Keskiviikko, 26. huhtikuu 2017
Terttu, Teresa, Tessa

Pitäkää lippua korkealla ihastjärveläiset, totesi kaupunginjohtajakin!

18.03.201615:30
  • Oppilaat kertoivat kaupunginjohtaja Timo Haloselle, mikä koulussa on hyvää. Mukana myös luokanopettaja Elisa Holopainen ja kyläläisiä.

  • Kaupunginjohtaja Timo Halonen kävi kylässä Ihastjärven kyläkoululla.

  • Heikki Kirjavainen, Martti Hämäläinen, Pia Kontio, kaupunginjohtaja Timo Halonen, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Harri Myyryläinen, Pirkko Hänninen ja Manu Rantanen Ihastjärven koululla.

  • Koulun kirjastohuoneen ovella kaupunginjohtaja Timo Halonen., hänen vieressään vasemmalta selin Ihastjärven koulun rehtori/luokanopettaja Jarmo Hänninen ja Martti Hämäläinen.

Näin koulun väki kirjoitti itse vierailusta:

Kaupunginjohtaja Timo Halonen ajeli kauniissa kevätsäässä keskustasta parinkymmenen kilometrin matkan vierailulle Ihastjärven kyläkoululle keskiviikkona 16.3.
Kutsun olivat esittäneet Ihastjärven Kylä ry. sekä koulun neuvottelukunta. Tilaisuus aloitettiin koulun keittiössä valmistetulla lounaalla, joka oli herkullista makaronilaatikkoa.

Kaupunginjohtajan ja paikalla olleiden kyläläisten ja koulun väen kesken käytiin rakentavassa hengessä keskustelua koulun tulevaisuudesta.
Ihastjärven koulu esiintyi syksyllä perusopetuksen palveluverkkoselvityksessä lähivuosina lakkautettavien koulujen listalla. Tämä tuntuu nurinkuriselta, koska koulussa on runsaasti oppilaita ja se toimii kaikenikäisten vilkkaana harrastus- ja kokoontumispaikkana.

Ihastjärven koulu on sitä paitsi harvinaisuus kyläkoulujen joukossa, koska koulurakennus on vasta muutaman vuoden vanha. Moderni kyläkoulu otettiin käyttöön vuoden 2012 alussa.
Keskustelussa nousi esille myös se, että koulu on rakennettu periaatteessa siirtokelpoiseksi, mutta kaikki epäilivät kuinka lienee käytännössä. Siirto tulee kalliiksi ja siinä on omat riskinsä.

Herää myös kysymys, onko rakennus siirron jälkeen enää kelvollinen, ja syntyykö todellista säästöä – puhumattakaan suuresta vahingosta, jonka koulun menettäminen kylälle aiheuttaisi.
Uudenaikainen kyläkoulu on erinomainen oppimisympäristö, joka vetää oppilaita myös koulupiirin ulkopuolelta, vaikka vanhemmat joutuvat kustantamaan koulukyydit omasta pussistaan. Ihastjärven koululaiset menettäisivät oman koulunsa – ja minne sitä paitsi kaikenikäiset pääsisivät liikkumaan, kokoontumaan, pitämään perhejuhlia…?

Ihastjärven kylällä vallitsee vahva tekemisen meininki, joka juontaa jo vuosikymmenien takaa, ja jossa koululla on korvaamaton merkitys toiminta- ja tapahtumapaikkana.

Kaupunginjohtaja yllättyi positiivisesti kuullessaan toiminnan aktiivisuudesta ja monipuolisuudesta. Monellakaan kylällä tuskin on tarjolla toimintaa ja tapahtumia yhtä laajalla skaalalla kuin Ihastjärvellä: värikuulasodasta ruokakursseihin, Turinaklupista sulka- ja lentopalloon, klassisen musiikin konserteista hyvinvointipäiviin…

Hyvinvointipäivänä koululle voi tulla vaikka hierontaan tai hiustenleikkuuseen. Ne ja muutkin tapahtumat, kuten esimerkiksi suuret Halloween-juhlat vetävät väkeä kauempaakin.

Kaupunginjohtaja kehotti jatkamaan samaan malliin ja pitämään lippua korkealla!

Ihastjärven Kylä ry:n puolesta Pia Kontio (sihteeri) sekä Pirkko ja Heli Hänninen.

 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä