Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Puruvesi sai kahden miljoonan euron kunnostuspotin.

29.02.201620:02
14
  • Puruvesi, Punkaharju Naaranlahti, talvimaisema

    Puruveden Naaranlahti Punkaharjulla on yksi valuma-alue, jonka kuormitusta halutaan vähentää. Kuva: Tuija Pauhu

Veden laatua Puruvedessä päästään kohentamaan kahdella miljoonalla eurolla. Kirkasvetinen sisävesiallas on yksi kahdeksasta suomalaisvesistöstä, joka on seuraavat kuusi vuotta mukana Freshabit Sisävesi Life IP -hankkeessa.
Puruvedellä aletaan osin jo tänä vuonna rajoittaa valumavesien pääsyä järveen viidellä alueella Kerimäellä, Punkaharjulla ja Kesälahdella. Kerimäellä on kyse Jouhenjoen – Lautalahden valuma-alueesta, Punkaharjulla Naaranlahdesta ja Kesälahden Villalassa Myllyjoen ja Ketolanlahden valuma-alueesta.
Projektipäällikkö Seppo Ollikainen Suomen Metsäkeskuksesta summaa, että käytännön keinoihin kuuluvat muun muassa kosteikot, laskeutusaltaat ja virtaaman hidastaminen laskujoissa.
Tarkoituksena on löytää vaikuttavimmat tavat. Esimerkki kosteikko toimii niin kuin sen toivotaan toimivan, jos sijainti on oikea.
Ollikainen  arvioi, että edessä on kuitenkin pitkä tie kuljettavaksi.
— Vesistö on helppo pilata, mutta jälkien korjaaminen vie aikaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eipähän sitä nyt kahdella miljoonalla muuta olisi saanutkaan, leikataan opetuksesta ja terveydenhoidosta muutama miljoona että saadaan konsulteille rahaa. Puruvettä kuormittaa tai on kuormittanut maanviljelys metsänhoito ja turvetuotanto, olisiko rahat kunnostukseen pitänyt ohjata noista tuista, no ei tietenkään. Yhteisistä varoista tuetaan ja toiset nostaa tukiaisia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tässähän takana on hyvä neuvotteluyhteys ja jämäkkyys EU-pöydissä. Ei leikkauksilla ole tämän asian kanssa mitään tekemistä vaan tässä saadaan kerrankin vastinetta EU:lta päin. Luulisi tämän kelpaavan.

Lähettänyt käyttäjä Joopa-Setä (kirjautumaton)
Ilmeisesti ongelmien aiheuttajat ovat jo tiedossa? Itse liikuskelen etupäässä Väistönselän ja Hirvolanselän puolella. Ainakin Väistönselkä oli takavuosina sangen hyvä ja kirkasvetinen, mutta pikkuhiljaa ollaan menty huonompaan suuntaa. Liekö veden hieman ruskehtavan värin aiheuttajana humus? Mistä tulenee?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
EU-raha on sama asia kuin kuntaliitosrahakin, itse maksamme kaiken, ei riitä että ymmärtää mitä lukee. Pitää ymmärtää miten raha kiertää ja mistä se tulee. EU- ohjaa rahaliikennettä (antaa), samalla esim Suomi saadessaan maksaa vielä vähän enemmän lisää, eli aina vaan enemmän mitä saa. Eli rautalangasta vääntämällä, veroja korotetaan aina vaan lisää, mitä enemmän saadaan "projekti"rahaa. Sama oli kuntaliitos, Savonlinna sai liitoskuntien velat, valtio "lahjoitti" verorahoja porkkanaksi. Valtio pienensi kuntaosuuksia ja Savonlinna nosti veroprosenttia ja vielä otetaan lisäksi velkaa porkkanarahojen takaisinmaksua varten. Kyllä on pöljää touhua, ja joku ei vieläkään ymmärrä, että kaikki "projektit" maksetaan verorahoin. Paskaajat ei maksa mitää.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut