Maanantai, 24. lokakuu 2016
Rasmus, Asmo

Rahulan koululle armonaikaa - näin lautakunta äänesti ratkaisusta!

25.02.201621:44
17
  • Rahula

    Rahulan koulussa on 60 oppilasta. Kuva: Antero Teittinen

Rahulan koulu Mikkelissä sai vuoden armonaikaa. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, ettei koulua lakkauteta ensi elokuun alussa, vaan asiaan palataan vuoden 2017 talousarviokäsittelyn yhteydessä. 
Sivistystoimenjohtaja Virpi Siekkisen esitys koulun lakkauttamisesta jo ensi elokuussa sai taakseen kokoomuksen Jyrki Koivikon ja Eeva Vihermäen.  
Lautakunnan puheenjohtaja Osmo Ukkosen (sd.) tekemän vastaesityksen taakse asettui yhdeksän lautakunnan jäsentä.

Lautakunta käsitteli kouluasian lisäksi myös varhaiskasvatusta. Kokous venyi useiden tuntien mittaiseksi. 

Rahulan koulussa on 60 oppilasta. Suunnitelman mukaan Rahulan koulun oppilaat olisi siirretty kaupunkia lähempänä olevaan Sairilan kouluun, jossa on oppilaita 121.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kiitos (kirjautumaton)
Kiitos kasvatus- ja opetuslautakunnan enemmistön viisaudelle, toivottavasti sama linja pitää kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa. Ja toivotaan myös, että päivähoidon ryhmäkoosta ja päivähoito-oikeudesta päättäessään lautakunta pysyy samassa viisaudessa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mitähän puolueita mahtaavat asiaa esittäneet edustaa??? Ketkä Virpi Siekkisen esitysta kannattivat? En löydä kaupungin sivuilta! Hienoa, että koulu sai vuoden armonaikaa. Olisi hyvä saada koulun lakkauttamista puoltaneiden ihmisten nimet sekä puolueet tietoon! Kuntavaalit lähestymässä...

Lähettänyt käyttäjä Markku Aholainen (kirjautumaton)
Vaikka kannatankin Rahulan koulun jatkoa, olen murheellinen lautakunnan varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen suurentamisesta. Näillä päätöksillä on yhteys. Nyt osa lautakunnan jäsenistä rahoittivat Rahulan koulun jatkon toisten lasten kustannuksella. Ja sitä en ole ymmärtänyt näiden kepujen ja kokkareiden ja persujen ajatuksissa, että kyllä pienet koulut ovat hyviä, mutta samalla kannattavat suuria ryhmäkokoja muissa kouluissa.

Lähettänyt käyttäjä Populismin pyör... (kirjautumaton)
Mitä erityistä iloitsemista on siinä, että populismin pyörteissä koulun lakkauttamispäätös nyt siirrettiin syksyyn 2016. Pitkitettiin vain vääjäämätöntä muutamalla kuukaudella, vaikka vaalitkin ovat vasta syksyllä 2017.

Lähettänyt käyttäjä Helvetillä uhka... (kirjautumaton)
Käyttäjälle 7:02. Uhkaileminen ikuisella kadotuksella helvetin tulimeressä, missä mato ei kuole eikä tuli sammu ja hampaiden kirskunta on ikuista, on rumaa ja alatyylistä. Ehkä liikuttavaa ja populismin pöhöttämää kyläkoulutempoilua voi käydä muillakin ilmaisuilla?

Lähettänyt käyttäjä persheraa (kirjautumaton)
Ei nyt sotketa sitä Koivikon hallia tähän koulujen lopetukseen. Se päätös on nyt tehty, että Mikkelissä on rahaa halleihin. Se nyt vaan on niin että tässä tilanteessa jonkun muun täytyy säästää ja näitä säästökohteita on etsimässä parhaat meidän valitsemat poliitikot.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä