Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Testamentin tekemättä jättäminen on karhunpalvelus omalle perheelle - vastaa kyselyyn!

11.03.201619:00
12
  • Veronmaksajien lakimies Harri Rajala tuntee perintökiemurat. Rajala suosittelee lämpimästi testamentin tekemistä, sillä se selkeyttää perinnönjakoa. Kuva: Mikko Kääriäinen

Valtion perintö- ja lahjaverokertymä kasvoi viime vuonna 132 miljoonaa euroa laihanlaisesta edellisvuodesta. Kertymä vuonna 2015 oli 632 miljoonaa euroa.

Perintöä ajatellaan yleensä vasta sitten, kun voi olla jo liian myöhäistä. Lakimies Harri Rajala Veronmaksajista suosittelee pohtimaan vaihtoehtoja kuoleman varalle, jos oman perheen edun kokee tärkeäksi.
— Mitä aiemmin suunnittelun aloittaa, sen parempi.

Perintökiemuroissa säästää silkkaa rahaa täysin laillisesti, kunhan ottaa selvää asioista ja turvautuu tarvittaessa asiantuntijan apuun.

Yleisesti harmitellaan sitä, ettei ole tehty testamenttia ollenkaan tai ei ole tehty lahjoituksia etukäteen, jotta perintöä olisi vähemmän verotettavana. On ollut puhetta testamentista ja lahjoista, mutta pelkäksi puheeksi jäivät, Rajala sanoo.

— Joskus harmitellaan sitä, että perintö on arvostettu alakanttiin perukirjassa tavoitteena päästä pienemmällä perintöverolla. Tämä nimittäin voi johtaa siihen, että myöhemmin esimerkiksi perintönä saatua kesämökkiä myydessä syntyykin iso luovutusvoitto.
— Luovutusvoitto on pääomatuloa ja veroprosentti on kovempi kuin perintöverossa, jos perilliset kuuluvat 1. perintöveroluokkaan. Muutoksenhakuajatkin ehtivät sopivasti mennä umpeen, Rajala sanoo.

Vastaa kyselyyn, jossa selvitämme, millaisia kokemuksia ja mielipiteitä perintöihin liittyy. Teemme aiheesta jatkojuttua. Vastaukset käsitellään luottamuksellisina.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos on rintaperillisiä, en ymmärrä miksi pitäisi tehdä testamentti. Omaisuushan menee tasan heille. Asunto pitäisi olla siten, että leski saa automaattisesti jäädä asumaan, taitaa se ollakin ainakin yleinen käytäntö. Mutta jos asuukin vuokra-asunnossa, pääsee kaikkein helpoimmalla. Sitä ei voi jättää kenellekkään perinnöksi. Joten, vanhukset vuokra-asuntoihin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vanhukset vuokra-asuntoihin muttei asumistuella vaan myymällä se omistusasunto ja sijoittamalla siitä saadut rahat vaikka pankin avustuksella kotimaisiin osakkeisiin tai kotimaisiin yrityksiin sijoittaviin rahastoihin. Siitä tulee eläkepäiville vähän lisätuloa ja jää aikanaan perikunnallekin perittävää, suku ja Suomalainen yhteiskunta vaurastuu pikkuhiljaa kun tulee itse kartutetun kulutus- ja sijoitusvarallisuuden päälle vielä pikku perintöjäkin, jotka toivottavasti ohjautuvat sijoitusvarallisuudeksi.

Lähettänyt käyttäjä No huhhuh
Perintö joka peritään on kyllä suomessa jo niin moneenkertaan verotettu,että ei siitä ainakaan pienemmissä summissa/arvoissa kuten saksa alle 100000euroa,pitäisi enää oikeuden ja kohtuuden nimissä verotella mitään.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onhan se Suomen valtio rohmu. Vaikka omalla työllä ja kalliilla velalla olisi asuntonsa hankkinut ja korkojen kera maksanut, niin silti vielä perinnön saajaa verotetaan. Verotusasioissa Suomi on outo maa. Pitää koko ajan miettiä, miten saa kierrettyä laillisesti veroja.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut