Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Satu Taavitsainen haluaa kehittää Mikkelin kaupunkikuvaa, säästää voisi väliportaasta

01.05.201709:32
58
  • satu taavitsainen

    Satu Taavitsainen haluaa Mikkelistä ihmisystävällisen kaupungin, jossa peruspalvelut toimivat ja asukkaita kunnioitetaan. Kuva: Vesa Vuorela

Sosiaalidemokraattien  paluun Mikkelin suurimmaksi puolueeksi pitää näkyä myös tulevissa kaupungin päätöksissä, sanoo kuntavaalien ääniharava kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.).
— Se näkyy muun muassa siinä, että päivähoidossa ei sallita liian suuria ryhmiä, eikä lasten enää tarvitse nukkua päiväkotien vessojen, pommisuojien ja eteisten lattioilla. Esimerkiksi tällaiset asiat tulevat muuttumaan, sanoo Taavitsainen.

Mikä hänen tuleva asema paikallispolitiikassa on, se on vielä auki. Neuvottelut puolueiden välillä luottamushenkilöpaikkojen jaosta ovat kesken.
Sosiaalidemokraatit haluavat vaalituloksen mukaisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden.
— Tarvittaessa olen käytettävissä siihen, mutta uskon, että minulla on annettavaa myös muissa tehtävissä, tyytyy Taavitsainen sanomaan.

Taavitsaisen mukaan Mikkeli tarvitsee vahvempaa kaupunkipolitiikkaa.
— Mikkelissä pitää edelleen turvata asuminen ja palvelut eri puolilla laajaa kaupunkia, mutta tarvitsemme kaupunkipolitiikkaa, joka rakentaa kasvun ja elinvoiman.
— Pitää tunnistaa se tosiasia, että 70 prosenttia mikkeliläisistä asuu viiden kilomerin säteellä torista.

Monet kaupunginosat ja niiden palveluverkot ovat Taavitsaisen mielestä jääneet likimain ilman huomiota. Lähiöissä tarvitaan päivähoitopalveluita, kouluja ja lähiliikuntapaikkoja.
Taavitsainen kohdentaisi kaupungin kehittämisresurssit uudelleen.

Nykyinen elinkeinoyhtiö on hänen mielestään liian raskas ylläpidettävä, ja väliportaan hallintoa on myös kaupungintalolla kevennettävä.
— Seudun kehittämisrahaston lopettamisella saisimme monta miljoonaa euroa rahaa Mikkelin markkinointiin ja elinvoimaan.
— Meidän pitää alkaa mainostaa matkailijoille ja vapaa-ajanasukkaillemme upeaa kaupunkiluontoamme kuten kävelyreittejä Kalevankankaalla ja Urpolassa sekä hienoja uimarantojamme ja kivoja lasten leikkipaikkoja. Nämä eivät näy ollenkaan matkailijoille.
— Asuntomessut ovat tulossa ja tuntuu, että Mikkeliä ei markkinoi kukaan, ihmettelee Taavitsainen.

Näkyvät tehtävät ovat nostaneet Taavitsaisen äänestäjien tietoon laajalti. Hänen mukaansa kuntavaalien lähes 1 200 äänellä on muitakin selityksiä.
— Tulos perustuu aitoon kosketukseen ja vuorovaikutukseen ihmisten kanssa. Sadun klinikalle kaupunkilaiset ovat voineet tulla kertomaan, mikä mättää. Osaan asioista pystyy vaikuttamaan nopeasti, osassa menee kauemmin.

Taavitsainen painottaa, että asukkaiden luottamusta kaupunkiin lisää se, kun palveluissa noudatetaan lakeja ja säädöksiä. Myös tulevalla valtuustokaudella hän sanoo pitävänsä tästä huolen, vaikka tulisi arvostelua.
Sitä hän sai osakseen, kun valtuuston puheenjohtajana teki aluehallintovirastolle (avi) kantelun kaupungissa säästöperustein tekemättä jätetyistä koululaisten lakisääteisistä terveystarkastuksista. Taavitsainen toteaa, että avi määräsi kaupungin tekemään tarkastukset. 
— Mikkelistä pitää saada ihmisystävällinen kaupunki, jossa peruspalvelut toimivat ja asukkaita kunnioitetaan.

Taavitsainen katsoo, että hänellä ja puolueella on linjalle vahva tuki vaalituloksessa. Samalla hän vakuuttaa, että sosiaalidemokraateilla on yhteistyöhalua.
— Puhumalla asiat ratkaistaan. Olen varma, että kaikkia yhdistää halu nostaa Mikkelin elinvoima seuraavalle tasolle.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkelin kaupungin markkinoinnista vähän. Näissä nousee aina esille liikunta ja liikuntapaikkojen kehittäminen. Esimerkiksi viime talvena Mikkelissä hiihdettiin koko talvi erinomaisilla laduilla. Viiden kuukauden ajan. Esimerkiksi sadan kilometrin päässä Lappeenrannassa hiihtokausi oli huono ja olematon. Lumiraja kulki hieman Mikkelin alapuolella. Mutta tiedettiinkö siellä Mikkelin eteläpuolella erinomaisista olosuhteista yhtään mitään. Nyt meille valmistuu Raviradan kupeeseen erinomainen Areena. Samassa suunnassa, mistä äsken kerroin, ollaan alettu miettimään maakunta-areenaa. Mutta miettimisestä valmiiseen halliin menee aikaa. Toivottavasti saadaan Mikkelin Areenasta toimiva areena esimerkiksi urheilukilpailuille, myös kaarteineen. Tänne on mahdollisuus saada tapahtumia ja ihmisiä leireilemään ja kisailemaan. Kaupungin ympäröivä maasto antaa mahdollisuuksia vaikka mihin, onko osattu kertoa kaupungin ulkopuolelle. Avainkysymys on se, onko osattu kertoa niille, jotka ovat todennäköisiä käyttäjiä. Vai onko markkinointi yleistä löpinää siellä, mistä se ei etene.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Mikkelistä pitää saada ihmisystävällinen kaupunki, jossa peruspalvelut toimivat ja asukkaita kunnioitetaan." Voisiko Taavitsainen näyttää esimerkkiä toisten kunnioituksessa ja lopettaa kiusaamisen, kunnioittaa lehdistön vapautta ja Saamelaisia? Ihan tuollaisista perusasioista jos lähdettäisiin liikkeelle? Ja mitä Mikkelin markkinointiin tulee asuntomessujen osalta niin en tiedä mitkä laput silmillä Taavitsainen kulkee mutta mielestäni asuntomessuja ja ensi kesää on markkinoitu todella paljon, kuten myös luontoa, lähiruokaa yms. Jos jokin asia "tuntuu" joltakin niin ennen sammakoiden päästelyä, kannattaa tutustua aiheeseen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kaupunkilaisten kunnioittamisen voisi aloittaa olemalla realisti omien resurssien suhteen. Kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden ja kansanedustajan tehtävien samanaikainen hoitaminen on mahdottomuus eikä kumpaakaan voi hoitaa vasemmalla kädellä. Realismia ja arvostusta vallan himon sijaan, kiitos.

Lähettänyt käyttäjä Jorma Myyryläinen
Nuo Taavitsaisen luettelemat asiat kuulostavat ihan hyviltä. Kumpa ne myös toteutuisivat. Me tiedämme, että koko joukko porvareita on toki tietenkin vastaan mutta demuleidenkin jäljet aikaisemmilta ajoilta pelottavat. Tannerilais-lipposlaisesta oikeistolaisuudesta ei taideta vielä päästyn irti. Mutta toivottavasti Taavitsainen tekee kaikkensa suunnan muuttamiseksi ja vaalipuheiden muuttamiseksi n.s. "lihaksi".

Lähettänyt käyttäjä Seuraaja
En ymmärrä, mikä näille tämän lehden "kiusatuille ja kunnioitusta vaativille" kirjoittajille oikein kelpaisi demareiden ehdotuksina ja tekoina. Kontin kirjoituksessa on asiallisesti kerrottu tavoitteista, joihin demareilla on tarkoitus panostaa. Kiitos Länsi-Savolle tästä avauksesta. Yhteistyön käsikin on nyt ojennettu kaikille valtuustoryhmille. Asioiden kommentointi näillä sivuilla avaa uusia näkökantoja yhteisten asioiden päättämisessä, mutta asiaton henkilöihin kohdistuva kirjoittelu näin "anonyymisti" ei ole kenenkään etu.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut