Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Saako kissaa pitää irti taajamassa? — Pyysimme Mikkelin poliisilta kertauskurssin

09.08.201714:30
47
  • Jos yhteydenotto ei auta tilannetta, tai omistajaa ei tunneta, omaan pihaan tulevan kissan voi ottaa kiinni ja toimittaa löytöeläinkotiin. Arkistokuva. Kuva: Soila Puurtinen

Kissojen liikehdintä on herättänyt hiljakkoin keskustelua Länsi-Savon tekstiviestipalstalla ja sosiaalisessa mediassa. 
Pyysimme ylikomisario Petri Isokuortilta Mikkelin poliisiasemalta kertauskurssin kissojen irtipitoa koskevista säännöistä.

Järjestyslain mukaan kissaa ei saa lainkaan päästää uimarannalle, lasten leikkipaikoille, torille, juoksuradalle tai urheilukentälle. 
— Muuten kissan tulee olla taajamassa omistajansa tai haltijansa suoran valvonnan alla, vaikkei sitä tarvitsekaan järjestyslain mukaan kytkeä. 
Suora valvonta tarkoittaa käytännössä sitä, että omistaja voi puuttua välittömästi kissansa kulkuun ja tekemisiin.

Kissat ja koirat eivät saa kulkea myöskään toisten pihoilla, taloyhtiöiden pihamailla tai muissakaan näihin rinnastettavissa paikoissa. 
Isokuortin mukaan poliisi saa aika ajoin yhteydenottoja kissoihin liittyen. Yleinen kysymys on, mitä pihalle tulevalle kissalle voi tehdä.
Jos pihalla kulkee ei-toivottuja kissoja, Isokuortti suosittelee ensisijaisesti ottamaan yhteyttä eläimen omistajaan ja sopimaan yhdessä asiasta.
Jos yhteydenotto ei auta tilannetta, tai omistajaa ei tunneta, omaan pihaan tulevan kissan voi ottaa kiinni ja toimittaa löytöeläinkotiin.
Kissan saa myös häätää pihaltaan, mutta vahingoittaa sitä ei saa.

Kaiken kaikkiaan poliisi toivoo omistajien huolehtivan lemmikeistään siten, etteivät ne aiheuta haittaa muille asukkaille, ja sopu säilyy.
— Monet pitkät naapurivihat ovat saaneet alkunsa koirien ja kissojen takia.
Isokuortti muistuttaa myös, että jos kissa aiheuttaa vapaana ollessaan vahinkoa, omistajan on se korvattava.
— Jos vaikkapa lasten hiekkalaatikon hiekat on vaihdettava kissan jätösten takia, kyllä siinä korvausvelvollisuus kissan omistajalle tulee.


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No nytpä näyttämään kissalle sen reviiriä....tuosta ei saa kulkea eikä tuosta..hahhaa. Onhan ne viisaita olentoja, kyllä ne oppii. Vielä,kun saatais kaikki koiran taluttajat keräämään koiran jätökset muulloinkin, kuin silloin kun joku sattuu näkemään. Kun koira pissii mun oven pieleen, on vika taluttajassa. Kissaa ei ei narussa kukaan vie pissille toisten oven pieleen. Tämä ihan vaan siksi, että saatais kissat vastaan koirat rähinä aikaiseksi....

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Joko meni vihdoinkin kissanomistajille jakeluun: kissa ei saa kuljeksia toisten pihoissa tarpeitaan tekemässä. Ja nyt hei, ei saivartelua pykälilllä vaan kissat remmin päähän tai sisälle.

Lähettänyt käyttäjä Kissat on (y) (kirjautumaton)
Jahas,mulla 15 vuotta on olllu kissa ja kerrostalo asunnossa,EI häiritte kettään,käväsee naapurin Partsilla ja jossa silitykset siellä! Mikä Teitä vaivaa....... ? Kissa nykkuu yöt soffalla ja nauttii elostaan? <3

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut