Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Sadonkorjuuta juhlitaan Lustossa syyskuussa

22.03.201620:12
  • Sadonkorjuujuhlassa Lustossa kilpaillaan, kuka kasvattaa suurimman kurpitsan. Nyt on aika katsoa, missä aikoo kurpukat kasvattaa. Kuva: Katri Tirkkonen

Punkaharjulla toimivan metsämuseo Lusto järjestää ensi syksynä uuden tapahtuman. Sadonkorjuujuhla tullaan järjestämään 17. syyskuuta Luston piha-alueella.

— Tarkoituksena esitellä ja myydä satokauden maaseudun tuotteita; niin pellon-, metsän- kuin veden viljaa. Haluamme nostaa esille kotimaisia, aitoja tuotteita ja makuja, sekä tutustuttaa toisiinsa paikalliset tuottajat ja kuluttajat, kertoo Luston museoisäntä Eero Knaapi.

Sadonkorjuutorin lisäksi tapahtuma-alueelle on tulossa työnäytöksiä, yritysten ja yhdistysten esittelyä, lasten leikkipaikkoja, traktoriajelua ja monenmoista muuta mukavaa koko perheelle.

— Syksy on hienoa aikaa Punkaharjulla, ja toivomme Sadonkorjuujuhlan jatkavan alueen tapahtumakautta kesäsesongin jälkeen ja muodostuvan jatkossa pysyväksi osaksi seudun tapahtumatarjontaa, Knaapi kertoo.

 

Sadonkorjuujuhlassa järjestetään Siemenestä sadoksi -kilpailu, johon voi ottaa osaa itsekasvatetulla vihanneksella tai juureksella. Sarjoja on kaksi: suurin kurpitsa, ja lapsille ja lapsenmielisille suunnattu hauskin juures, vihannes tai hedelmä.

— Nyt kannattaa jo laittaa siemenet itämään, Knaapi vinkkaa.

Arvovaltainen raati palkitsee suurimman kurpitsan ja kotipuutarhassa kasvaneen hauskimman näköisen maanantimen.

Sadonkorjuujuhlaa suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä MTK-Punkaharjun ja alueen tuottajien kanssa. Tapahtumaan mukaan ovat tervetulleita kaikki maaseudun antimista kiinnostuneet ja niitä tuottavat tahot.

Myyntipaikkoja Sadonkorjuutorille voi tiedustella Lustosta 1.5. alkaen osoitteesta paivi.ronkanen@lusto.fi.

 

 

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut