Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Tekesin rahoituksella huippuvuosi Etelä-Savossa

28.01.201610:06
6

Yritysten ja tutkimuslaitosten kehittämisprojektit olivat viime vuonna hyvässä vauhdissa Etelä-Savossa. Tämä näkyy Tekesin tutkimusrahoituksen kysynnästä.
Tekes sijoitti Etelä-Savossa vuonna 2015 yhteensä 9,5 miljoonaa euroa lainoina, avustuksina tai tutkimusrahoituksena.


Summasta yrityksille myönnettiin 7,1 miljoonaa euroa 33 hankkeeseen. Tutkimusprojektit saivat 2,4 miljoonaa euroa kahdeksaan tutkimushankkeeseen.
Rahoituksesta suurin osa kohdistui cleantech - ja bioenergiahankkeisiin ympäristömyönteisten prosessien ja palvelujen kehittämiseen.
Tekesin rahoituskatsauksen mukaan siltä rahoitusta saaneet pk-yritykset kasvattivat liikevaihtoaan ja vientiään selvästi enemmän kuin pk-yritykset keskimäärin.

Rahoitus painottui pk-yrityksiin ja startupeihin. Koko maassa Tekes rahoitti vuonna 2015 projekteja 575 miljoonalla eurolla. Pk-yritysten osuus myönnetystä rahoituksesta oli 70 prosenttia.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Heimo Hokkanen (kirjautumaton)
Hyvä potti Etelä-Savoon. Kunpa tässä olisi vielä ollut lisukkeena se ammattikorkeakoulun 5 milj euroa. Amk:n toimintasäännön mukaan sen tehtäviin kuuluu myös tutkimus- ja kehittämistoiminta.

Lähettänyt käyttäjä Tutkittu kokemus (kirjautumaton)
Parempi, jos tutkimus ja kehitys hoidetaan yrityksissä ja koulut tuottavat työntekijöitä. Pysyy markkina- ja kilpailuasetelma oikeanlaisena, ettei lähes täysin yhteiskunnan rahoittaman osakeyhtiön palveluksessa olevat häiriköi markkinoilla omine pikku puljuineen lähes ilmaisen työvoiman saatavuudella opinnäytteiden merkeissä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onkohan näistä Tekesin rahoittamista projekteista tehnyt kukaan tutkimusta, onko niistä loppupelissä mitään hyötyä vai onko kyse puuhastelusta joissa käytetään yhteiskunnan rahoja turhanpäiväisiin hankkeisiin. Ainakin vaikuttaa siltä, että opinahjoissa on perehdytty hyvin miten lypsää nämäkin eurot valtiolta pois.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei tulosta pidä arvioida sen mukaan kuinka paljon verorahoja tuhlataan kannattamattomaan yritystoimintaan ja kolmensadan joutilaan tempputyöllistämiseen. Ei ole vaikeaa tehdä huippuvuosi toisensa perään jakamalla ilmaista rahaa aina vaan enemmän. Huippuvuosi on se kun tuetut yritykset työllistävät ja työntekijöineen maksavat enemmän veroja kuin koskaan ennen. m.o.t.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut