Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Rantasalmelainen Markus Heiskanen sai Vuoden kotiseututeko -palkinnon — matkailukeskuksen kehittäminen toimii kotiseudun hyväksi

11.08.201713:00
1
  • Yrittäjä Markus Heiskanen on palkittu Vuoden kotiseututeko -palkinnolla. Kuva: Soila Puurtinen

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Vuoden kotiseututeko -palkinnon rantasalmelaiselle Markus Heiskaselle Hotel & Spa Resort Järvisydämen rohkeasta ja visionäärisestä uudistustyöstä ja uskosta kotiseudun menestykseen matkailun alalla.

Liitto on valinnut Vuoden kotiseututeon vuodesta 2005 lähtien.

Perustelujen mukaan Heiskanen perheineen on luonut Rantasalmen Porosalmelle keskiaikaisuudesta ponnistavan matkailukonseptin jo parikymmentä vuotta sitten, kehittänyt kohdetta paikallisuudesta käsin ja tuoreimpana innovaationa louhituttanut kallioon poikkeuksellisen järvikylpylän.

Luonnosta ammentava matkailukohde on toiminut jo 11 sukupolven ajan kehittyen kestikievarista kylpyläksi.

Markus Heiskanen onkin kasvanut alalle ja kotiseutu on hänelle voimavara.

— Kotitila on rakkain paikka. En haluaisi olla missään muualla. Omaa Järvisydäntä on ollut mukava tehdä, etenkin kun mukana on ollut isä ja oma perhe.

Hotel & Spa Resort Järvisydämen kylpylä ja elämyshotelli tarjoavat ainutlaatuiset puitteet virkistäytymiseen luonnon keskellä.

Naapurissa on Linnansaaren kansallispuisto norppineen ja kalasääskineen. Seudulla on hyvät mahdollisuudet luontomatkailuun kaikkina vuodenaikoina.

— Alueen elinvoima syntyy ennen kaikkea Saimaasta ja Linnansaaren kansallispuistosta, ainutlaatuisesta järviympäristöstä.

Luontoelämystä tarjotaan myös järvikylpylässä: on kallioseinää, luonnonkiveä ja satoja vuosia vanhaa uppopuuta.

Vanhat materiaalit kertovat paikan ja yrityksen historiasta ja luovat kestikievaritunnelmaa, josta ammentaa myös hotellin ruokatarjonta.

— Teemme mahdollisimman paljon paikallisin voimin ja raaka-ainein. Tarjolla on perinteisiä makuja ja savolaista lähiruokaa.

Matkailukeskus Järvisydämen uudistamiseen käytettiin 10 miljoonaa euroa ja kolme vuotta.

Uudistamisessa ovat olleet mukana niin Rantasalmen kunta, paikalliset pankit ja yritykset kuin Etelä- ja Pohjois-Savon ely-keskuksetkin. Rakentamisvaihe tarjosi töitä paikallisille yrityksille ja ihmisille, ja työtä on tarjolla jatkossakin.

Järvisydän kuuluu vuonna 2000 syntyneeseen SaimaaHoliday-yritysverkostoon, jossa on mukana kahdeksan Rantasalmella ja Oravissa toimivaa luontomatkailu- ja majoitusyritystä.

Verkosto hyödyntää Linnansaaren kansallispuiston ja sitä ympäröivien järvialueiden tarjoamia mahdollisuuksia. Toimijoita yhdistää vahva tahto lisätä kotiseudun ja lähiympäristön tunnettuutta sekä kehittää alueen matkailua.

Vuoden kotiseututeko julkistettiin Jyväskylän Valtakunnallisten kotiseutupäivien avajaisissa perjantaina 11. elokuuta.

Suomen Kotiseutuliitto haluaa edistää hyvin toteutettua kotiseututyötä. Vuoden kotiseututeko -palkinnon voi saada hanke, henkilö tai vaikka hyvä tapahtumakonsepti.

Valintaan vaikuttavat erityisesti asukkaiden ja yhteisöjen omatoimisuus, aloitteellisuus sekä uudet toiminta-ajatukset ja hyvät ideat.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut