Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Skeittiparkki ja uutta uintiin - lue mitä Mikkeli suunnittelee liikuntapaikoille!

03.03.201618:40
14
  • Skeittiramppi kunnostettu. Skeittiramppi skeitti skeittaus ramppi

    Skeittiparkkia suunnitellaan Urpolan koulun viereiselle kentälle. Parkille on osoitettu 100 000 euroa. Arkistokuva. Kuva: Marita Waenerberg

Mikkelin liikuntapalvelut pitää uutta skeittiparkkia ja esteetöntä uimarantaa niin tärkeinä hankkeina, että niiden toteuttamisessa voitaisiin tarvittaessa hyödyntää myös liikuntapaikkojen korjausmäärärahaa. Sitä on tälle vuodelle varattu 125 000 euroa esimerkiksi ulkoilureittien kunnostukseen.
Esteetöntä uimarantaa on liikuntapalveluille esittänyt Mikkelin vammaisneuvosto. Kaupungissa ei ole uimarantaa, jolla olisi huomioitu vaikeavammaisten uintimahdollisuus riittävän hyvin. Tarkoitukseen voisi liikuntapalvelujen mukaan sopia Pitkäjärven uimaranta.
Avainasioita esteettömässä uimarannassa ovat saavutettavuus ja rannan profiili. Pitkäjärven tai muun vastaavan uimarannan rakentamista esteettömäksi vaikeavammaiselle tutkitaan vuoden 2016 aikana ja toteutetaan, mikäli se osoittautuu mahdolliseksi.

Suuntaviivat esteettömälle uimarannalle hyväksyttiin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan edellisessä kokouksessa. Mikkelin uimarantojen kunnostustöihin on vuoden 2016 kaupungin talousarvion investointiosassa osoitettu 40 000 euroa.
Uudelle skeittiparkille on osoitettu 100 000 euroa. Liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattilan mukaan skeittiparkki on kaupungin kysytyin uusi liikuntapaikka. Skeittihalli avattiin tauon jälkeen Mikkelin Rokkalaan vuoden alussa.
Parkin paikaksi on Mattilan mukaan suunniteltu Urpolan koulun viereistä kenttää. Suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

Osa tämänvuotisista liikuntapaikkojen kunnostukseen varatuista rahoista saatetaan siis käyttää uuteen skeittiparkkiin ja esteettömään uimarantaan. Tästä syystä liikuntapalvelut esitti edellisessä kokouksessaan, että korjausmäärärahaa ei sidota vielä kokonaan. Huomiota vaativat myös muun muassa uuden kioskikontin sekä liikuntavälineiden hankkiminen Mikkelin Urheilupuistoon. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mut toihan on hieno homma hommalainen! Vielä kun joku muistaa sitten ensi talvena käydä jäädyttämässä sen Haukivuoren kaukalon ajallaan ni ei ole meno ihan niin neuvostoaikaa enää. Kaikkea hyvää alkavaan siitepölykauteen

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nuorilla ei välttämättä ole tarvittavaa ammattitaitoa rakentaa betonista 100 000 euron budjetilla toimivaa skeittiparkkia. Urpolan skeittiparkin suunnitelussa skeittaajat saavat kuitenkin olla päävastuussa. Rahaa skeittiparkkia varten Mikkelissä on viimeksi saatu 2008, pari tuhatta euroa, joilla nuoret puuhastelivat raviradan skeittiparkin uuteen uskoon. Kunnes suuri osa siitä poltettiin parin vuoden päästä. Skeittihallitoimintaa Mikkelin kaupunki on ollut tukemassa kiitettävästi. Vanhojen tilojen tilalle löydettiin uusi moninverroin mahtavampi, noin puolet suurempi hallitila ilman kosteusvaurioita, hometta ja kylmyyttä. Skeittihalli on suunniteltu ja rakennettu täysin skeittaajien toimesta talkoomeiningillä ilmeisen onnistuneesti. Hallille tullaan Mikkelin lähikunnista ja jopa pääkaupunkiseudulta asti. On siis kiistaton fakta että hyvä skeittiparkki urpolassa houkuttelee nuoria ja miksei vanhempiakin koukkaamaan Mikkelin kautta sen sijaan että paahtaa uudistunutta vitostietä mahdollisimman nopeasti ohi. Isomman budjetin skeittiparkilla on suuri vaikutus kaupungin imagoon. Viime vuosina 100 000-1 000 000 euron betoniparkkeja onkin syntynyt kuin sieniä sateella ympäri Suomea, suurin osa kuitenkin Uudellemaalle. Mikkelin onkin jo korkea aika suorittaa pieni kasvojenkohotus.

Käyttäjän Anssi Mikkola kuva
Lähettänyt käyttäjä Anssi Mikkola
Orimattilassa vajaa kymmenen vuotta sitten skeittinuoret rakensivat itse puiset välineet. Vanhan linja-autoaseman edusta oli hyvä ja rauhallinen paikka harrastaa. Eivät häirinneet ketään, vaikka paikka on lähes keskustassa. Joku ne välineet kuitenkin kävi silppuamassa, nuorisoa epäiltiin. Valitettavasti joukossamme on näitä vajaita, jopa aikuisissa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut