Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

PYK:ille etsitään jatkoa Mikkelissä

03.02.201621:30
9
  • Pienyrityskeskus toimii Mikkelissä Lönnrotinkadulla.

Aalto-yliopiston päätös lakkauttaa Pienyrityskeskuksen toiminta Helsingissä ja Mikkelissä ei välttämättä merkitse yrityksiä tukevien toimintojen loppumista.
Sidosryhmäviestissään Pienyrityskeskuksen johtaja Anne Gustafsson-Pesonen toteaa, että toiminnalle etsitään jatkajaa. Gustafsson-Pesonen tarkentaa viestiä kertomalla, että vireillä on vahva ”kohti uutta” -projekti, joka tähtää toiminnan jatkamiseen Mikkelissä.


— Uutta yrittäjyyttä ja tukityötä yritysrintaman vahvistamiseksi tarvitaan. Siksi erillinen työryhmä on ryhtynyt selvittämään jatkomahdollisuuksia, sanoo Gustafsson-Pesonen.
Hän korostaa, että Pienyrityskeskuksen 35 vuoden kokemusta yrittäjyyden ja pienten yritysten kehittämisessä ja kouluttamisessa ei tule heittää hukkaan.

Työryhmän kokoonpanosta tai kaavailluista toimintamuodoista hän ei vielä halua kertoa. Mukana on sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita niin lähiseudulta kuin kauempaa.
Pienyrityskeskuksen toiminta ei muutenkaan lopu lennosta, vaan asteittain.
Gustafsson-Pesosen mukaan Pienyrityskeskus ei aloita uusia projekteja, mutta kaikki rahoituksen saaneet ja käynnissä olevat asiakas-, yhteistyökumppani- ja rahoittajasitoumukset sekä toimenpiteet hoidetaan keskeytyksettä. Projektit työllistävät osan henkilöstöstä vielä pitkään.
Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bom sanoo, että työntekijöiden asemasta ei voi kertoa tarkemmin ennen kuin henkilökohtaiset keskustelut henkilöstön kanssa on käyty. Myös hän toteaa, että olevat sitoumukset hoidetaan huolella loppuun.

Bom sanoo, että ratkaisun taustalla ovat Aalto-yliopiston rahoitukseen kohdistuvat merkittävät leikkaukset.
— Aalto-yliopistolla ei ole mahdollisuuksia aloittaa uusia projekteja Pienyrityskeskuksessa, koska sen toiminta on ollut tappiollista.
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Työmies (kirjautumaton)
Ei ole ihme, kun toiminta hiipuu. Suurelta osin siihen vaikuttaa Eu rahaa myöntävien viranomaisten kielteiset rahoituspäätökset myös todella tarpeelliseen toimintaan. Väestökadon riivaamassa maakunnassa tarvitaan myönteistä yhteistyötä ja samaan hiileen puhaltamista sen sijaan, että suhtaudutaan kielteisesti niihin, jotka jaksavat ja haluavat kehittää. Niin on käynyt liian monta kertaa ja tässä on tulos eli erittäin osaava oeganisaatio joudutaan lopettamaan.

Lähettänyt käyttäjä Aika aidolle yh... (kirjautumaton)
Aivan. Yliopistokeskuksen väen pitäisi nyt viimeistään nähdä ne mahdollisuudet mitä aito yhteistyö Mamkin kanssa voisi tuoda ja turvata. Ei tänä päivänä kenenkään oletettu akateeminen arvostus siitä himmene, jos suostuu tekemään yhteistyötä ammattikorkeakoulun kanssa. Maailma on jo muuttunut. Aito huoleni on, että ilman asennemuutosta yliopistokeskuksella Mikkeli menettää pian koko keskuksen luomuineen päivineen.

Lähettänyt käyttäjä Jone (kirjautumaton)
Pienyrityskeskus, luomuinstituutin koordinaatioyksikkö, yliopistokeskuksen koordinaatioyksikkö...?Toiminnan tehostaminen täällä ymmärretään leikkaukseksi, mutta ei näihin "puuhasteluihin" löydy enää rahaa edes EU-tasolla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkelissä on runsaasti tutkintosuuntaista ja avointa opetusta pienyrityskeskuksen antamalla liiketalouden toimialalla. Jos PYK jatkaa toimintaansa niin sitten markkinatalouden ehdoin ja käyttäjä maksaa. Muu PYK:in opetus saadaan Esedun merkonomi- ja JET-, Mamk:in tradenomi- ja Aalto-yliopiston ktk-koulutuksesta täällä Mikkelissä. PYK:in opinnoistahan ei saanut mitään tutkintoa eikä opintopisteitä, joten joskus harmitti jokin siellä suoritettu opintojakso, joka ei sitten jatko-opinnoissa käynytkään korvaavista aineista vaan sama asia piti opiskella uudestana. Parempi opiskella alunperinkin tutkinoonjohtavasti tai sitten avoimen korkeakoulun puolella vaikka vain luentoja kuunnellen mutta opintopisteet suorittamatta jättäen.

Lähettänyt käyttäjä Järki käteen (kirjautumaton)
Olin itse Oulussa mukana projektissa, jossa ajettiin tätä yhteistyötä AMK/yliopistot. Oli järkyttävää ulkopuolelta tulleena todeta nuo kylmät välit. Mielestäni amk-uudistus aikanaan oli virhe, joka on aiheuttanut vain sekaannusta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No mutta, kuka ostaa kannattamattoman putiikin? MAMK voi ottaa käynnissä olevat projektit mutta jatkossa osaamisen myynti liiketoiminnan periaatteilla on haastavaa ellei mahdotonta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut