Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Pistohiekan kaavaluonnos julki - mitä mieltä olet suunnitelmista?

21.08.201509:00
8
  • Puumala, Pistohiekka

    Pistohiekan ranta-asemakaavan luonnos on laadittu luonnonympäristön arvot huomioiden. Kuva: Jaakko Avikainen

Puumalan Pistohiekan matkailualueen ranta-asemakaavan luonnos on asetettu julkisesti nähtäville Puumalan kunnan nettisivuilla. Ranta-asemakaavalla halutaan mahdollistaa matkailutoimintojen kehittyminen alueella. Kaavan mukaan alueelle olisi tulossa majoitus- ravintola- ja kokoustiloja.

Etenkin norppien pesinnän kannalta haitallisten häiriöiden lieventämiseksi alueen vuodepaikkoja on jouduttu vähentämään suunnitellusta tuhannesta paikasta 700 paikkaan. Lisäksi koko kaava-alueella kiellettiin moottoriajoneuvoilla liikkuminen välillä 15.12–30.4. Kielto ei koske kaavassa osoitettuja katu- ja liikennealueita. Lieventämistoimien jälkeen norppien pesinnälle syntynyt häiriö ei arvioinnin mukaan enää ylittäisi asetettuja raja-arvoja. 

Osalliset voivat jättää mielipiteensä kaavaluonnoksesta Puumalan kunnalle 20.8.–30.9.2015 välisenä aikana. Osallisia ovat kaikki, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. 
Kunnan tarkoituksena on luoda saadun palautteen pohjalta varsinainen kaavaehdotus vuodenvaihteen tienoilla. Kaavan hyväksymisvaiheen odotetaan alkavan ensi vuoden keväällä.

Kaavaluonnosta voi tarkastella tässä osoitteessa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Pistis (kirjautumaton)
Toivottavasti hanke vihdoin etenee ja nämä Metsähallituksen norppaintoilijat eivät valita taas asiasta. Veikkaan, että moottorikelkkailun rajoittaminen ei heille riitä, vaan vaaditaan erillistä luonnonsuojelualueen perustamista veteen. Ihan kuin ihmisillä olisi joku pakottava tarve ajaa norpan pesien päältä muutoin??

Lähettänyt käyttäjä Mäntyharjun kaava (kirjautumaton)
Erikoista, että Länsi-Savo nostaa Puumalan Pistohiekan kaavan esiin, mutta jättää kokonaan jo vuosia rakennetun ja alueellisesti merkittävämmän Peruvesi-Vihantasalmi hankkeen Peruveden matkailukaavan huomioimatta? Kyseessä on sentään valtatie viiden varrella oleva Savon pääportti Järvi-Suomeen sekä läänin kehittyvämmän matkailualueen golf-kentän kaava.

Lähettänyt käyttäjä mikkis (kirjautumaton)
Nyt puhutaan kyllä aivan eritasoisista paikoista kuin Peruveden - Vihantasalmen tapauksessa . Pistohiekalta alkaa Lietvesi jonka jälkeen ollaankin Suur - Saimaalla , jossa toista rantaa ei näy . Pistohiekan arvo on Mikkelissäkin ymmärretty jo puolivuosisataa sitten .

Lähettänyt käyttäjä ruohonkasvattaja (kirjautumaton)
Puumalan kauneus kyllä ymmärretään, mutta paikka on syrjässä. Mäntyharjun Peruvesi on viitostien varressa valmiina vastaanottamaan ruuhka-Suomesta tulevat kulkijat. Puhdas vesistö yhdessä Pertunmaan kunnan hiljattain saaman maaperinnön kanssa nostaa alueen potentiaalia huimiin sfääreihin. Paikalla on jo valmiina Pöylinniemen leirintäalueen rakennusoikeudet sekä kehittyvä golfin harjoitusalue eli matkailun kasvukeskuksen ainekset on kasassa, kunhan kunnissa vain älytään jatkaa visiointia tulevaisuudesta. Kaikki maat kaavoituksen piiriin ja matkailukäyttöön, vaikka väkisin.

Lähettänyt käyttäjä Toiveuniset kun... (kirjautumaton)
Saimaa ja Savo yleensäkin on täynnä kauniita rantoja, Pistohiekka ei eroa näistä mitenkään. Vähän turhaa hypettämistä kaavasta, jota kukaan ei käy rakentamaan. Lisäksi alueelta puuttuu oma golf-kenttä, joka on ehdoton avain matkailun menestykseen.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut