Perjantai, 2. joulukuu 2016
Anelma, Unelma

Puumalan seurakunta säästää osa-aikaistamalla työntekijöitä

09.02.201620:40
12
  • puumala kirkonkylä . kirkko

    Puumalan seurakunta joutuu osa-aikaistamaan työntekijöitään väen ja sitä myötä verotulojen vähetessä. Kuva: Vesa Vuorela

Puumalan kirkkovaltuusto hyväksyi tiistaina Puumalan seurakunnan työntekijöitä koskevat osa-aikaistamiset.

Puumalan seurakunta osa-aikaistaa viisi työntekijää. Täyttä työaikaa tekevät jatkossa vain kirkkoherra, diakoni ja suntio.

Kanttorin ja seurakuntapastorin osa-aikaistaminen astuu voimaan ensi kesäkuussa. Kanttorin työaika ja palkka putoaa 75 prosenttiin, seurakuntapastorin 50 prosenttiin.

Talouspäällikön ja toimistosihteerin 75-prosenttinen palkka ja työaika astuu voimaan syyskuussa.

Lastenohjaajan viran osa-aikastamisesta oli päätetty aiemmin kirkkoneuvostossa. Puumalan seurakunta hakee säästöjä huonon taloudellisen tilanteen vuoksi.

Kirkkoherra Helena Castrén sanoo, että osa-aikaistamiset tuovat säästöjä kokonaisen vuoden aikana noin 65 000 euroa, mutta myös vähentävät toimintoja.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Näin siinä käy, kun ei ole kunnassa veronmaksajia. Palkansaajilta ja eläkeläisiltä ei paljoa kerry verorahoja. Pitäisi saada myös pääomatulot kirkollisveron piiriin. Rikkaat metsänomistajat ei osallistu kustannuksiin, mutta käyttävät kyllä seurakunnan palveluita. Samoin kuin kirkosta eronneet.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Paras lääke tähän ongelmaan on vero pohjan laajentaminen. Kaikki jotka käyttävät kirkon palveluita osallistuvat myös kustannuksiin. Pieni laki muutos, nythän on kirkon miehiä hallituksessa pääministeriä myöten.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
11:04 tiedoksi, jos et ole lukenut seurakunnan pöytäkirjoja netistä: Puumalan seurakunta on käynyt neuvotteluja Sulkavan srk kanssa yhteisen kirkkoherran virasta. Voit olla turvallisin mielin sillä tästäkin kriisistä selvitään. Meitä koetellaan mutta ei hylätä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Missä ja mitä syödään tänään? Tarkista lounaspaikat ja päivän tarjonta kätevästi ja nopeasti lounaspaikka.lansi-savo.fi