Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Rankkasade sai Mikkelin keskustan tulvimaan — katso kuvat ja video!

06.08.201716:17
11
  • Myös Otavankadulla vesi nousi. Kuva: Mari Koukkula

  • Autot olivat kovilla Mannerheimintien tulvassa. Kuva: Mari Koukkula

  • Sammonkadun alikulku tulvi sunnuntaina. Länsi-Savon toimittaja Simo Arkko pääsi avustamaan autoilijoita. Kuva: Mari Koukkula

  • Sammonkatu tulvii 2017. Kuva Simo Arkko.

  • Sammonkatu tulvii 2017. Kuva Simo Arkko.

Sunnuntaina hieman ennen neljää Mikkeliin iskenyt rankkasade sai kadut tulvimaan. Vesi nousi kadulle esimerkiksi Mannerheimintiellä. Pelastuslaitos hälytettiin useaan paikkaan vahingontorjuntatehtäviin. Apua on tarvittu esimerkiksi Mikonkadulle ja Porrassalmenkadulle. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että viiden jälkeen miehiä työskentelee useassa osoitteessa — sekä omakotitaloissa että liikehuoneistoissa. 

Myös Sammonkadun alikulku tulvii perinteiseen tapaan. Rohkeimmat autoilijat ajavat tai yrittävät ajaa vesimassan läpi. 

Twitterissä kerrotaan, että Jurassic Piknikillä järjestäjät avasivat kansalle enemmän telttoja ja sallivat sateenvarjot. Piknikillä aloitti kello 16 Juha Tapio. 

Elina Alanne 

Saitko sääkuvan? Lähetä se Länsi-Savon toimitukseen toimitus@lansi-savo.fi

Juttua päivitetty kello 16.40, 16.54 ja 17.18. 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Autotohtori (kirjautumaton)
Kun vettä alkaa olla auton puskurin korkeudelle saakka, ei kannattaisi enää ajella pidemmälle vaan peruuttaa takaisin, jos mahdollista, koska moottori voi imaista vedet sisäänsä. Toki vaihtelee automerkeittäin, että missä imuilman sisäänottoaukko on, mutta turha on sitten kääntyä vakuutusyhtiön puoleen, jos itse hölmöilee. Moottoriremontit maksavat 5000-10000 euroa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Luonnollinen seuraus siitä, kun asfaltoidaan maapallo. Ei ole enää kivenkoloa, maanpintaa missään näkyvillä, minne vesi menisi. Satojen hehtaarien alueelta vedet muutamaan putkeen. Ihminen typeryyttään tekee tämän. Kärsittäköön seuraukset.

Lähettänyt käyttäjä Tulvia (kirjautumaton)
Milloin tehdään kunnon tulvakanavat. Äkkiseltään mietittynä ei luulisi olevan vaikea johtaa tulvavedet mannerheimintieltä suoraan sataman kautta Saimaaseen, eihän se ole matka eikä mikään. Saataisiin ratkaistua tämä jokavuotinen ongelma. Mikkeli taitaa olla ainoa kaupunki Suomessa, jossa joka vuosi tulva katkaisee yhden keskustan pääväylistä. Vai onko tämä omanlaatuista mainontaa, päästiin esimerkiksi mtv3:n etusivulle tällä tulvalla eilen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No niin, tätä se tiesi. Siis Jurassic rock, viemärit meni tukkoon. Aivan kuten monet mikkeliläisistä kirjoittikin tämänkin lehden kommenttipalstoilla, niin taas meni veronmaksajien rahat hukkaan ja täysi katastrofi tuli kun rokkijutun järjestäjä tulee rokkeineen välittämättä mitenkään alueen viemäreistä. Ja tässä se nyt sitten nähtiin, putket meni tukkoon ja kadut vedenvaltaan. Olen järkyttynyt!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut