Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Siekkilän asukkaat tutustuivat kehitysvammaisten palvelutalon luonnoksiin

10.03.201616:55
13
  • Vaalijalan kuntayhtymän johtaja Ilkka Jokinen esitteli mahdollisesti Siekkilään rakennettavan kehitysvammaisten palvelutalon suunnitelmia infotilaisuudessa. Kuva: Mikko Kääriäinen

Jos kaikki menee hyvin, kehitysvammaisille rakennettava palvelutalo otetaan käyttöön syksyllä 2017. Nyt näyttää siltä, että sen todennäköisin rakentamispaikka on Mikkelin Siekkilä.

Vaalijalan kuntayhtymän suunnittelema palvelutalo on jo vuoden verran myöhässä optimaalisesta aikataulustaan, sanoo kuntayhtymän johtaja Ilkka Jokinen.
— Se on huono asia veronmaksajien kannalta. Mikkeliläisille on kannattavampaa, että toiminta sijoittuu tänne eikä esimerkiksi Pieksämäelle. Tulevat asukkaat ovat mikkeliläisiä.

Orijärvellä palvelutalon sijainti sai vastustusta, joten kuntayhtymä päätti tarjota sitä Siekkilään. Epävirallisen infotilaisuuden perusteella vastustusta hankkeelle ei Siekkilässä ole.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Lyyli (kirjautumaton)
Tässä sen näkee. Lähimmäisen rakkauden ihan käytännössä. Suvaitsevaisuuden. Erilaisuuden hyväksymisen. Kenties näillä "orijärveläisillä" on kyse myös oman täydellisyyden illuusion rikkomisen pelosta. Kehitysvammainen ei ole sairas, hän on erilainen. Hän on syntynyt erilaiseksi. Toivon, että siekkiläläiset ovat viisaampaa väkeä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Orijärven kentän vieressä asuvana olisin toivottanut kehitysvammaiset tervetulleiksi milloin vain (edes meidän lapset eivät enää luistele kentällä)! Mutta eivätkö kehitysvammaiset todellakaan ansaitse parempaa kuin postimerkin kokoisen tontin, jossa olisi jäänyt minimaalinen piha-alue ulkoiluun ja virkistykseen sekä vilkasliikenteiset tiet kahdella sivulla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ensin jyrätään Siekkilän vanha koulu maan tasalle. Sen jälkeen, tervetuloa Siekkilään vanhusten palvelutalo, kehitysvammaisten palvelutalo, sotaveteraanien iltakoti ja vielä on tilaa vaikkapa jollekin perhe/ turvakodille. Pääasia, kunhan ei vastaanottokeskusta Siekkilään!

Lähettänyt käyttäjä Vereco (kirjautumaton)
Kolmella ensimmäisellä kommentoijalla on jäänyt levy pyörimään samalle uralle; Orijärven asukkaita koetetaan syyllistää keinolla millä hyvänsä. Tosiasia on että Vaalijalan palvelutalolle valittu paikka Orijärvellä oli ahdas ja lisäksi paikalla on pieni urheilukenttä jolla on käyttäjiä, jos ei joka päivä niin niin säännöllisesti kuitenkin. Nämä faktat eivät häviä vaikka kuinka sanotaan suvaitsemattomaksi. Onneksi Vaalijalan kuntayhtymässä sentään tajuttiin asian mahdottomuus ja löydettiin palvelutalolle sopivampi paikka. Ja tämä jos mikä on myös palvelutalon käyttäjien etu!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Lopettakaa jo Orijärven ja rantakyläläisten mollaaminen! Kehitysvammaisuudella ei ollut osuutta orijärven palvelutalo asian kanssa. Se on niin helppoa vedota suvaitsevuuteen yms. ja huudella sekä arvostella puskista asiaa joka ei koske omaa napaa. Lehden toimittajat myös kirjoittavat asiasta vain yhdeltä kantilta ja ihmiset sitten muodostavat mielipiteensä. Sama juttu kuin iltapäivälehtien kanssa joiden 'juorut' ei välttämättä ole totuudenmukaisia.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut