Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Suuren huumejutun päätekijälle pitkä vankeustuomio

17.02.201716:51
  • Etelä-Savon käräjäoikeus Savonlinna

    Etelä-Savon käräjäoikeus antoi tuomion huumejutussa perjantaina. Kuva: Tuija Pauhu

Mikkeliläinen Ari Kalevi Häkkinen, 50, tuomittiin seitsemän vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen laajassa huumejutussa.
Etelä-Savon käräjäoikeus antoi tuomion huumejutussa, jossa syytettynä oli kaikkiaan seitsemän miestä ja yksi nainen. Muiden tuomiot vaihtelivat vankeusrangaistuksista päiväsakkoihin.
Tapahtumat ajoittuvat Mikkeliin touko—syyskuulle 2016. Huumeita myytiin Mikkelissä ja osin myös muualla, esimerkiksi Sukevan vankilassa.
Kätköpaikka oli Hirvijärventien lähimaastossa Hirvensalmella.
Käräjäoikeuden mukaan päätekijä myi ja piti hallussaan suurta määrää vaarallisia huumausaineita. Huumekaupassa liikkui 300 yli lääketablettia, 1 059 grammaa metamfetamiinia ja yli 1 900 ekstaasitablettia. Päätekijä kasvatti myös hamppua toisen miehen kanssa.
Suunnitelmallisuuden ja laajuuden vuoksi oikeus piti tekoa törkeänä. Rangaistukseen liitettiin jäännösrangaistus aiemmasta ehdonalaisuudesta.
Muiden osallisuuden määrä tekoihin vaihteli. Kaksi muuta henkilöä osallistui ekstaasitablettien ja metamfetamiinin hankintaan ja levitykseen. Lievimpiä rangaistuksia tuomittiin kuskina olemisesta ja huumehankinnoista.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut