Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Toiveissa satoja vuodepaikkoja ja ravintoloita Saimaan rannalle Puumalaan — Pistohiekan matkailukaava enää valtuustosinettiä vaille

20.04.201720:38
22
  • Pistohiekan alueelle halutaan nykyistä enemmän matkailua. Kaava-alueella on tällä hetkellä tanssilava ja kahvila.

Vuosia työstetty Pistohiekan ranta-asemakaava on vihdoin valmistumassa Puumalassa.
Hiekkarannastaan kuuluisan alueen omistavat kunta ja Metsähallitus, jotka ovat jo kauan suunnitelleet Saimaan rannalle nykyistä enemmän matkailua. Alueella on tällä hetkellä tanssilava ja kahvila.

Kaavan mukana alueelle on tulossa noin 20 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Käyttötarkoituksena on esimerkiksi majoitusta, ravintoloita ja kokoustiloja. Vuodepaikkoja kaavassa on 700 kappaletta.
Puumalan kunnanhallitus on hyväksynyt kaavan. Kunnanjohtaja Matias Hilden uskoo, että 2. toukokuuta kokoontuva kunnanvaltuustokin on kaavan takana.

Puumalan kunta ja Metsähallitus ovat maanomistajina sitoutuneet infrastruktuurin rakentamiseen ja markkinointiin, mutta veturiksi Pistohiekka tarvitsee yrittäjää tai yrittäjiä, jotka ovat valmiita investoimaan alueen rakentamiseen.
Hildenin mukaan yrittäjää etsitään parhaillaan.
– Verkot ovat vesillä.

Kunnanjohtaja korostaa, ettei kunta lähde matkailutoimijaksi, mutta voi tarjota Pistohiekalla todella hyvät puitteet innovatiiviselle matkailun liiketoiminnalle.
— Puhtaudestaan tunnetulla Saimaalla on kansallisesti erittäin hyvä maine, mitä kannattaa viedä entistä enemmän myös ulkomaiden suuntaan. Puumala on jo nyt Suomen suosituimpia loma-asumisalueita ja Pistohiekka Saimaan sydämessä on luontoon keskittyvässä matkailussa vahvuustekijä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hieno juttu! Ja ensimmäiselle kommentoijalle: Miten niin höpöhöpö, voisitko perustella? Ja perustelua ei ole mikään ”No ei sinne ketään saada yrittäjäksi ja jos saadaankin, niin ei sinne tule yhtään matkustavaista tai majoittujaa tai kokouksenpitäjää”, tai jokin muu vastaava mutu-höpinä, vaan ihan faktiset seikat.

Lähettänyt käyttäjä Saimaan rannat (kirjautumaton)
Hienoa! Kunhan rakentaminen sekä toiminta on omitakeista ja alue säilyy myös yleisessä virkistyskäytössä. Sahanlahden uudella kukoistuskaudella on nähtävissä, mikä on ammattitaitoisen ja innostuneen toiminnan merkitys yhdistettynä mahtaviin maisemiin. Menestystä, pitkäjänteisyyttä ja ideoita kaikille alueen yrittäjille ja toimijoille! Yhteistyö kannattaa varsinkin nyt, kun puhdas ja rauhallinen Suomi matkailukohteena on nosteessa.

Lähettänyt käyttäjä Mökkipuumalalainen (kirjautumaton)
Hienoa. Me naapurissa viisikymmentä vuotta mökkeilleet ja kiinteistöveroa maksaneet saamme laittaa moottrikelkat myyntiin (kielto kelkkailla vesialueella tuli kaavan takia) ja voimme ryypiskellä nuo rahat uusien "idästä saapuvien" naapureiden kanssa upouusissa ravintolapalveluissa. Kaikkihan me voitimme, eikös?

Lähettänyt käyttäjä Hannu Ranki (kirjautumaton)
Onhan toki hyvä, että Puumalaakin ns. kehitetään. Mutta kyllähän tuo Pistohiekan kaava, jota nyt esitetään hyväksyttäväksi, on edelleen suhteessa luontoonsa aivan liian raskas. Kunnanjohtajan ajatus on ristiriitainen; yhtäältä hän puhuu sinisesta puhtaasta Saimaasta ja sen houkuttelevuudesta, toisaalta hän ajaa raskasta kaavaa. Hän puhuu "hyvästä maineesta", joka pitää paikkansa, mutta maine ei pysy hyvänä ellei sitä vaali. Onko Pistohieman kaavaehdotus sellainen, että maine "hyvästä maineesta säilyy? Hannu Ranki/Anttola

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut