Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

Tuore ylioppilas Elina Nissinen haluaa auttaa ihmisiä ymmärtämään toisiaan paremmin

18.05.201722:07
2
  • Tuore ylioppilas Elina Nissinen jännittää syksyä. Toiveissa on, että silloin alkavat journalistiikan opinnot Tampereen yliopistossa. Kuva: Vesa Vuorela

Mikkelin lukiosta ylioppilaaksi kirjoittava Elina Nissinen havahtui lukion päättymiseen, kun onnitteluja alkoi sadella. Torstaina ylioppilastutkintolautakunta julkisti kevään 2017 ylioppilaiden nimet.
— Vasta nyt olen tajunnut, että juhlat ovat oikeasti tulossa. Että olen iso tyttö ja ylioppilas, Nissinen sanoo.
Nissinen läpäisi ylioppilaskirjoitukset korkein arvosanoin. Todistukseen kirjataan neljä laudaturia ja kaksi eximiaa.
Kiireisen kevään jälkeen mieleen on alkanut hiipiä onnellisuuden lisäksi haikeus. Nissisen mukaan lukioaikoja ja tuttuja tulee ikävä.
— Syksyllä toivoin, että lukuvuosi kuluisi nopeasti, mutta nyt kun se on ohi, minua on alkanut jännittää todella paljon.

Nissinen haluaa jatkaa opintojaan heti syksyllä. Tiedossa on todennäköisesti muutto uudelle paikkakunnalle ja omaan kotiin. Välivuoden pitämistä hän ei ole edes harkinnut.
— Haaveenani on päästä opiskelemaan journalistiikkaa Tampereen yliopistoon.
Nissinen suoritti yhdeksännellä luokalla työelämään tutustumisjakson Länsi-Savon toimituksessa. Ennen jakson alkua Nissinen ei tiennyt, mitä haluaisi tehdä ammatikseen. Kaksi viikkoa toimituksessa kirkasti tulevaisuuden suunnitelmat.
— Tetin jälkeen olin täysin varma, että minusta tulee toimittaja. Tiedottaminen ja kirjoittaminen ovat sitä, mitä haluan tehdä ja missä koen olevani hyvä.

Lukioaikana Nissinen on toiminut koululehden päätoimittajana ja suunnistuskilpailujen tiedottajana. Keväällä hänen vihapuhetta käsittelevä blogikirjoituksensa ilmestyi oikeusministeriön nettisivuilla osana Suomi 100 -juhlavuoden kirjoitussarjaa.
Nissisen mukaan nykymaailmassa kuilu ihmisten välillä on kasvanut. Esimerkiksi Yhdysvalloissa eri näkökantoja edustavat ihmiset ovat ajautuneet niin kauas toisistaan, että vuoropuhelusta on tullut liki mahdotonta.
— Olisi hienoa, jos voisin auttaa ihmisiä ymmärtämään toisiaan paremmin. Toimittajan työssä oppii itsekin katsomaan maailmaa uudella tavalla.
Nissinen kannustaa tulevia lukiolaisia aktiivisuuteen. Kolmesta vuodesta saa paljon enemmän irti, jos lähtee mukaan tarjolla oleviin projekteihin.
— Itse olin todella monessa mukana. Koululehti oli rakkain projektini ikinä, oikea lempilapseni.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Toista on helpompi ymmärtää, jos hän ei tekisi sitä toista kohtaan temppuja, joita tämä ei voi mitenkään ymmärtää. Nämä ymmärtämättömät eivät ymmärrä edes peiliin katsoa silloin kun kokevat etteivät kohtaa ymmärtämistä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä