Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Revontulia ehkä luvassa, vinkkaa Mikkelin Ursa

15.03.201622:04
8
  • Revontulikorona. Kuva: Aki Taavitsainen

Tulevina öinä kannattaa vilkuilla taivaalle, sillä nyt on kohtuullisen hyvät mahdollisuudet revontulille. Revontulia voi esiintyä jopa Etelä-Suomea myöten, vinkkaa Mikkelin Ursan puheenjohtaja Aki Taavitsainen.
—Revontulet näkyvät yleensä pohjoisessa horisontissa vihertävänä kaarena tai vyönä, mutta joskus revontulet voimistuvat hetkellisesti hyvin aktiiviseksi tehden upeita säteitä aina korkealle taivaalle asti. Myös punaista ja violettia ja sinistä väriä voi nähdä. Joskus taivas voi loistaa kokonaan revontulissa ja taivaan laella voi nähdä upean revontulikoronan. 

- Tähän aikaan vuodesta ja varsinkin kevätpäiväntasausta lähestyttäessä revontulia kannattaa bongailla pohjoisesta horisontista. Mieluiten selkeällä säällä ja pimeään aikaan sekä mahdollisimman kaukana kaupungin valosaasteesta. Tällä viikolla sää suosii taivaan tarkkailua ja tuleva yö vaikuttaisi sääennusteen puolesta hyvin lupaavalta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Taas näitä nykyajan muoti-ilmiöitä seisoa kädet levällään maisemaa tai luonnonilmiötä esittävässä kuvassa. Toinen on hyppiä ilmaa henkilöä esittevissä kuvissa. Tämäkin kuva olisi ollut fiksumpi ilman ihmistä siinä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oli niin tai näin mutta revontulet on kiinnostanut ihmiskuntaa jo aikojen alusta saakka. Siihen liittyy hiukan taikauskoa/uskomuksia. Mielenkiintoinen harrastus varmaan asiaan vihkiintyneiltä. Voittaa 100-0 sohvan pohjalla makoilun. Kommentoijalla 8:20 on todennäköisesti känkkäränkkä päivä :(

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Taas näitä nykyajan muoti-ilmiöitä seisoa kädet levällään maisemaa tai luonnonilmiötä esittävässä kuvassa. Toinen on hyppiä ilmaa henkilöä esittevissä kuvissa. " -Instagramissa näkee just näitä tällaisia kommentin kuvailemia otoksia. Jenkkilästähän ne on lähteneet liikkeelle niin kuin muutkin villitykset.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut