väkivallan uhkaa työpaikalla sekä työn fyysistä kuormitusta.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote odottaa vielä kesäkuussa aluehallintovirastosta päätöstä siitä, täyttääkö Pietarinpirtti ympärivuorokautisen toiminnan edellytykset. Essote keskeytti joulukuussa uusien asiakkaiden ohjaamisen Pietarinpirttiin, koska palvelutalo on rikkonut kuntayhtymän kanssa tekemäänsä palvelusopimusta. Pietarinpirtistä on siirretty joitakin asiakkaita muihin yksiköihin.
Essote langetti Pietarinpirtille myös sopimussakon. Se on suuruudeltaan kymmenen prosenttia siitä, mitä Pietarinpirtti kuukaudessa Essotelta palveluistaan laskuttaa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä kouluTUSKA (kirjautumaton)
"Saarikko/Susiniemi" rippileiriltä Ruunanniemeen. Onkohan vetreesti kelailtu asioita kun yritetään valvoa hoidontasoa. Tilannehan on se, että Pelkkä työpaikan nimi saa innokkaimmat agentit liikkeelle ja karvat pystyyn. Mikkeli on tosiaan niin pieni city. Nyt halutaan raivata perinteikös ja ihmisläheinen, ennenkaikkea kodinomainen hoitoyksikkö uuden palvelutalon alta. AinaKin hankaloittaa toimintaa. Huomioitavaa on että sähköinen kilunvalvonta myös keparilla ent.(MKS) mahdollistaa muistisairaiden yms. hoipertelijoiden omatoimisen liikehdinnän ja karkailun täysin vapaasti ja huomaamatta. Eipä näistä puhuta. (Toivottavasti en näe "minkään valtakunnan omatoimihouvauspisteyksikköä" stellan enkä axeli tikoussa.) Rullaat vaan pyörätuolin hissille ja sähköovet avautuvat uuteen maailmaan. Viimeeksi eilen "saatoin" sairaalan päivystykseen rakennustyömaalle eksyneen pyärätuolivanhuksen "tippaletkuineen" sisarien hentoon huomaan. Oli kova koti-ikävä ja huoli omaisista. Mielestäni inhimillistä joskaan ei mieltä ylentävää. Satruuhan näitä... Toivottavasti ikävät faktat sote- kentältä tulevat aidosti tietoon ja julkisiksi. Tototuus on että kilpailu ja bisnes hoivasektorilla ja yksityistämisessä ei palvele suomalaisen hoitihenkilöstön iloa tehdä kutsumuksensa ja ammattietiikkansa mukaista työtään. Ei viimeaikoina ainaskaan. Arvoperusta murenee ja liian helposti unohtuu, -nut jo, kenen tarve ohjaa hoitotyön toteutumista ja kenen intresseissä on laadukkaan koulutuksen tuoma ohjaavuus käytännön hoitotyön toteuttamisessa sen laajassa kentässä. Katovuosia monta monta, miksi täällä haisee sonta. Mitoitukset, palkkaus ja ammattiylpets on paras laadun tae! Jotenka mitenkäs se nyt on hoidetaanko asia kerralla kuntoon vai vieläkö yritetäön kyykyttää kikyn " varjolla?".

Lähettänyt käyttäjä Pjärvi (kirjautumaton)
Kaiken negatiivisen toiminnan takana on ollut oikea ihminen vaikka hänen nimensä ei ole Pietarinpirtti. Eikö tällaista henkilöä saada millään ulos kyseisestä hoitolaitoksesta? Politiikassa näköjään valta vaihtuu helpommin kuin tässä "pyhässä yhteisössä". Jos kyseisen henkilön omat resurssit on loppuunkäytetty niin luulisi järkeviä toimijoita löytyvän asian eteenpäin viemiseen. Toivottavasti asiat saavat pikaisesti kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Pietarinpirtin kohdalla on kyse sääntöjen ja lakien rikkomisesta. Viranomaiset eivät puutu asioihin turhaan. Miten nykyinen johto voi jatkaa? Tämä on mahdollista vain yksityisellä puolella. Lisäksi asukkaita on karannut ovien lukituksen jälkeenkin, tämä on luettavissa tarkastuspöytäkirjoista. Voihan mustan aina valkoiseksi puhua.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Pietarinpirtissä tapahtuu edelleen karkaamisia! Eikö kulunvalvonta pelaa? Ja miksi edelleen lääkehoidossakin on miltei ummikkoja mukana...saati, että olisivat edes valan vannoneita oikeita hoitajia? Miksi tämä saa jatkua? Eikö Avi tiedä viimeisimmistä karkaamisista, kun hoitajat lähtevät omilla autoillaan karkureita etsimään? Tarkkaan miettisin jos olisi vara valita kahden paikan välillä, että toisinko omaa omaistani tähän palvelutaloon.

Lähettänyt käyttäjä Terveisiä halli... (kirjautumaton)
Essote on todella tehnyt voitavansa. Essote on yrittänyt neuvoa ja opastaa, tiedottaa laeista ja asetuksista. Essote on välittänyt kaiken tarvittavan tiedon Mikkelin Vanhainkotiyhdistyksen hallitukselle, joka vastaa Pietarinpirtistä. Hallitus olisi voinut korjata uppoavan laivan, pelastaa asukkaat ja pätevät hoitajat. Vaan mitä teki hallitus? Ei mitään, paitsi antoi kenkää talon sairaanhoitajille, jotka yrittivät lainmukaistaa toimintaa. Myös avi yritti tiedottaa hallitusta epäkohdista. Ilmeisesti hallitus ei uskonut aviakaan. Hallitukselle talon operatiivinen johtaja on ainoa oikea tiedonlähde, jota on uskottu jo 41 vuotta. Hallitus kokee, että Essote, rikospoliisi ja avi ovat käynnistäneet valheellisilla tiedoilla turhan ajojahdin. Voisiko Vanhainkotiyhdistyksen hallitus kyseenalaistaa käsityksiään?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Palvelutalo Pietarinpirtin hallitus ja johtaja vaihtoon!! Samoin johtajan lähin hovi johon ikävä kyllä kuuluu hoitajia, joiden myös olisi pitänyt tehdä tarpeellinen huoli-ilmoitus, heitäkään ei voi päästää kuin koiraa veräjästä! Lain mukaan hekin ovat ilmoitusvelvollisia!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä