Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Saimaa Stadiumi saavutti lopullisen korkeutensa

17.06.201706:30
14
  • Saimaa Stadiumi, harjakaiset, monitoimihalli,

    Monitoimihallin rakennuttamisesta ja toiminnasta vastaa osakeyhtiö, jonka muodostavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuoriso-opisto. Rakentamisen kustannusarvio on 18 miljoonaa euroa. Kuva: Vesa Vuorela

Kalevankankaalle rakentuva Saimaa Stadiumi vietti perjantaina harjannostajaisia. Monitoimihalli on noussut lopulliseen korkeuteensa ja saanut katon suojakseen.
— Yksi virstanpylväs on nyt saavutettu. Ulkokuorista pystyy jo hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään, minkä kokoisesta rakennuksesta on kyse, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.
Welsbyn mukaan hallin rakennustyöt etenevät hyvin.
— Isossa hankkeessa on aina jotakin, joka valmistuu etuajassa tai viivästyy. Sellaisissa tilanteissa täytyy vain kuroa aikataulua umpeen.
Tavoitteena on, että rakennus luovutetaan ensi vuoden helmikuussa. Silloin puitteet ovat valmiit ja sisään aletaan kantaa kalusteita. Virallisia avajaisia vietetään todennäköisesti vasta hiihtolomien jälkeen maaliskuun lopulla.
Ennen avajaisia Stadiumilla riittää töitä. Welsbyn mukaan paljon on jo tehty, mutta vielä enemmän työtä on jäljellä.
— Voiton puolella ollaan varmaan vasta sitten, kun saamme ensimmäisiä käyttäjäkokemuksia siitä, missä olemme onnistuneet ja missä emme. Tällainen projekti ei ole koskaan valmis, vaan hallin on muuntauduttava käyttäjien tarpeiden mukaan.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Tavalotakuu (kirjautumaton)
NCC ei käytä Suomalaista työvoimaa ! Miksi yhteiskunnan rahoittamia hankkeita annetaan yrityksille, jotka ei käytä Suomalaista työvoimaa. Miksi urakoita ylipäätään annetaan ulkomaalaisille yrityksille ? Nyt saadaan samaan hintaan piilotetut rakennusvirheet...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mitenkäs ne juoksuradan kaarteet? Tehdäänkö kerralla kuntoon vai kiristelläänkö takahampaita seuraavat vuosikymmenet? Tämän lontoolaisvarkautelaisen tj:n lausunnot radasta ovat olleet valitettavan ylimielisiä. Ei pitäisi rengin alkaa isännäksi!

Lähettänyt käyttäjä Jorma Kalevi (kirjautumaton)
Onko niitä kuinka monta niitä juoksuradan kaarteiden tarvitsijoita? 10? 15? Halvemmaksi tulee jos maksaa jokaisen todellisen juoksuradan kaarteiden tarvitsijan jokaiselle harjoituskerralle taksin mennen tullen sellaiselle paikkakunnalle josta ne löytyy.

Lähettänyt käyttäjä Peppuedelläpuuhun (kirjautumaton)
Susi jo suunnitteluvaihees, jos tehdään ni tehtäis sit kerralla kunnon olosuhteet.. jos siis tulee vain 200m rata 400m radan sijaan ja puuttuu kaarteist kallistukset.. kakkamaista lähtee käyttäjäkokemuksia tästä asiasta korjailee ku halli "valmis".. mikkeli säätää taas.. ei hyvääpäivää

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No eipä ainakaan yleisurheilukisoja sinne voi hakea, että se siitä. Onkohan tuo Welsby urheilumiehiä ollenkaan, kun ei noin yksinkertaista asiaa ymmärrä. Ei taida tajuta, mikä laji on maailmanlaajuisesti kakkonen jalkapallon jälkeen. Onhan se hyvä, että sählyä pääsee monella kentällä pelaamaan vaikka samanaikaisesti. Ja kyllä me muistetaan entinen pj Koivikkokin, joka ei asiaa tajunnut. Asian hoitamista on pitkitetty ja selitelty. No eipä enää tarvi selitellä, kun yleisurheiluväelle tuotetaan pettymys. Turha havitella esim. yu leiritoimintaa halliin kauempaa. Pettynyt päättäjiin, jotka eivät kyenneet käyttämään isännän ääntä, mutta siitä huolimatta oli kanttia päättää 20 miljoonan keskentekoisesta investoinnista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Niin miten nuo tarvitsijat lasketaan ja millä aikavälillä? Yhdet kansainväliset televisioidut yu-hallikisat tai halli SM-kisat, niin tarvitsijoiden määrä lasketaan kymmenissä ellei sadoissatuhansissa. Nää valittajat voisi lippu- ja tv-tuloilla ajaa taksilla kauas, muttei takaisin.

Lähettänyt käyttäjä Jorma Myyryläinen
Tavalotakuu perää ulkomaalaisten työntekijöiden perään. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että työnantajille on annettu mahdollisuus keinotella työsuhteiden ehdoilla. Jos heiltä vaadittaisi samanlaisia työsuhteen ehtoja koko työmaalla kaikille työntekijöille, m.l. alihankkijoiden, niin työvoima muuttuisi melkein kokonaan suomalaiseksi. Jostakin kumman syystä se ei isänmaallisille ja arvoistaan kiinnipitäville tunnu sopivan.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä