Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Rendel-elokuvassa mukana tuttuja näyttelijöitä - katso tiiseri

12.12.201420:40
11
  • Rendel-elokuvan näyttelijöiden nimet julkaistiin samalla, kun Savonlinnassa kuvattu tiiseri tuli julki. Matti Onnismaa (kesk.) on tuttu hahmo valkokankaalta. Rendelissä hän esittää elokuvan pahista numero yksi.

Rendel-elokuvan näyttelijöiden nimet on julkaistu. Mukana on useita tuttuja nimiä kotimaisen elokuvan ja televisiosarjojen parista. Tunnetuin kasvo lienee elokuvan pahista esittävä Matti Onnismaa. Rendel-hahmoa esittää Kris Gummerus. Elokuvassa näyttelevät myös Rami Rusinen, Alina Tomnikov, Minttu Tamski ja Roosamaria Mäkinen.
Naamiosankarista kertova elokuva perustuu mikkeliläisen mainostoimistoyrittäjän Jesse Haajan nuorukaisena luomaan sarjakuvahahmoon. Ohjaajana toimiva Haaja on iloinen, että mukaan saatiin näin monta valkokankaalla jo kannuksiaan luonutta näyttelijää.
– Esimerkiksi Matti Onnismaa on ollut pääosassa useassakin elokuvassa, joista olen itse tykännyt.
Haaja kehaisee myös Alina Tomnikovin osaamista.
– Hän on nuori, nouseva kyky.

Elokuvan ensi-ilta tulee olemaan vuonna 2016. Ensimmäisen suomalaisen supersankarielokuvan teaser trailer julkaistiin perjantaina Youtubessa ja Vimeossa. Savonlinnassa Schaumanin yritystalolla kuvattu markkinointipätkä opetti Haajan mielestä tekijöille paljon.
– Sen teko oli hyvä opetus koko tiimille. Emme olleet aiemmin näin isolla porukalla kuvanneet, ja kompromissejakin oli pakko tehdä. Kaikki oli hitaampaa ja työläämpää kuin arvasin. Uskon, että opimme tästä, Haaja sanoo.
Rendelin ensimmäinen tiiseri oli tuotannoltaan poikkeuksellinen.
– Normaalisti tiiserit on lyhyitä ja nopeita pätkiä, joissa feidataan mustaan ja annetaan hävyttömän pieni maistiainen, mitä tuleman pitää. Kun tätä alettiin suunnittelemaan, niin oli selvää, ettemme voi sellaista riskiä ottaa. Työryhmämme referensseistä ei kovin montaa elokuvaa löydä, joten päätimme tehdä tiiserin lyhytelokuvan muottiin.
– Ajattelimme, että näin pystymme paremmin lunastamaan niin tarinalliset, visuaaliset kuin teknillisetkin odotukset joita Rendeliin on vuoden mittaan kohdistuneet. Ainakin toivon että pystymme. Jännittävä päivä, ei voi muuta sanoa, sanoo Haaja.
Haajan mukaan ensi keväänä tehdään muutama pätkä lisää, mutta täydellä tohinalla kokoillan supersankarileffan kuvaukset alkavat syksyllä 2015. Sitä ennen  on tarkoitus hankkia lopullinen rahoitus kasaan.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä H. Arlin (kirjautumaton)
Suuren etukäteishehkutuksen jälkeen: iso pettymys. Tunnettuja, suuria näyttelijöitä? Siis ketä noi on? En ole ikinä kuullutkaan. Tiiseri...hohhoijaa...oikeesti? Näkyy kyllä, että ollaan ekaa elokuvaa tekemässä mutta todella hyvätasoinenhan tuo on Mikkelin kokoluokassa. Ei sillä ettenkö toivoisi menestystä mutta nyt kannattaa keskittyä tekemiseen eikä huudella ja hehkuttaa. Alkukiinnostus on monella jo lopahtanut liiallisen itsensä ja elokuvan tyrkyttämisen takia. Onko itseluottamus tekijöiltä kadoksissa kun piti noin pitkä ja lyhytelokuvamainen tiiseri tehdä? Olisitte vaan tehneet lyhyemmän...silti onnea ja suurta menestystä!

Lähettänyt käyttäjä Moviefan (kirjautumaton)
Hienolta näyttää! On mukavaa että täällä tehdään jotain muutakin kuin pelkkää suomidraamaa, joka ei kiinnosta maailmalla ketään. Ei tälläiset hankkeet olisi mahdollisia ilman intohimoa ja rohkeutta. Toivotan menestystä!

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Älkää nyt noink kriittisiä olko! Näkyihän tuossa pätkässä oma persoonallinen taiteellinen näkemys ja jäljittelemätön tyyli. Rytmi oli iskevää ja tehokasta, jännitteet selviä ja voimakkaita, roolihahmot rohkeita ja mielenkiintoisia, musiikin käyttö suorastaan uutta luovaa. Puhumattakaan selkeästä yhteiskunnallisesta näkemyksestä ja hyvin suunnitellusta puvustuksesta ja lavastuksen värimaailmasta. Hienoa, että on saatu näitä kansallisella tasolla tunnettuja niminäyttelijöitä mukaan! Tsemppiä!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut