Torstai, 27. huhtikuu 2017
Merja

Skeittiparkki ja uutta uintiin - lue mitä Mikkeli suunnittelee liikuntapaikoille!

03.03.201618:40
16
  • Skeittiramppi kunnostettu. Skeittiramppi skeitti skeittaus ramppi

    Skeittiparkkia suunnitellaan Urpolan koulun viereiselle kentälle. Parkille on osoitettu 100 000 euroa. Arkistokuva. Kuva: Marita Waenerberg

Mikkelin liikuntapalvelut pitää uutta skeittiparkkia ja esteetöntä uimarantaa niin tärkeinä hankkeina, että niiden toteuttamisessa voitaisiin tarvittaessa hyödyntää myös liikuntapaikkojen korjausmäärärahaa. Sitä on tälle vuodelle varattu 125 000 euroa esimerkiksi ulkoilureittien kunnostukseen.
Esteetöntä uimarantaa on liikuntapalveluille esittänyt Mikkelin vammaisneuvosto. Kaupungissa ei ole uimarantaa, jolla olisi huomioitu vaikeavammaisten uintimahdollisuus riittävän hyvin. Tarkoitukseen voisi liikuntapalvelujen mukaan sopia Pitkäjärven uimaranta.
Avainasioita esteettömässä uimarannassa ovat saavutettavuus ja rannan profiili. Pitkäjärven tai muun vastaavan uimarannan rakentamista esteettömäksi vaikeavammaiselle tutkitaan vuoden 2016 aikana ja toteutetaan, mikäli se osoittautuu mahdolliseksi.

Suuntaviivat esteettömälle uimarannalle hyväksyttiin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan edellisessä kokouksessa. Mikkelin uimarantojen kunnostustöihin on vuoden 2016 kaupungin talousarvion investointiosassa osoitettu 40 000 euroa.
Uudelle skeittiparkille on osoitettu 100 000 euroa. Liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattilan mukaan skeittiparkki on kaupungin kysytyin uusi liikuntapaikka. Skeittihalli avattiin tauon jälkeen Mikkelin Rokkalaan vuoden alussa.
Parkin paikaksi on Mattilan mukaan suunniteltu Urpolan koulun viereistä kenttää. Suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

Osa tämänvuotisista liikuntapaikkojen kunnostukseen varatuista rahoista saatetaan siis käyttää uuteen skeittiparkkiin ja esteettömään uimarantaan. Tästä syystä liikuntapalvelut esitti edellisessä kokouksessaan, että korjausmäärärahaa ei sidota vielä kokonaan. Huomiota vaativat myös muun muassa uuden kioskikontin sekä liikuntavälineiden hankkiminen Mikkelin Urheilupuistoon. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Yllätys yllätys ja taas löytyy rahaa mitä laittaa skeittiramppiin. Miten olisi jos nuoret rakentaisivat itse, saisivat jotain ajankulua ja olisi hyötyliikuntaa samalla. Tarviiko kaikki tulla valmiina. Eikös sitä rahaa pitänyt säästä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mut toihan on hieno homma hommalainen! Vielä kun joku muistaa sitten ensi talvena käydä jäädyttämässä sen Haukivuoren kaukalon ajallaan ni ei ole meno ihan niin neuvostoaikaa enää. Kaikkea hyvää alkavaan siitepölykauteen

Lähettänyt käyttäjä Nuoret hommiin (kirjautumaton)
Kommenttiin 19:58. On tosiaankin hyvä ajatus ottaa nuoret mukaan rakentamaan harrastuspaikkaansa. Kun on itse ollut mukana rakentamassa, niin haluaa sen myös pysyvän kunnossa. Tässä olisi oiva ajatus nuoriso-, liikunta- ja sosiaalitoimelle. Nuoret kuuluville ja tekemään: he saavat haluamansalaisen radan, ehkäistään syrjäytymistä, opitaan tekemään yhdessä aikuisten kanssa, opitaan kädentaitoja jne. Ehkä jopa jokunen ropokin voi säästyä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ensimmäiselle kommentoijalle: Luuletko tosissaan, että jotain saa itse rakentaa julkiselle paikalle ja julkiseen käyttöön? Nykyään pitää olla Työturvallisuuskorttikoulutus käyty, että saa edes mennä työmaalle, vuokrata/rakentaa telineet ja tarkastuttaa ne, koska voi vaikka pudota puolesta metristä maahan, aidata rakennustyömaa, ettei nyt vaan satu ulkopuoliset satuttamaan itseään jne. Hyvä että rakennetaan, koska minillä skeittaaminen kasvattaa hyvin fysiikkaa. Vai pitäisikö junnujen vaan skeittari pleikkareilla ettei vaan sattus mitään?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut