Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Tuoli lattiasta läpi, talvella toppatakeissa sisällä - Olisiko aika remontoida Pentti?

20.10.201611:55
6
  • Viime viikolla tuolin jalka meni nuorten tilan muovimatosta läpi ja painui noin 25 senttiä lattian alle. Kuva: PNT.

  • Pertunmaan nuorten tila eli Pentti toimii kansantalolla. Vanha talo odottaa korjausrahoja. Kuva: Tanja Rihu

Pertunmaan nuorten tila PNT eli Pentti on mennyt yhä huonompaan kuntoon. Viime viikolla, kesken nuorten pelituokion, tuolin jalka meni läpi muovimatosta ja painui noin 25 senttiä lattian alle.
- Ehkä tapaus todistaa, että pientä remontin tarvetta saattaa olla, vapaa-aikasihteeri Jaana Nummiranta sanoo.
Kansantaloa kiusaa moni muukin asia, kuten kylmyys. Talvisin sisälämpötila on ollut välillä vain 15 astetta, joten nuoret ovat käyttäneet toppatakkeja sisälläkin.

Remontti on siirtynyt koko ajan, vaikka tarve on ollut tiedossa jo vuodesta 2015.
Nuoret ovat tarjoutuneet remonttiavuksi, mutta homma ei ole edennyt. Pertunmaan nuorisoneuvosto lähetti syyskuussa kunnanhallitukselle kirjeen, jossa kysellään jälleen remontin perään.
Pentin kunto ja remontin viivästyminen on herättänyt laajaa närää. Valtuutettu Tuomas Paasonen (sit.) pitää tuoliepisodia koomisena ja seisoo nuorten tilojen remontin takana.
Sivistyslautakunnan jäsen Aaro Nevala (sit.) puolestaan muistuttaa kunnan perintörahoista, jotka on tarkoitettu nuorten käyttöön.

Pertunmaan sitoutumattomat lähestyi kunnanhallitusta tuoreella kokousmuistiolla, jossa kunnan korjausrakentaminen kyseenalaistettiin kokonaisuutena.
Pentti on pahin, mutta ei ainoa epäkohta. Paasosen mukaan muistiossa on tuotu esiin puheita, joita kuntalaisten keskuudessa liikkuu esimerkiksi kunnossapidon määrärahojen riittävyydestä, homehtuvista kiinteistöistä ja korjausten laadusta.
- Emme halua hyökätä ketään kohtaan vaan lähinnä herättää keskustelua siitä, ovatko hommat menneet lähiaikoina putkeen, Paasonen korostaa.

Pertunmaan kunnan tekninen johtaja Matti Ratilainen selittää Kansantalon remontin viivästymistä rahapulalla. Korjauksiin ei ole ollut määrärahavarausta.
Nuorten talkooapu on torpattu, koska tarvetta on Ratilaisen mukaan isompaan remonttiin.
- Ei kannata roiskia vaan tehdä järjestelmällisesti. Ensi vuoden budjettiin esitän 30 000 euroa korjausrahaa, Ratilainen vahvistaa.

Kansantalosta on tehty kuntotutkimus, jossa listattiin kiireellisiä toimenpiteitä. Korjattavaa on ainakin lämmöneristyksessä, ikkunoissa, putkistoissa ja ulkoverhouksessa.
Kunnan korjausrakentamisessa Ratilainen ei näe laajempaa ongelmaa.
- Minulla on periaate, että se mikä korjataan, korjataan kunnolla, mutta tokihan parannettavaa on aina.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Cucco (kirjautumaton)
Veikkaan että lattian alapuoli on lahoa täynnä. Kun muutakin remonttitarvetta on paljon, on syytä ensin perusteellisesti tutkia talon kunto perustuksista kattoon, ennenkuin mitään investointeja tehdään. Vanha talo voi olla purkukypsä tai sen korjaus maksaa uutta enemmän.

Lähettänyt käyttäjä Perttu maalta (kirjautumaton)
Pertunmaalla kaikki on toisin. Tekninen johtaja sanoi 2000-luvun alussa eräässä lehtihaastattelussa, että energiajätteen keräys alkaa kunnassa aikaisintaan 2005. Se alkoi 2012. 7 vuoden toleranssi, no sehän on ihan normaalia se. Rahaa löytyy kyllä, mutta nuorison joukossa ei taida olla yhtään tuiki tärkeää vapaa-ajanasukasta? Se on oikotie onneen tämän kunnan alueella ja aukaisee kaikki rahahanat. AVI:n virkamiehet ja kunnanhallituksen pj. taas paikalle niin nuoriso saa, mitä haluaa.

Lähettänyt käyttäjä Sari (kirjautumaton)
Johan on taas uutinen? Kunnissa korjauksia tehdään suunnitelmien mukaan , joille haetaan asiaomaisen vastuulatakunnan valmistelun pohjalta määrärahat kunnan vuosibutjetista. Aivan näin on toimittu tässäkin asiassa, ensin tehty kuntokartoitus ja tekninen ja ympäristöpalveluiden lautakunta esittää kunnostukselle määrärahaa, joka kunnanvastuuston pitää 2017 vuosibutjetissa hyväksyä. Ei kaikkia asioita voi hoitaa sarantapuolelta ovista kulkemalla. Kesäkuussa kunnanhallitus pyysi hallituksen pj:ltä rakennuslupien myötämisestä selvityksen, toivottavasti kunnanhallitus saa pyytämänsä selvityksen ja/tai ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin säheltämisen lopettamiseksi Pertunmaan kunnassa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä